2 din 2
2
tips & triks Photoshop
  [ Ignoră ]   [ # 16 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Bucuresti
Macuser din: 11.02.07

Stef…mare tutorial wink...  o intrebare la care nu stiu eu raspunsul ...sa zicem ca ai 40 de poze in acelasi document photoshop da…in layere diferite ...si tu mai vi cu un layer de modificare…sa ziceam un “curves..”  da ? Si pui deasupra la toate. Si cu asta iti modifica la toate daca nu dai link la vre-un alt layer. Si sa zicem asta si vroiai sa faci o modificare la toate acele 40 de poze ( poate faci un magazin virtual ). Totul ok pana acum….Si mergi in image ready… la export ( sau script ..nu mai tin minte )si dai sa ti le exporte automat acele 40 de layere…..dar tu vrei ca sa ti le exporte modificate in functie de layerul de “curve”  !! Tu setezi tipul si calitatea imaginii pentru export etc….si cand dai export el ti le exporta fara a lua in considerare acele layere de modificare. Stii solutia ?

P.s: ce care vor sa invete Ps. sa faca podcast la photoshop tv…acolo mai inveti ceva.
Daca vreti va dau eu catvea episoade.

[ Modificat: 06 Mai 2007 04:42 PM de szasz ]

[ Ignoră ]   [ # 17 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Buchenland
Macuser din: 06.09.05
iaru - 06 Mai 2007 05:49 AM
Tudor - 06 Mai 2007 01:02 AM

Pana sa ajunga in Dreamweaver, un designer profesionist face tot designul de site in Photoshop (sau, ma rog, Fireworks). Mai precis: in Photoshop faci designul, iar in Dreamweaver produci codul si asamblezi piesele de design facute cu Photoshop.

Sa-mi dai voie sa te contrazic. Mai intii pui mina pe creion si faci o schema. culorile ti le alegi din ce sursa vrei (compatibila web). poate logourile, liniile directoare, dar, daca tot e vorba de asta, mult mai usor o faci in programele de grafica vectoriala. Parerea mea! Nu e imposibil sa gresesc, dar consistenta culorilor si a formelor in Illustrator sau Freehand e mult mai usor de masurat.

Nu e chiar asa. Stiu, fiecare are stilul sau, dar iti pot da o gramada de motive pentru care Photoshop este o unealta mult mai indicata pentru crearea formei finale a unui design de site web, decat un program de grafica vectoriala ca Illustrator sau CorelDraw. Aaa, evident ca daca vrei sa faci o ilustratie sau un logo care vor ajunge pe un site, le faci in Illustrator, si apoi le aduci in Photoshop, combinandu-le cu restul elementelor de design. Nu poti face chiar totul in Photoshop, sau ma rog, nu este practic sa faci totul in Photoshop. Dar dupa vreo 8 ani de experienta, lucrand cu mai toate softurile “mari” din domeniu, eu recomand Photoshop sau Fireworks pentru crearea layout-ului final al unui website.

PS: Cu exceptia siturilor Flash, in care ar trebui folosita la maximum grafica vectoriala.

[ Modificat: 06 Mai 2007 10:36 PM de Tudor ]
 Semnătură 

⌘-N

[ Ignoră ]   [ # 18 ]
RankRank
Jr. Member
Macuser din: 27.02.07

si eu cred ca AI sau corel sunt cele mai practice si rapide. asa cum spunea iaru. mai intai desenezi pe hartie (eu personal asa mi-am realizat cele mai bune lucrari) apoi, cu voia voastra, tehnic vorbind website inseamna de fapt layout…, asa ca mockup-ul in AI se face!

[ Ignoră ]   [ # 19 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Buchenland
Macuser din: 06.09.05
csampais - 06 Mai 2007 11:21 PM

apoi, cu voia voastra, tehnic vorbind website inseamna de fapt layout…

Dupa rationamentul asta, un design de site ar trebui sa se faca in Quark XPress sau InDesign, ambele fiind programe de facut layout-uri. smile

Semnătură 

⌘-N

[ Ignoră ]   [ # 20 ]
RankRank
Jr. Member
Macuser din: 27.02.07

era vorba de a realiza un preview rapid cu forme, unghiuri, etc. in photoshop ia ceva mai mult timp cred…

[ Ignoră ]   [ # 21 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Macuser din: 11.02.07

in photoshop poti face tot dar nu e indicat. atat..acum fiecare cu stiulu lui ..eu nu am probleme cu controlul culorilor etc…..daca te descuri si e corect ce mai conteaza randament sa ai..si sa fie corect si frumos.

cheers

2 din 2
2