Salut!
Am un tuner tv Elgato Hybrid si se vede cam puricos la iMacul meu 20”...am incercat si pe powerbook si pe macbook pro….acelasi rezultat.
Imaginea pe tv e impecabila…deci nu e cablul de vina.
Pot sa fac ceva sau trebuie sa ma consolez?
P.S. Ma refer la conectarea cablului de la astral…deci nu dvb-t.
Pai cand il bag in tv se vede perfect…credeam ca asa trebuie sa se intample si cand il bag in eyetv hybrid si apoi in mac….
Nu cred ca e nevoie de amplif
Sunt doua posibile explicatii:
- Daca ai TV clasic, CRT, atunci imaginea este un pic mai “imuna” la purici, in comparatie cu monitorul iMac-ului pe care se vad si cele mai mici imperfectiuni.
- Este posibil ca etajele de radiofrecventa din televizor sa aibe un coeficient de amplificare mai mare decat tunerul Elgato, si astfel imaginea este mai buna pe TV.
Iaru: e instalat corect, pal/secam…antenutza e pt dvb-t…altfel trebuie bagat cablul tv…deci antenutza nu se foloseste daca vrei cablu.
Tudor: imaginea e ok si pe crt si pe plasma….deasemenea se vede puricos si pe powerbook de 15”...care ar trebui sa fie mai complezent tinand seama de dimensiunea mai mica a ecranului.
TV-ul cu plasma e cam la fel ca un CRT dpdv al calitatii imaginii (atentie: display-ul cu plasma nu e totuna cu display-ul LCD; cel cu plasma are rezolutia mai mica). Deci ce am zis eu ramane valabil: probabil e vorba de o combinatie a celor doua ipoteze ale mele.
am un cablu la birou..care intra doar in elgato…dar am probat si cablul pe care il bag in tv ( adica l-am scos din tv si l-am bagat in elgato)...cu acelasi rezultat
Mică lecție de transmisia semnalului prin cablu coaxial:
1) Splittere: Splitterele au o intrare si mai multe iesiri. Una (de obicei cea aflată față în față cu intrarea) se numește bypass (sau ceva similar) iar celelalte scrie langă ele -5dB. Semnalul cel mai “bun” va fi pe mufa de bypass, pe celălalte mufe va fi un semnal cam de minim 3 ori mai prost (-5dB plus faptul că semnalul de intrare se “splituiește” între ieșiri). Plaja de frecvență a splitter-ului este și ea foarte importantă. Trebuie sa fie marcată în Mhz pe el - dacă maximul este sub 1000Mhz - splitter-ul nu este bun pt transmisie TV pe cablu. Maxim cât mai mare - calitate mai mare. De asemenea nu trebuiesc folosite splittere cu mai multe ieșiri decât e nevoie. Din experiență personală splitterele care au pe ele o siglă cu un vultur sunt bune.
2) Cablul: Cablul coaxial nu trebuie să aiba cupru fără oxigen ca să fie bun - doar trebuie ca miezul să fie la distanță egală de ecranaj. Dacă secționați cablul (cu ceva foarte ascuțit ca să nu strămbe aranjarea) trebuie să se vadă ecranajul într-un cerc perfect și miezul chiar pe centrul acestui cerc. Din cauza asta nu e bine să strâmbați cablul în îndoituri cu unghi foarte mic - cercul se “turtește” si se pierde din semnal. De asemenea, atenție la mufe.
Eu personal prin schimbarea cablului până pe holul blocului și a splitter-ului din casă prost cu 4 ieșiri cu unul bun cu 2 ieșiri am reușit ca pe televizorul din sufragerie să prind clar toate programele UHF și cu tv-tuner-ul meu PCI no-name să prind majoritatea canalelor clar (am pierdut mult semnal prin câteva “striviri” estetice în jurul unui toc de ușă) față de UHF puricos pe TV și doar câteva canale foarte puricoase pe tv-tuner înainte.
(offtopic) ... si d’aia meseriasii care-si baga toate cablurile pe sub gresie/faianta sau prin pereti (ca asa au vazut ei la spania sau la italia unde au muncit si au pus ban peste ban, ca nu se vad cabluri prin casa) se plang toata ziua ca nu se vede bine la tv, ca nu merge netu’ si n-au ton la telefon.