1 din 2
1
Dictionar tehnic Englez-Roman?
  [ Ignoră ]
RankRank
Jr. Member
Din: Bucuresti
Macuser din: 17.03.07

Are cineva idee daca exista asa ceva pentru Mac? Pe PC foloseam un “Everest” dar nu exista versiune pentru Mac. Help?

[ Ignoră ]   [ # 1 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Bucharest, White Pond (= Balta Albă)
Macuser din: 11.10.05
Roxy - 24 Aprilie 2007 12:50 AM

Are cineva idee daca exista asa ceva pentru Mac? Pe PC foloseam un “Everest” dar nu exista versiune pentru Mac. Help?

Uită-te la rubrica .RO, s-a mai discutat acolo. Fii pregătită să fii dezamăgită, dar - ușor, ușor - poate ajungem și acolo.

Semnătură 

Cattus sum et thraece loquor
Pisica joacă rolul de tampon asupra efectelor patogene ale stresului. O pisica în casă înseamnă, deci, scăderea tensiunii arteriale, deci și a riscurilor unei boli cardiace. Mai multe pisici, tot mai multe…

[ Ignoră ]   [ # 2 ]
RankRankRank
Member
Din: 
Macuser din: 21.05.06
Cattus Thraex - 24 Aprilie 2007 02:17 AM

... ușor, ușor - poate ajungem și acolo.

Chiar, ce s-a ales de Glosarul Terminologic cu termeni tehnici de la http://play.voidberg.org/dict/, că văd că e offline.  downer
Mai are cineva baza de date de la el? L-am putea combina cu baza de date de 992 de cuvinte din IT găsită free pe net, ca să iasă ceva mai util… Ştie cineva?

[ Ignoră ]   [ # 3 ]
RankRank
Jr. Member

am citit posturile… dar nu e ce-mi trebuie mie. Mie mi-ar trebui real “tehnic” - am texte care includ termeni din rezistenta materialelor, modalitati de operare instrumentar medical, etc, etc… ce-am gasit sunt mai blegute asa

[ Ignoră ]   [ # 4 ]
RankRankRankRank
Administrator
Din: bucurești

nici on-line nu gasesti?

[ Ignoră ]   [ # 5 ]
RankRank
Jr. Member

nu prea. Si nu pentru ca n-as fi cautat. Da’ daca aveti voi idee…sunt numai urechi smile

[ Ignoră ]   [ # 6 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Roxy - 25 Aprilie 2007 11:29 PM

nu prea. Si nu pentru ca n-as fi cautat. Da’ daca aveti voi idee…sunt numai urechi smile

Să știi că un dicționar, chiar unul simpluț, se face tare greu, greu de tot, e migală multă și plată mică. Iar unul tehnic este și mai greu de făcut.

Semnătură 

Pisica joacă rolul de tampon asupra efectelor patogene ale stresului. O pisica în casă înseamnă, deci, scăderea tensiunii arteriale, deci și a riscurilor unei boli cardiace. Mai multe pisici, tot mai multe…

[ Ignoră ]   [ # 7 ]
RankRank
Jr. Member

Pai, de-acord. Sunt constienta de lucru’ asta ...zilnic. Da’ nu vad relevanta. Ca nu ceream sa-mi faca cineva un dictionar:) Intrebam daca stiti de unul..care sa functioneze pe Mac. Cu plata. Daca stii pe cineva care ar putea face asa ceva… as fi dispusa sa investesc.

[ Ignoră ]   [ # 8 ]
RankRankRankRank
Administrator
Din: bucurești

nu stiu ce ai nevoie, dar uita-te pe aici

[ Ignoră ]   [ # 9 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Roxy - 26 Aprilie 2007 04:06 PM

Pai, de-acord. Sunt constienta de lucru’ asta ...zilnic. Da’ nu vad relevanta. Ca nu ceream sa-mi faca cineva un dictionar:) Intrebam daca stiti de unul..care sa functioneze pe Mac. Cu plata. Daca stii pe cineva care ar putea face asa ceva… as fi dispusa sa investesc.

Din cîte știu eu, singura editură de la noi care publică cd-uri win-mac este infomediapro (http://infomediapro.ro/), din păcate nu dicționare tehnice, deocamdată cel puțin. Poate nu ar fi rău să le scrii.

