deci preluind threadul din mac os 9, pentru a nu intinde un OT ca deja nu are de loc legatura cu titlul ale postului, va rog sa-mi ajutati cu probleme legate de compatibilitate cu Tigrul (PPC) si cdma “moldoveneasca” Unité.
Moldoveni nu ajuta pentru incompetenta a lor in sisteme Macintosh (si pare ca sa mandresc cu asta luind in vederea ca unicol lor sfatul a fost ca sa trec la windows), mascata cu faptul ca scriptul care m-a sugerat tudor, nu e licenziat. Am incercat s-o conectez cu ubicuam 300 si 200 dar nu inteleg care este practica executiva ale procesului de recunoastere si conectare.
In afar de asta discul ista a lor mic nun intra in iBookul meu.
M-am dus in network dar nu-l vad per network.
Eu n-am ce cauta nici la forumuri italieni (noi in italia nu avem cdma) si nici la cei moldovenesti (in genere pentru ca nu sunt chiar competenti; forumul este a rusilor si pentru rusofoni care citesc chirilita, si cei FOARTE putini care posed un macintosh locuiesc in centrul orasului si au si fibra si dsl). Asa ca sunteti unica mea sansa de a me conecta cu cdma. Cind ma duc la unité la 30 de km de la mine a casa, nimin are timp “de perdut” cu macintosh, si nu reusesc (cu graba asta a lor) se concluzionez nici o brinza.
Am nevoia sa fiu pregatit minutios ca sa merg acolo sa apas de doua ori si sa-mi mearga, asta e unica solutie.
Incepem cu ubicuam 300, deoarece am inteles ca tudor o foloseste, si apoi eu cred ca procedura sa fie asamanatoare pentru cei alti.
Multumesc anticipat.
1. Se intră în setările telefonului și se închide Bluetooth, pentru că atâta timp cât e deschis nu se poate conecta pe cablu.
2. Se cuplează telefonul prin cablu la un port USB
3. Se merge în System Preferences -> Network. Va apărea o fereastră în care scrie “New port detected… UBIQUAM CDMA USB Modem…”. Se apasă OK.
4. Se alege Show: UBIQUAM CDMA USB Modem si se configureaza modemul astfel:
- în fereastra PPP se pun datele de acces oferite de provider; username, parola, numar de telefon (#777 la Zapp)
- în fereastra Modem se alege “au cdmaOne C413S by Sony” și se scoate “Wait for dial tone…”
5. Se apasă Apply Now și gata… Cu Internet Connect conexiunea ar trebui să meargă.
Pentru modemul C-motech CNU-550, disponibil in oferta celor de la Unite (Rep. Moldova), am aflat că merge pe Mac OS X, dar nu am avut cum să testez acest lucru. Se poate încerca astfel:
1. Se ia un modem script de la operatorul Skylink din Rusia. Scriptul este disponibil pe pagina asta: http://www.skylink.ru/info/setup.aspx?p=3&r=77
Se descarcă fișierul SkyMobile.zip (al treilea din lista) și se dezarhivează. Rezultatul e un fișier numit “SkyMobile” care trebuie pus în /Library/Modem Scripts.
Sunt chiar curios dacă o să-ți meargă metoda asta, Roberto. Mergi la reprezentanța Unite și arată-le pagina cu instrucțiuni. Fiind în limba rusă, o să le priceapă perfect.
Pentru modemul C-motech CNU-550, disponibil in oferta celor de la Unite (Rep. Moldova), am aflat că merge pe Mac OS X, dar nu am avut cum să testez acest lucru.
merge foarte bine, un singur lucru nu inteleg, fiecare dara ca se stinge macul si se reincarca, dispare scriètul de pe mapa modems scripts, sitrebuieste pus din nou…
Pentru Ubiquam U300, conectare prin cablu:
...în fereastra Modem se alege “au cdmaOne C413S by Sony”...
si cine ar fi potut se stii lucrul aceasta fara tine? ar fi trebuit sa ma apara in vis arhangelul Gabriel…dar din pacate viselor mele sunt tot timpul pacatosi si interzisi minorilor…;)
in orice caz merge si unul si altul, si la fel (ca pentru 300) merge si ubiquam 200, si o sa eu pe el, deoarece zona mea este acoperita NUMAI cu viteza de 156 kbps maximal, si nu sa prevede nici un fel de schimbari in timpul apropriat,si in afar de asta da ca s-imtimpla careva menuni cu adsl, ubiquam 200 o vind usor.
O chestia de tinut cont: da ca nu sa aprinde macul cu modemul DEJA in usb, macul nu-l vede si nu sa puote de mers mai departe cu procedura de instalare. Multumesc foarte mult.
Mă bucur că ai găsit o rezolvare în cele din urmă. După cum vezi, producătorii de telefoane mobile CDMA pe 450 MHz nu prea își bat capul să ofere suport pentru Mac OS X. Noroc că mai găsim informații pe ici pe colo.
Mă bucur că ai găsit o rezolvare în cele din urmă. După cum vezi, producătorii de telefoane mobile CDMA pe 450 MHz nu prea își bat capul să ofere suport pentru Mac OS X. Noroc că mai găsim informații pe ici pe colo.
in Moldova unité este a ficiorasului presedintelui, si microsoft moldova tot…
Si acum amendeaza intraga lumea pentru softwarul nelicenziat (windows) si intraga lumea trece la linux, clar lucru ca nu au tare multe motive pentru a ofera asistenta la macintosh…
bine macfratilor, acum cu unitè si in moldova este cit de cit omeneasca asteptare sosirii a dsl-ul in judetul unde traesc (asteptare sa fie foarte lunga…).
Totusi sunt citeva chestii care serviciul clientela unitè nu stie raspunsul.
La mine la etajul doi prinde normal cu semnalul maximal, dar la etajul intii semnalul este mult mai slab si viteza (de consegventa) sa micsoreaza sensibil.
Eu m-am gindit sa fac rost de un cablu USB de 6-7 metri, lasind modemul la etajul doi.Pentru acest lucru trebuie sa fac o camanda speciala.
Intrebarea (care puote fi de la voi readresata la serviciul clientela de la zapp ) este: in cazul aceasta nu sa perde semnalul din cauza lungimea cablului?
Da ca puteti, aflati…multumesc.
Roberto: nu da banii pe un cablu USB lung. Ție îți trebuie o antenă exterioară pe care să o cuplezi la modem. Cazul ideal ar fi să ai o antenă dimensionată cât mai precis pentru 450 MHz (o poate face oricine se pricepe la antene TV), pe care să o pui la etaj, acolo unde ai semnal bun, și să o cuplezi printr-un cablu coaxial fie la mufa de antenă exterioară a modemului (dacă are așa ceva), fie în locul antenei existente (daca aceasta se poate demonta). Însă poți încerca și o variantă mai puțin “ortodoxă”, cu o sârmă dusă până la etaj, pe care s-o legi de antena existentă. Este posibil să-ți meargă chiar și așa.