psergiu - 02 Ianuarie 2006 09:52 PM
- numele, artistul & album le scriu cu Fiecare Cuvant Capitalizat in afara de “feat.” sau “with”
Idem.
- daca am “Gigi” si “Gigi feat. Gina” le las asa (rezulta 2 artisti diferiti)
Eu le trec în titlul melodiei, nu la “Artist”, tocmai din motivul enunțat de tine mai sus - rezultă 2 diferiți și mă enervează să văd 3-4 rânduri unul după altul cu “Gigi”, “Gigi feat. X”, “Gigi feat. Y”, “Gigi feat. Z”. Deci, un titlu complet ar fi “Gigi - Melodia cutare (feat. X)”.
- completez track number si disk number la toate (chiar daca e 1 din 1). Ce nu m-am hotarat inca cum sa fac este la albumele pe mai multe discuri cum sa numerotez melodiile - sa incep de la 1 pt fiecare disk sau sa le numerotez toate melodiile crescator si partea cu disk number sa fie doar “de orientare”.
Track number doar dacă există deja
altfel, nu prea îi văd rostul.
- completez intotdeauna year & genre si daca gasesc coperta albumului la o rezolutie >= 200x200, o singura imagine.
Year mai rar, genre mereu (e mai ușor la playlisturi, pentru că de obicei playlisturile le fac după genul melodiei). Cover mereu pe cât posibil, când se găsește (de obicei le găsesc ori pe Amazon, ori cu Google Image Search).
- Comments il las cum era in mp3-uri si in cele encodate de mine l-am folosit doar pt melodiile clasice sa scriu ( unde stiam ) ce orchestra/dirijor a interpretat melodia
Nu prea acord importanță comments-urilor
nici lyrics nu m-au preocupat, pentru că nu prea am ce face cu ele ... la Karaoke, sunt suficiente .kar-urile.
- Gouping, Composer & Part of a Compilation nu am NICI CEA MAI VAGA IDEE ce fac 
Composer este un tag banal, util pentru piesele clasice. Part of a ... și Grouping nu le-am folosit, dar uite ce-am găsit:
Cu “Part of a compilation”, de la http://www.kavasoft.com/iTunesCatalog/faq/index.html#compilations
Compilations albums have music by more than one artist, so they don’t normally fit well into the Genre/Artist/Album hierarchy. iTunes Catalog identifies albums as compilations if the “part of a compilation” checkbox is checked in iTunes.
By default, iTunes Catalog will change the artist name for songs on a compilation to the name of the album. That way, all the songs on the compilation album will appear together in the list.
To change this setting, choose Preferences ▶ General. There are also checkboxes to use “Various Artists” for the artist name, and to include the artist name as part of the song name.
Deci pentru compilațiile cu mai mulți interpreți, le pune la “artist” numele albumului, opțional cu trecerea numelui artistului în numele cântecului. Deci, mai bine că nu l-am folosit 
“Grouping” cică este pentru piesele împărțite în mai multe mp3-uri, de exemplu o simfonie cu mai multe părți:
n the latest release of iTunes appears a new feature called ‘Grouping.’ Grouping is another field you can edit and search on. Grouping is useful for Classical music, where a “work” or “piece” of music is multiple tracks but not the whole CD. It shows up in Get Info, View Options, and when you right click on column headers,” as explained by ‘iTunes Mike’ in the Apple Discussions forums.
Unii mai zic că poate fi adaptat ca un tag cu informație suplimentară:
The grouping field should be used for songs that go over multiple tracks. This is especially useful for classical pieces like a four movement symphony. You would type the sympony title in the appropriate grouping fields and only the movement name in the song name field instead of all that together under the song name. This is also expained a little bit at the http://www.gracenote.com website. They manage the CD database (CDDB). The grouping field can then be used to enter such terms as “workout” or “commute” which can be used to build new smart playlists.
Și încă un link interesant: http://blog.wilsonet.com/archives/2003/12/19/im-an-itunes-42-groupie/
Ce mă roade pe mine este că nu am găsit o modalitate ușoară de a obține BPM-ul cântecelor, pentru a le grupa după ritm :(