Va spun din experienta. Am fost si inca mai sunt putin obsedat de chestia asta cu curbatul capacului. Cand il cumperi din magazin e perfect. Apoi toata smecheria este cum il deschizi. Eu il deshid incet, apucandu-l exact de mijloc cu o mana. Cei mai multi il deschid dintr-o parte si atunci evident ca, cu timpul, se va curba. Ia vedeti, nu cumva este curbat de acolo de unde il apucati cand il deschideti?:)
Hmm, mi se pare putin probabil sa se curbeze de la modul de deschidere a capacului. Totusi, balamaua nu e asa de dura, incat sa opuna rezistenta mare.
Cei 2 centi ai mei ar merge tot pe caldura, dar deformarea nu e a capacului, ci a corpului sculei: acolo e caldura mare si diferentele mari de temperatura. Plus ca sunt si diferente de grosime a aluminiului, care ar putea sa contribuie si ele.
Calculul lui huk e superb (e bestial baiatu’ asta cand se pune cu logica pe o problema!), insa PowerBucele nu sunt din aluminiu, ci din aliaj, d-ala de avion. Care o fi coeficientul de dilatare?
Mie mi-a spus la iStyle (Dan) cand mi-am schimbat bateria, ca e de la caldura: bateria noua nu se mai imbuca asa de bine ca cea veche. Asta e…!
Pai cica aluminiul poate ajunge si la duritatea diamantului daca e “anodizad” cum trebuie. Ceea ce il face de calitate suficient de mare pentru a fi folosit ca material de avioane. Doar nu era sa scrie “frying pans grade aluminium”, nu?
Ce sa zic….aberatii…nu conteaza ca se dilata sau nu….orice ar fi cauza deformarii, ar trebuii sa stii inainte sa dai banii. Acum ca incercam sa gasim explicatii ca o ti de la coltul stang cand il deschizi…..mentionaez ca il deschid tinand de la mijloc, dar mi se pare aberant ca vorbim de asa ceva. Dai o gramada de bani pe marutele astea ce naiba ?! In orice caz eu nu am mai vazut nici un alt laptop curbat in halul asta…..am fost dezamagit deja 1 data cu iPod-ul de 30Gb care ma tinut 1 an, ( si nu sunt singur aici) si acum asta….ce urmeaza ?
macbooku meu nu are nimic si-l deschid mereu de la mijloc pentru ca nu-mi place sa-l simt ca se curbeaza in timp ce deschid capacul dintr-o parte.
materialele or fi ele putin elastice dar dupa un timp iau forma solicitarilor mecanice.
de ce nu incercati de acum (cei cu macbookurile curbate) ca pe langa modul de deschidere corect
(asa cum a fost el recomandat aici - de la mijloc si ‘gingas’ ) sa solicitati mecanic capacul in sens
negativ - invers curburii… cine stie.. poate dupa cateva ‘sesiuni’ se va indrepta la loc si voi veti trai
fericiti pana la adanci batraneti alaturi de macurile voastre…
cei doi lei ai mei