Semnătură 

[ Ignoră ]   [ # 10 ]
RankRank
Jr. Member
Cattus Thraex - 26 Aprilie 2007 05:17 PM

Din cîte știu eu, singura editură de la noi care publică cd-uri win-mac este infomediapro (http://infomediapro.ro/), din păcate nu dicționare tehnice, deocamdată cel puțin. Poate nu ar fi rău să le scrii.

heh..ce sa le scriu? “mai oameni buni ..nu-mi faceti si mie un dictionar?” nu-s asa de bogata sa-mi permit un dictionar numai pentru mine. Si ma gandesc ca n-ar fi atat de multi cumparatori incat sa merite chiar daca as avea asa multi bani. Presupun ca asta e si motivul pentru care nu exista inca…

[ Ignoră ]   [ # 11 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Roxy - 27 Aprilie 2007 09:34 PM
Cattus Thraex - 26 Aprilie 2007 05:17 PM

heh..ce sa le scriu? “mai oameni buni ..nu-mi faceti si mie un dictionar?” nu-s asa de bogata sa-mi permit un dictionar numai pentru mine. Si ma gandesc ca n-ar fi atat de multi cumparatori incat sa merite chiar daca as avea asa multi bani. Presupun ca asta e si motivul pentru care nu exista inca…

Nu, nu cred că ai fi singurul client, iar dacă oamenii le scriu, pot lua în calcul publicarea unui asemenea dicționar.

Semnătură 

[ Ignoră ]   [ # 12 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Buchenland
Macuser din: 06.09.05

A doua zi dupa ce o editura oarecare ar scoate un dictionar in format electronic, pe forumuri lumea ar incepe sa intrebe de serial sau crack. Cine e prost sa lucreze degeaba, mai ales numai pentru piata din Romania?

Semnătură 

⌘-N

[ Ignoră ]   [ # 13 ]
RankRankRankRank
Administrator
Din: județul Devon, UK
Macuser din: 18.10.05

Cam asa e, dar totusi, au mai inceput sa se vanda si la noi softuri. In cativa ani nu o sa mai fie nici o diferenta intre rata pirateriei de la noi si cea din vreo Franta sau Italie…
Si cine o sa fie “pe piata” atunci, o sa castige ceva!

[ Ignoră ]   [ # 14 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
altero - 28 Aprilie 2007 05:19 AM

Cam asa e, dar totusi, au mai inceput sa se vanda si la noi softuri. In cativa ani nu o sa mai fie nici o diferenta intre rata pirateriei de la noi si cea din vreo Franta sau Italie…
Si cine o sa fie “pe piata” atunci, o sa castige ceva!

Da, pirateria e o problemă, totuși nu putem ignora realitatea că, pt Windows, există ceva dicționare, dar aproape niciunul portat și pt MAC OS (cu excepția companiei menționate, Infomediapro), deși - odată creat - nu e chiar greu să-i faci versiuni pt MAC OS și pt Linux. Cred că, pur și simplu, băieții care au făcut formatul electronic nu se pricep la MAC OS și nici nu și-au pus problema portării pe altă platformă.

Semnătură 

[ Ignoră ]   [ # 15 ]
RankRank
Jr. Member
Tudor - 28 Aprilie 2007 12:45 AM

A doua zi dupa ce o editura oarecare ar scoate un dictionar in format electronic, pe forumuri lumea ar incepe sa intrebe de serial sau crack. Cine e prost sa lucreze degeaba, mai ales numai pentru piata din Romania?

ca om “de afaceri” sa zic asa .. cat de marunta e ea firma mea… tot mi-am permis sa cumpar licente pentru tot ce folosesc. Ce-i drept nu folosesc asa de multe aplicatii. Da’ uite - secretara mea are office cu licenta, windows cu licenta, o gramada de alte aplicatii “pertinente” Prietenul meu e printre putinii “freelanceri” (cel putin din ce spune el) care au chestiile alea de grafica cumparate cu licenta (photoshop, illustrator si alte alea).

Eu cred sincer ca daca iti scoti banii dintr-o aplicatie, merita cumparata, fie si pentru linistea sufleteasca. Sau cum zice gagicu’ meu “N-am luat licente pentru ca vreau sa fiu legal ci pentru ca imi place sa ma laud cu ele..si-mi plac cutiile” Oricare ar fi, motivatia pentru licente exista. Odata ce treci de faza initiala in care esti in “cautari” si incerci sa vezi la ce-ai fi bun, si vezi ca din “X” ai putea sa-ti castigi traiul, mai devreme sau mai tarziu tot ajungi la o licenta. Fie silit de legislatie, fie pentru ca vrei sa fii “desupra” celorlalti, fie ca esti “fan” si vrei sa-i sustii pe aia care au facut-o, fie ca pur si simplu iti place cutia…. Daca ajungi sa iti castigi paine cu unele din aplicatiile astea incepe sa-ti fie frica ca la o eventuala inspectie ti se duce naibii tot profitu’ pe 3 ani pe amenda sau profitul pe 6 luni pe spaga (dupa caz) si incepi sa te gandesti ca poate merita…

De-aia zic ca as fi gata sa investesc in asa ceva. Nu cred ca am destui bani pentru dezvoltare…dar daca cineva ar vrea sa porteze un dictionar tehnic roman<->englez pe Mac eu as fi pregatita sa suport o parte din costuri…. si bineinteles sa profit de o parte din eventualele profituri smile

Anyone?

1 din 2
1

‹‹ Q2ID v2      Flash 8 nu mai vrea sa mearga ››