am nevoie de ceva soft sa imi compresez niste interviuri pentru cercetarea de licenta de la .wav in ceva mai mic, m-am gandit .mp3. am gasit unul care se numeste switch, dar in momentul in care ii dau ‘convert’ din .wav in .mp3, softul se inchide singur.
sunt fisiere de cam 1 giga, de vreo 120 de minute si as avea nevoie cat de repede de ceva solutie ca sa pot face mai usor portabile fisierele astea ...
am nevoie de ceva soft sa imi compresez niste interviuri pentru cercetarea de licenta de la .wav in ceva mai mic, m-am gandit .mp3. am gasit unul care se numeste switch, dar in momentul in care ii dau ‘convert’ din .wav in .mp3, softul se inchide singur.
sunt fisiere de cam 1 giga, de vreo 120 de minute si as avea nevoie cat de repede de ceva solutie ca sa pot face mai usor portabile fisierele astea ...
mersi
În colecția mea de gratuități/shareware trase de pe net, cam astea ar fi, ia vezi care ar merge și la fișiere de 1 GB… e o idee să ai asemenea fișiere audio, precum cei care au fișiere de 1000 pagini A4 într-un procesor de text.
Daca staim ca o inregistrare de 2 ore va fi 1 giga, iti dai seama ca il faceam in mai multe bucati. Cu un alt gizmo un interviu similar a iesit 17 mega .... hmmm, mica diferenta am zis si eu socata cand m-am prins.
Probabil ca ai fi putut seta inainte de inregistrare sa comprime fisierul, poate chiar in mp3. Amadeus banuiesc ca nu se optinteste in 1 GB, dar nu e free. Insa te descurci si cu demo-ul. Mai poti incerca si Audacity. Asta-i free.
Iti mut topicul la Audio…, ca acolo ii e locul, chiar daca tu ai nevoie pentru office .
dar iTunes? ca doar stie sa faca din .wav un .mp3. Importi fisierul .wav, la preferinte de importing pui ce tip de .mp3 vrei si il pui sa “convert selection to MP3”. Nu stiu… teach me
PS: sau garageband?
iTunes m-am gandit si eu, dar cum nu am prea avut timp sa experimentez sa vad daca imi micsoreaza fisierul i never gave it a try. La fel si cu garageband. Si dupa cum ziceam, Switch mi se inchide cand ii dau convert la fisierul de 1 giga.
In rest softul care imi downloadeaza de pe reportofon fisierele le miscoreaza automat, deci am fisiere de 17 mega pana la urma, dar pot fi citite numai de softul asa ... pe PC.
eu am transformat cu iTunes o inregistrare .wav de 45MB in .mp3, ocupa 4MB (inregistrare mono, 64Kbps, erau voci nu e nevoie de calitate hi-fi zic eu). Incearca iTunes, pe bune!