Am un MBP 1st gen (Core Duo), dupa cum toata lumea stie, unitatea DVD nu stie sa scrie DVD-uri DL. Dar am o intrebare…. stie sa le citeasca? Daca raspunsul este nu…. cum as putea sa o schimb cu una de la un MBP mai nou - care evident sa stie de DL?
eu am un MB, la fel de 1st gen, care citeste dvddl…mi-a venit cu 2 dvd care-s f duallayer de vreme ce au peste 4.7gb. ce-i drept, nu am avut ocazia sa folosesc un alt dvddl. suita ilife are cca 6gb, parca.
my bad then…. sorry.
Asta e un lucru bun daca le citeste. A dat mania filmelor HD in mine, si am inceput sa dau peste unele in marime de 7.9 GB. Faza frumoasa e ca laptop-ul fratelui meu (o saracie de Acer) are DVD-RW cu DL. Deci le pot scrie la el, si citi la mine.
Are cineva idee pe unde s-ar gasi DVD-uri DL si cam la ce pret? Intreb pentru ca eu nu prea am vazut!
Eh, povestea asta cu DL e una din marile mele nedumeriri: de ce sunt inca asa de scumpe si de ce nu se gasesc? (bun, partea a doua a intrebarii se cam deduce din prima).
Vezi ca s-a mai discutat, am dat la un moment dat si un link de unde se pot cumpara “ieftine” si bune. Eu am gasit Memorex de la un magazin-depozit de-al lor, pe Sos. Pandurilor. In rest, la marile magazine (Muzica, Carrefour, Cora etc.).
Din experienta mea (si a altora), evita Traxdata. Foarte bune: Verbatim si Memorex.
multumesc de raspunsuri. Aceeasi faza e aplica si cu DVD-urile normale? Pana acum am cumparat doar Traxdata….si din vreo 20 de DVD-uri, cam 5-6 au dat…..gherle. In sensul ca .... scriu DVD-ul, cu DISCO, si fix cand ti-e lumea mai draga imi da un “Coaster created…bla bla bla”. Culmea e ca pe laptopul Acer…. sunt cititie absolut beton, pe mac insa…... no way. Asa pretentioasa e unitatea asta Matsushita?
Am un MBP 1st gen (Core Duo), dupa cum toata lumea stie, unitatea DVD nu stie sa scrie DVD-uri DL. Dar am o intrebare…. stie sa le citeasca? Daca raspunsul este nu…. cum as putea sa o schimb cu una de la un MBP mai nou - care evident sa stie de DL?
toate unitățile citesc dvd dl, chiar și cele combo și chiar și unele mai vechi, doar read only. evident, dacă unitatea e bună. reține că unitățile optice sd care ard și dvd dl, montate în anul 2006, au avut un nr mai mare de rebuturi decît uzual (s-a mnai discutat pe forum).
Tocmai am cumparat un cake de 25 de DVD-uri Benq…. fiindu-mi recomandate de cineva care numai asa ceva cumpara.
In momentul de fata nu stiu cu ce sa dau de pamant…. cu mac-ul sau cu omul ce mi le-a recomandat….. dintr-un total de 25 mi-a scris…... UNU. Restul am incercat sa le scriu…... se facea ca incepe sa scrie… si… coaster created. Am zis ca e de la Disco. Am luat Burn….. aceeasi duda.
Partea cat de cat ok e ca 20 din ele se citesc ok pe dvd-ul din Acer….adica sunt raportate ca fiind goale….restul cica 4.447 MB dar nici vorba de asa ceva…. mac-ul scuipandu-le dupa 30 de secunde de la inceperea scrierii. O chestie ciudata si care m-a speriat, la ultimele cateva, unitatea facea un zgomot ca si cum ar avea nisip inauntru… am zis ca poate e vreun disc descentrat si am continuat…....
Deja ce am scris mai sus ca ma ingrijoreaza ce s-ar putea intampla dupa ce expira garantia (18 mai AC) devine foarte foarte acut in mintea mea….. ar fi foarte tare sa-mi schimbe “scula” cu totul dar probabil ca nu se va intampla, desi cred ca am avut in acest an care aproape s-a dus cam prea multe probleme cu un calculator extrem de scump dar in acelassi timp extrem de laudat, si as fi oarecum indreptatit. Ii voi ruga pe cei de la MacGallery sa-mi puna o unitate noua LG ca pe C2D-uri, sa nu mai am si alte suprize de genul ca parca vad ca imi vor cere 150 E pe ea - post garantie - ..... ceea ce ar fi frustrant.
Ce parere aveti ?! Am avut doar eu ghinion ? Sau (cum spunea cineva), dupa Intel, nu se mai fac Mac-uri… “ca pe vremuri”.
Tocmai am cumparat un cake de 25 de DVD-uri Benq…. fiindu-mi recomandate de cineva care numai asa ceva cumpara.
[...]
Ce parere aveti ?! Am avut doar eu ghinion ? Sau (cum spunea cineva), dupa Intel, nu se mai fac Mac-uri… “ca pe vremuri”.
Pînă apuc să scriu la wiki, fă așa:
1. Testează citirea cu diverse tipuri de cd, dvd, inclusiv cu dvd dl. Dacă e OK, treci la
2. Testarea arderii. Ia cd-rw și dvd rw și vezi ce face, inclusiv verificarea arderii. Dacă e OK, înseamnă că snopul tău de Benq e de vină. Dacă dă erori, nu e de vină Benq, e de vină unitatea. Fiind în garanție încă, repede la schimbat.
Nu poți da un verdict asupra stării unității optice pînă nu o iei la verificat cu cîteva cd/dvd-uri rw să vezi ce și cum. Dacă știe să ardă și dvd dl, sacrifică unul să vezi dacă e în regulă și acest detaliu. Cum se apropie anu de garanție, merită efortul, dup-aia va costa cît nu face.