2 din 3
2
CURVED MACBOOK ?
  [ Ignoră ]   [ # 16 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Bucuresti
Macuser din: 14.10.05

Va spun din experienta. Am fost si inca mai sunt putin obsedat de chestia asta cu curbatul capacului. Cand il cumperi din magazin e perfect. Apoi toata smecheria este cum il deschizi. Eu il deshid incet, apucandu-l exact de mijloc cu o mana. Cei mai multi il deschid dintr-o parte si atunci evident ca, cu timpul, se va curba. Ia vedeti, nu cumva este curbat de acolo de unde il apucati cand il deschideti?:)

[ Ignoră ]   [ # 17 ]
RankRankRankRank
Administrator
Din: județul Devon, UK
Macuser din: 18.10.05

Hmm, mi se pare putin probabil sa se curbeze de la modul de deschidere a capacului. Totusi, balamaua nu e asa de dura, incat sa opuna rezistenta mare.

Cei 2 centi ai mei ar merge tot pe caldura, dar deformarea nu e a capacului, ci a corpului sculei: acolo e caldura mare si diferentele mari de temperatura. Plus ca sunt si diferente de grosime a aluminiului, care ar putea sa contribuie si ele.
Calculul lui huk e superb (e bestial baiatu’ asta cand se pune cu logica pe o problema!), insa PowerBucele nu sunt din aluminiu, ci din aliaj, d-ala de avion. Care o fi coeficientul de dilatare?

Mie mi-a spus la iStyle (Dan) cand mi-am schimbat bateria, ca e de la caldura: bateria noua nu se mai imbuca asa de bine ca cea veche. Asta e…!

[ Ignoră ]   [ # 18 ]
RankRankRankRank
Sr. Member

Nu stiu in ce masura merge “cei 2 centi ai mei” in romana. smile smile
Macar “cei 2 lei ai mei”.

[ Ignoră ]   [ # 19 ]
RankRankRankRank
Administrator

Da’ chiar, cum e in romana? “Parerea mea”, vorba lu’ Vacaroiu (adica, cu un accent usor betiv)?

[ Ignoră ]   [ # 20 ]
RankRankRankRank
Administrator
Din: London, UK
Macuser din: 11.10.05
altero - 04 Mai 2007 05:13 AM

insa PowerBucele nu sunt din aluminiu, ci din aliaj, d-ala de avion.

Cred ca faci confuzie cu modele mai vechi din titan. Astea noi sunt din “anodized aluminum”, adica aluminiu oxidat doar in suprafata.

Semnătură 

MB12 early2015, mini late2018, i2, i4S, iX, Watch Nike (Series3), iPad 1, iPad Pro 9.7”,  Pencil, shuffle 4, TV4, AExtreme x2, AEBSv2, AEBS original(x2) v1(x2), Homepod (x2), iPod Hi-Fi (x3)

[ Ignoră ]   [ # 21 ]
RankRankRankRank
Administrator

Poate, nu bag mana-n foc. Dar parca asa stiam: airplane grade aluminium (whatever that might mean).

[ Ignoră ]   [ # 22 ]
RankRankRankRank
Administrator

Pai cica aluminiul poate ajunge si la duritatea diamantului daca e “anodizad” cum trebuie. Ceea ce il face de calitate suficient de mare pentru a fi folosit ca material de avioane. Doar nu era sa scrie “frying pans grade aluminium”, nu?

Semnătură 

MB12 early2015, mini late2018, i2, i4S, iX, Watch Nike (Series3), iPad 1, iPad Pro 9.7”,  Pencil, shuffle 4, TV4, AExtreme x2, AEBSv2, AEBS original(x2) v1(x2), Homepod (x2), iPod Hi-Fi (x3)

[ Ignoră ]   [ # 23 ]
RankRankRankRank
Administrator

Gata sefu’, e cum zici tu, ca tu esti fizicianu’ aici smile
Da’ nu mai bine bagi niste ceai cu miere si lamaie? Si somnica?

[ Ignoră ]   [ # 24 ]
RankRankRankRank
Administrator

Am reusit azi sa ridic capul mai mult de 30 de cm de la perna pentru prima oara de luni, recuperez, recuperez…

Semnătură 

[ Ignoră ]   [ # 25 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Macuser din: 11.02.07

Ce sa zic….aberatii…nu conteaza ca se dilata sau nu….orice ar fi cauza deformarii, ar trebuii sa stii inainte sa dai banii.  Acum ca incercam sa gasim explicatii ca o ti de la coltul stang cand il deschizi…..mentionaez ca il deschid tinand de la mijloc, dar mi se pare aberant ca vorbim de asa ceva. Dai o gramada de bani pe marutele astea ce naiba ?!  In orice caz eu nu am mai vazut nici un alt laptop curbat in halul asta…..am fost dezamagit deja 1 data cu iPod-ul de 30Gb care ma tinut 1 an, ( si nu sunt singur aici) si acum asta….ce urmeaza ?

[ Ignoră ]   [ # 26 ]
RankRankRank
Member
Din: Bucharest
Macuser din: 28.09.06

Si MacBook Pro-ul meu e curbat la fel. Il am de 2-3 luni si m-am purtat gingas cu el. Asta e….face si el podu pe spate ca orice vedeta ... wink

[ Ignoră ]   [ # 27 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Cluj-Napoca
Macuser din: 26.01.06

macbooku meu nu are nimic si-l deschid mereu de la mijloc pentru ca nu-mi place sa-l simt ca se curbeaza in timp ce deschid capacul dintr-o parte.
materialele or fi ele putin elastice dar dupa un timp iau forma solicitarilor mecanice.

Semnătură 

Mcintoshing…

[ Ignoră ]   [ # 28 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Bucuresti (Iasi)
Macuser din: 18.03.07

de ce nu incercati de acum (cei cu macbookurile curbate) ca pe langa modul de deschidere corect
(asa cum a fost el recomandat aici - de la mijloc si ‘gingas’ smile ) sa solicitati mecanic capacul in sens
negativ - invers curburii… cine stie.. poate dupa cateva ‘sesiuni’ se va indrepta la loc si voi veti trai
fericiti pana la adanci batraneti alaturi de macurile voastre… smile
cei doi lei ai mei

Semnătură 

 iMac 20” Intel Core2Duo * 2GB Ram Milk
 iPhone 3G * 16GB Milk

[ Ignoră ]   [ # 29 ]
RankRankRank
Member
Din: Bucharest
Macuser din: 28.09.06

Sau altfel spus…sa-l indreptam pe nicovala…
Traim fericiti si cu macurile curve…pardon…curbe.

[ Ignoră ]   [ # 30 ]
RankRankRankRank
Sr. Member

Da, asa am facut si eu. Am inceput sa il deschid din cealalta parte si si-a revenit in timp.

2 din 3
2