mac os x86 vs mac os x
  [ Ignoră ]
RankRank
Jr. Member
Din: Bucuresti
Macuser din: 07.05.07

de cateva saptamani ma tot arde palma sa imi iau un mac…dar cum nou nu imi permit trebuie sa incerc sh…
la banii de care dispun nu prea imi vine sa imi asum riscul de a lua sh…si ca solutie la problema asta
mi-a picat in cap urmatoarea idee:
sa iau un laptop(nou) si sa pun mac os x86 pe el…din punct de vedere financiar daca iau la sh un ibook sau ceva de genu
care sa imi satisfaca mie cerintele ajung pe la 23-24 milioane lei…decat sa imi asum riscul sa dau banii astia pe un mac la sh
mai bine ma duc si achizitionez un laptop la care daca se intampla ceva stiu ca se intampla din vina mea…
Intrebarea este:
se compara mac os x cu mac os x86(varianta pentru pc)?

Semnătură 

inca mai incerc…..

[ Ignoră ]   [ # 1 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Bucureşti, Sala Palatului
Macuser din: 30.10.05

Pai nu se prea compara. Asta pentru ca varianta crakuita x86 are buguri si incompatibilitati si are nevoie si de noroc ca sa merga.
Dar de ce nu iei un PoweBook SH, cred ca va fi super! Gasesti SH cu pret foarte bun!
Dar daca vrei si vrei, citeste intii FOARTE ATENT specificatiile lui x86, sa vezi ce merge, ce nu merge si ce poate fi updatat din surse credibile.
In general, Intel si mai putin AMD, chip grafic si mai putin placa grafica. Placa de retea cit mai simpla. Asa, da. Reversul medaliei e viteza. Chiar cracuit, un PC de ultima generatie merge mai repede dcit un PB vechi de trei-patru ani!

[ Ignoră ]   [ # 2 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Cluj-Napoca, Romania
Macuser din: 13.12.05

Pentru laptoape este mai greu cu Macosx86. Deoarece de regula nu ai drivere pentru toate componentele din acel laptop. Si nu prea poti sa le schimbi. Daca vrei sa vezi ca trial un MacOSX86, incearca pe un desktop, cu componentele recomandate in siturile respective (Google is your friend). Acolo te poti lamuri si la laptoape, dar nici unul nu merge chiar 100%. Sper ca asta te va convinge sa iei un Mac adevarat apoi.
Foarte putin din cei care au facut switch Win-Mac se mai intorc. Asta spune ceva.

Semnătură 

You’re on a Mac. If something seems complicated, you’re doing it wrong!

 Macbook Pro 13, 2010
 iPhone 5

[ Ignoră ]   [ # 3 ]
RankRank
Jr. Member
Din: Bucuresti
Macuser din: 07.05.07

acum vreo 2-3 luni mi-am procurat jas mac os 10.4.7…am incercat cu asta 10 mii de solutii pe un hp nx9010…dar pana la urma am aflat ca din cauza controller-ului ide care era ali nu dorea sa coopereze…acu ma zbat pe torrent sa trag 10.4.4 cu 35 kbps max…sa mai strang niste banuti si o sa caut o masina mai veche….ceva p la 400-600 mhz….

Semnătură 

inca mai incerc…..

[ Ignoră ]   [ # 4 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Bucureşti, Sala Palatului
Macuser din: 30.10.05
poly - 09 Mai 2007 04:36 PM

acum vreo 2-3 luni mi-am procurat jas mac os 10.4.7…am incercat cu asta 10 mii de solutii pe un hp nx9010…dar pana la urma am aflat ca din cauza controller-ului ide care era ali nu dorea sa coopereze…acu ma zbat pe torrent sa trag 10.4.4 cu 35 kbps max…sa mai strang niste banuti si o sa caut o masina mai veche….ceva p la 400-600 mhz….

Ce inseamna o masina mai veche? Mac sau PC? Daca e mac, da-mi un PM!

[ Ignoră ]   [ # 5 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Cluj-Napoca, Romania
Macuser din: 13.12.05

Scurt. Daca e PC la 400-600 MHz, nu o sa-ti mearga OSX86 JaS nici de care;
Daca e Mac, nu o sa-ti mearga iar OSX86.

Semnătură 

You’re on a Mac. If something seems complicated, you’re doing it wrong!

 Macbook Pro 13, 2010
 iPhone 5

‹‹ Imprimanta HP4L      Mouse Logitech ››