Poate ca in SUA toata lumea are super-broadband, dar eu cand aud de “backup online de X GB” (fie el .Mac sau Mozy) ma gandesc cat timp mi-ar lua mie sa umplu cei X GB prin transfer pe internet. Nu mi se pare o solutie practica de facut backup-uri regulate.
Poate ca in SUA toata lumea are super-broadband, dar eu cand aud de “backup online de X GB” (fie el .Mac sau Mozy) ma gandesc cat timp mi-ar lua mie sa umplu cei X GB prin transfer pe internet. Nu mi se pare o solutie practica de facut backup-uri regulate.
cea mai simpla solutie pentru backup este cumpararea unui hdd extern :D ..si ati terminat cu toate problemele
Pe jumatate adevarat… ca daca esti pe drumuri si nu ai hardul extern si/sau laptopul cu tine nu mai este “cea mai simpla solutie”...daca ai nevoie de ceva date e bine sa fie pe un “ceva” pe care il poti accesa de la orice net cafe.
Iti dau un mic exemplu: eu mi-am trimis pe adresa mea de gmail copiile scanate ale diplomelor de bac, facultate, pasaport, permis etc si daca am nevoie de ele in orice birou as fi (care are net, normal) pot sa le dau un print sau un Forward pe loc.
Acum pt backup intervine si stabilitatea serverului/serverelorlor pe care le pui, ca poate ai “noroc” si nu merg cand ai nevoie, si confidentialitatea pe care o ofera respectivii provideri (unii useri sunt foarte pretentiosi sau chiar paranoici in privinta asta).