pt mac ce camera video e buna?
  [ Ignoră ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Bucuresti
Macuser din: 22.09.06

am un canon dc40 cu dvd si as vrea toate filmuletele de pe ea sa le salvez pe hdd pe un macbook.
am vazut ca acest lucru nu este posibil si as vrea sa o vand si sa imi cumpar o camera cu hdd ar fi mai ok pt mine.
am inteles la cei de la sony ca au facut camera cu hdd doar cu usb si nu ar merge pe mac ca nu are firewire.
poate cineva sa imi explice ce inseamna asta?  si ce camera mi-ati putea recomanda?

Semnătură 

A man should look for what is, and not for what he thinks should be.—Albert Einstein

[ Ignoră ]   [ # 1 ]
RankRankRankRank
Administrator
Din: județul Devon, UK
Macuser din: 18.10.05

Parca e pe undeva pe sit la Apple o lista cu camerele compatibile…

Orice sfat in privinta cumpararii unei scule se invarte in jurul a doua chestiuni: ce vrei sa faci cu ea? si cati bani vrei sa dai pe ea?
O sa presupun ca ai cerinte medii, deci:

Lasa-le naibii de camere care comprima ele filmul in mpeg2 (cele cu DVD si HDD). Mi se pare aiurea sa nu ai tu controlul asupra compresiei. Si in plus, formatul mpeg2 e un format care nu se preteaza la editare. Poti s-o faci, dar e peste mana si pierzi din calitate. Camerele astea sunt pentru cei care chiar nu vor / nu se pricep deloc la editare.

Mergi pe una cu MiniDV (casete). In functie de bani, poate fi de la vreo 200 si ceva de iepuroi una simpla, la mai multe sute una cu 3 CCDuri, si la mult mai multe sute una HD. Cel mai bun raport ar fi la cea cu 3 CCDuri (dar evident, depinde de cele 2 intrebari de mai sus). Parerea mea e ca Panasonic merita mai degraba decat Sony, la segmentul asta de pret (mic si mediu).
Ca interfata de comunicare cu computerul, orice camera demna de acest nume trebuie sa aiba FireWire. USB sucks big time cand e vorba de transport mare si sustinut de date.

[ Ignoră ]   [ # 2 ]
RankRankRankRank
Sr. Member

ok am inteles,din cate am vazut si am cautat acum cred ca cea cu sd card ccd e ce-a mai buna,e si mai mica si mi se pare ce-a mai buna pt ce vreau eu.
si din cate vad nici nu au preturi f mari.
mersi mult,

Semnătură 

A man should look for what is, and not for what he thinks should be.—Albert Einstein

[ Ignoră ]   [ # 3 ]
RankRankRankRank
Sr. Member

undeva pana in 800 euro ce mi-ai recomanda? ce model? ceva cu firewire pt macbook-ul meu smile

Semnătură 

[ Ignoră ]   [ # 4 ]
RankRankRankRank
Administrator
Din: județul Devon, UK
Macuser din: 18.10.05

E foarte greu sa fac o recomandare cuiva, mai ales ca n-am idee ce vrei sa faci cu ea.
Ti-am dat mai sus niste ghidaje. Mai poti sa te uiti pe net dupa impresii ale utilizatorilor, sunt de baza. Sau pe situri de genul http://www.camcorderinfo.com/.

[ Ignoră ]   [ # 5 ]
RankRankRankRank
Administrator
Din: bucurești
Macuser din: 11.10.05

macworld din luna aprilie are un articol comparativ pentru 4 camere care merg pe mac…

[ Ignoră ]   [ # 6 ]
RankRank
Jr. Member
Din: Bucharest, Romania
Macuser din: 11.06.06

Orice camera cu iesire FireWire (sau i.Link in limba Sony) functioneaza pe Mac (ceea ce include probabil orice camera MiniDV).

Semnătură 

Eeep!