Buna seara!Am un G4 la 800,un PC P4 la 2gh. si caut cu disperare un profesor in Bucuresti, care sa ma invete Corel,Indesign si Illustrator…evident, contra cost… Ma poate ajuta cineva,va rog?
poate doar indesign si illustrator !
din pacate ce vrei tu se poate face doar la fata locului.
adica sa te primeasca cineva la el la munca si sa-l vezi cum lucreaza (cu explicatii).
mie greu sa cred ca cineva isi va forma o programa de studiu pentru tine.
iti doresc sa reusesti !
Din cate stiu eu exista un program/clasa/curs/naibastieconcret in bucuresti de invatare PS,IL - si pe deasupra mai ofera si nu stiu ce atestat,
sau certificare. Iti sugerez sa cauti pe net mai multe informatii…
Știi engleză? Intră pe Lynda.com, fă-ți un abonament lunar ($25/lună) și ai acces la toate cursurile de acolo, inclusiv ce te interesează pe tine.
PS: Cred că-ți dai seama că nu devii automat designer sau grafician doar dacă înveți să lucrezi cu N softuri.
Am mai spus pe acest forum. Multe tipografii mai ieftine au masini offset sau nu stiu ce alt fel, mai vechi oricum, care stiu doar PostScript level 1, nivel la care Adobe au renuntat de mult, dar Corel il mai pastreaza. Si eu am avut multe surprize cand m-am dus cu pdf-uri create in Indesign si care mi le-au respins. Din pacate adevaratele tipografii sunt scumpe, iar seful care te trimite cu materialul la tiparit nu-si permite acele tarife. Asa ca m-am aflat de multe ori in postura ingrata sa fac DTP cu Corel, dupa ca am facut o data materialul in Indesign. DTP cu Corel = a merge la piata cu tancul.
Lucrez intr-o tipografie si sunt nevoit sa invat Illustrator si Indesign, pentru a verifica si pregati pentru tipar joburile clientilor.Timpul este foarte scurt si sunt nevoit sa invat cit mai repede… Am nevoie de niste cursuri de initiere,dar nu gasesc se pare, pe nimeni dispus sa ma invete….tragic, nu?
nu ma gandeam ca esti asa aruncat in treaba asta.
ceea ce trebuie sa inveti rapid este preagtirea documentului pentru tipar
poate este cineva aici care lucreaza ca si tine si iti poate oferi un minitraining
trebuie precizat clar cu ce echipamente lucrati acolo.
fiecare tipografie are un specific la pregatirii lucrarilor, in functie de mai multe variabile / cel mai bine inveti de acolo ce trebuie sa faci acolo
in plus, extra adica, nu prea poti invata decit practicind…
Da m-ar interesa un minitraining. dar nu gasesc pe nimeni…iar la serviciu, nu are nimeni timp sa ma invete pe mine ceva… Doresc notiuni macar introductive,macar citeva lectii,ceva,sa am habar de ceea ce se intampla…
prietene, toata lumea munceste…
trebuie sa gasesti pe cineva pe linga care sa stai… sa vezi efectiv niste proceduri de lucru, sa intelegi principiul creerii unui document de tipar…
asa, poti lua un manual si sa-l citesti, sau sa te uiti pe net la tutoriale… dar acolo nu face nimeni rebord, overprint, asezare in placa la o taietura sau la taietura dubla, calcularea tirajului etc…
intreaba-ti colegii, siciei, altfel, e greu sa vina cineva sa te invete