Am o imprimanta laser HP4L. Este conectata la un PC, cu XP Pro, care este in retea cu un Macintosh G3 cu Tiger 10.4.9. Treaba sta cam asa: am reusit sa o vad si instalez in Tiger fara probleme, dar cand incerc sa printez ceva, imi scoate toate foile pe care le are in tava, dar fiecare cu cateva hieroglife pe ele…Aveti vreo idee? Din PC e ok. Imprimanta are port paralel si placa de retea. Am conectat-o la Mac prin retea (doar imprimanta si Mac-ul) si face la fel.
Multumesc.
Iertati-ma ca ma bag si eu in vorba. Din cate stiu eu HP Laserjet 4L nu are modul postscript. Stie numai 300 dpi.
Ai verificat cumva formatul implicit al hartiei, adica sa fie A4, nu letter atat pe driverul Windows (unde cred ca este de moment ce ziceai ca acolo merge OK), cat si formatul implicit pe Mac? Am lucrat cu aceasta imprimanta si stiam ca daca nu este setata marimea paginii implicite pe A4, avea simptomele mai sus amintite.
Planul B. Mai exista si un adaptor LPT to USB. S-a mai vorbit pe acest forum. Din cate stiu eu, ce se gaseste in comert functioneaza.
Din Win e setat A4. Si din Mac. PostScript este un modul (placa cu componente) sau o functie software? Parca in meniul imprimantei nu apare asa ceva. Ei e ceva diferit daca o conectex pe paralel (LPT) sau retea?
post script este un limbaj de trasferare a fisierelor catre imprimante
daca imprimanta nu stie ce trimite calculatorul, face hieroglife…
incearca sa faci fonturile curbe si vezi daca merge
Se pare ca nu stie Postscript. Din cate am inteles, pe placa de baza trebuie sa fie un SIMM care sa stie asta si a mea nu are. Raman la solutia de pana acum, respectiv printez de pe Mac in PDF, transfer pe PC si apoi print.
Am o imprimanta laser HP4L. Este conectata la un PC, cu XP Pro, care este in retea cu un Macintosh G3 cu Tiger 10.4.9. Treaba sta cam asa: am reusit sa o vad si instalez in Tiger fara probleme, dar cand incerc sa printez ceva, imi scoate toate foile pe care le are in tava, dar fiecare cu cateva hieroglife pe ele…Aveti vreo idee? Din PC e ok. Imprimanta are port paralel si placa de retea. Am conectat-o la Mac prin retea (doar imprimanta si Mac-ul) si face la fel.
Multumesc.
OOO, am folosit-o și eu acum ceva ani, pe vremea lui mac os 9 (sau era chiar 8?) Dacă zici că sistemul a văzut-o și i-a instalat driverul și nu printează bine fiind conectată la PC, de ce nu faci mai întîi proba prin conectare direct la mac? A, nu ai adaptor… poate iei unul, sînt așa de ieftine acum. Dacă direct merge, iar via PC nu, ți-ar trebui DAVE (era imperios în MAC OS 7-9, în X nu foarte, dar este util în asemenea cazuri).
Dacă iei adaptorul ăla, s-ar putea să meargă invers, adică o conectezi la mac, dai print share, iar în xp cred că trebuie să instalezi Bonjour for Windows.
Asta am inteles, probabil o sa cumpar un adaptor. insa am si placa de retea la ea. Si m-am conectat cu mac-ul la ea prin retea. Rezultatul este acelasi…
Asta am inteles, probabil o sa cumpar un adaptor. insa am si placa de retea la ea. Si m-am conectat cu mac-ul la ea prin retea. Rezultatul este acelasi…
Nu sînt sigur că driverul HP mai suportă tipul ăsta și nici nu am cum testa. Ia încearcă să pui Gutenprint și vezi ce face, este soluția salvatoare pt multe tipuri de imprimante vechi.