cine poate sa imi spuna cum setez gmail pe apple mail???
  [ Ignoră ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Bucuresti
Macuser din: 22.09.06

am facut setarile care trebuia si cand dau “get mail” primesc msg asta:

“The mail server denied access to the user specified in Mail preferences because of a serious system error. Please double-check the settings for account “POP Account”, and if necessary contact your service provider to resolve this problem.

The server error encountered was: Your account is not enabled for POP access. Please visit your Gmail settings page and enable your account for POP access.”
connection failed.

cine poate sa imi spuna ce setari trebuie sa fac sa mearga ok?

Semnătură 

A man should look for what is, and not for what he thinks should be.—Albert Einstein

[ Ignoră ]   [ # 1 ]
RankRank
Jr. Member
Din: Cluj
Macuser din: 20.02.07

http://mail.google.com/support/bin/answer.py?answer=13275&topic=1556

Ia-o inca o data etapa cu etapa, cum scrie acolo. Nu uita sa activezi POP din contul de gmail.

[ Ignoră ]   [ # 2 ]
RankRank
Jr. Member
Din: Chisinau
Macuser din: 01.04.07

Am urmat toate instructiunile de la gmail. Si POP-ul l-am activat din gmail. Nu se primeste.
Ma gandeam poate firewall-ul imi incurca, dar reteaua si internetul merg amblele. Vedeti imaginea…

Semnătură 

MacBook / Core2Duo 1,83ghz / 1gb / 80gb / 64mb / combo / ap / bt / fw

[ Ignoră ]   [ # 3 ]
RankRank
Jr. Member
Din: Cluj
Macuser din: 20.02.07

Cand am setat eu contul pe al meu ,problema a fost ca numerele alea de server (de genul 545 sau 945 sau asa ceva) se puneau automat dar gresit. Si a trebuit sa le schimb manual conf. instructiunilor din helper-ul gmail. Daca nici asta nu rezolva problema, ma depaseste . smile
P.S. in imaginea atasata mai sus, la smtp server mai apare inca ceva dupa smtp.gmail.com .... nu ai tastat ceva in plus din greseala?

[ Ignoră ]   [ # 4 ]
RankRankRankRank
Administrator
Din: London, UK
Macuser din: 11.10.05

Deschide Network Utility si da-i un ping in pop.gmail.com. Asa o sa vezi daca e de la provider/firewall.

Eu am patit-o o data cu gmail ca acasa mergea cu portul 995 SSL si la munca doar pe 110 fara SSL (vezi poze). Incearca ambele variante, sunt otimist ca o sa-ti rezolvi problema.
Ah, si vezi ca autentificarea sa fie Password. O data din senin s-a schimbat la contul de corporate in NTML si aia de la helpdesk n-aveau habar de ce nu merge.

Semnătură 

MB12 early2015, mini late2018, i2, i4S, iX, Watch Nike (Series3), iPad 1, iPad Pro 9.7”,  Pencil, shuffle 4, TV4, AExtreme x2, AEBSv2, AEBS original(x2) v1(x2), Homepod (x2), iPod Hi-Fi (x3)

[ Ignoră ]   [ # 5 ]
RankRank
Jr. Member

Ping has started ...

ping: cannot resolve pop.gmail.com: Unknown host

Semnătură 

[ Ignoră ]   [ # 6 ]
RankRank
Jr. Member

Nu merge nici 995 cu SSL, nici 110 fara SSL… Password peste tot… Cred ca totusi problema e de la Firewall sau altceva. Voi mai incerca maine dimineata la celalalt oficiu. Acolo e alt firewall smile

PS. Dupa smtp.gmail.com este scris automat userul si parola, adica asa se intimpla cand iti alegi atutentificarea prin parola.

Semnătură 

[ Ignoră ]   [ # 7 ]
RankRankRank
Member
Din: Ostratu, IF
Macuser din: 15.03.07

Pentru a testa functionalitatea serverelor de email ( se foloseste terminalul ):
1. Pentru port 110
- telnet server_email 110
- daca merge apare ceva de genul: +OK ce e aici variaza de la server la server, dar acum asteapta input; se tasteaza incontinoare
- user userul_tau_de_email
- pass parola_ta_de_email
- apare ceva de genul: +OK authenticated ....
- cu list se vizualizeaza email-urile
- pentru iesire ( trebuie neaparat sa iesi corect; daca nu iti este blocat contul in functie de providerul de email / sau nu ): QUIT
+OK good bye
Connection closed by remote host

2. Pentru port SSL 995
- openssl s_client -connect pop.gmail.com:995
- ar trebui sa ai un raspuns de genul: bla_bla bla .... +OK Gpop ready for requests from 84.232.164.53 .....
- se iese cu quit.

Daca nu ai nici un rezultat, folosind metodele de mai sus si internetul iti merge…filtrari de la provider/firewall.

[ Ignoră ]   [ # 8 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Bucharest, White Pond (= Balta Albă)
bobocbbb - 02 Mai 2007 09:54 AM

am facut setarile care trebuia si cand dau “get mail” primesc msg asta:

“The mail server denied access to the user specified in Mail preferences because of a serious system error. Please double-check the settings for account “POP Account”, and if necessary contact your service provider to resolve this problem.

The server error encountered was: Your account is not enabled for POP access. Please visit your Gmail settings page and enable your account for POP access.”
connection failed.

cine poate sa imi spuna ce setari trebuie sa fac sa mearga ok?

Dacă faci setările EXACT cum spune pe pagina google mail va merge garantat, la mine merge așa de luni de zile cu Mail.app. A fost cîndva o perioadă scurtă, de cîteva zile, cînd nu a mers, dar sigur a fost ceva cu serverul lor.

Semnătură 

Cattus sum et thraece loquor
Pisica joacă rolul de tampon asupra efectelor patogene ale stresului. O pisica în casă înseamnă, deci, scăderea tensiunii arteriale, deci și a riscurilor unei boli cardiace. Mai multe pisici, tot mai multe…

[ Ignoră ]   [ # 9 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Bucuresti
Macuser din: 14.10.05

vezi in loc de . sa scrii .
Poate merge asa.

[ Ignoră ]   [ # 10 ]
RankRankRankRank
Administrator
Din: județul Devon, UK
Macuser din: 18.10.05

Hai sa mai adaug si eu o variabila: cica acum cateva zile au busit cei de la Google ceva setari la Gmail, si acum le refac, incetul cu incetul. La unii merge, la altii nu.
O fi asta?

[ Ignoră ]   [ # 11 ]
RankRankRankRank
Administrator
Din: London, UK

Lui nu-i raspunde la ping. Fie providerul lui nu-i da voie sa iasa in pop.gmail.com fie providerul lui e pe vreo lista neagra de spammeri.

Semnătură 

MB12 early2015, mini late2018, i2, i4S, iX, Watch Nike (Series3), iPad 1, iPad Pro 9.7”,  Pencil, shuffle 4, TV4, AExtreme x2, AEBSv2, AEBS original(x2) v1(x2), Homepod (x2), iPod Hi-Fi (x3)

[ Ignoră ]   [ # 12 ]
RankRankRank
Member
Din: Ostratu, IF
Macuser din: 15.03.07

Faptul ca un anumit serviciu nu-ti raspunde la ping nu inseamna ca acel serviciu nu este disponibil ( provideru/firewall-ul poate opri raspunsul la ping - asa este configurata reteaua multinationalei in care lucrez—locatiile din lume sunt legate VPN over Internet si nu este permis ping-ul—).
Am postat mai sus cum se testeaza functionalitatea serviciului de email, fara a accesa clientul de email, sau ping, etc; daca, folosind metoda prezentata de mine nu functioneaza, de abia atunci poate sa sune provideru si sa-l ia la intrebari; daca functioneaza -> setari proaste la clientul de email, sau firewall activat, etc. Daca nu vrea sa-ncerce ... asta e.

[ Ignoră ]   [ # 13 ]
RankRank
Jr. Member

Merci. Problema era in fireawall. Acasa cu dial-up merge de minune wink

Semnătură 

[ Ignoră ]   [ # 14 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Bucharest, White Pond (= Balta Albă)
dimaiovu - 11 Mai 2007 04:07 PM

Merci. Problema era in fireawall. Acasa cu dial-up merge de minune wink

Păi asta face regula la firewall, să-i „eliberezi” porturile necesare, dacă e cazul.

Semnătură 

Cattus sum et thraece loquor
Pisica joacă rolul de tampon asupra efectelor patogene ale stresului. O pisica în casă înseamnă, deci, scăderea tensiunii arteriale, deci și a riscurilor unei boli cardiace. Mai multe pisici, tot mai multe…

‹‹ User nou Mac      Rainbow ››