Color management in Photoshop
  [ Ignoră ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: ~/
Macuser din: 19.10.05

Am un PSD facut de un coleg, pe care eu trebuie sa il slice-uiesc si sa il fac pentru web. Zis si facut.
Problema e ca la “Save for web” imi exporta fara color management… si rezulta niste imagini destarurate. Am incercat si cu “Embed ICC profile” si tot nu merge. De mentionat profilul de culaore e sRGB, adica am convertit PSD-ul.

Pe Safari site-ul se vede ok, banuiesc ca din cauza ColorSync… insa pe Firefox, sau pe Windows… e foarte desaturat :(

Semnătură 

I’m a graphic designer passioned by what I do. I also love photography and play keyboards and guitar in my virtual one man band smile)

[ Ignoră ]   [ # 1 ]
RankRankRank
Member
Din: Bucuresti
Macuser din: 11.10.05

N-am idee cum se repara, afara de modificarea saturatiei inainte de salvare.

Vezi aici pentru o explicatie (eu am trecut deja pe gamma 2.2):

http://blogs.smugmug.com/don/2007/02/14/this-is-your-mac-on-drugs/

[ Ignoră ]   [ # 2 ]
RankRankRankRank
Administrator
Din: bucurești

cind deschizi imaginea, da-i don’t manage colors…
sau cre imaginea de la colegul tau fara profil de culoare embeduit

[ Ignoră ]   [ # 3 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: ~/
Macuser din: 19.10.05

Si la colegul meu face la fel cand o exporta de pe G5-ul lui.

Semnătură 

I’m a graphic designer passioned by what I do. I also love photography and play keyboards and guitar in my virtual one man band smile)

[ Ignoră ]   [ # 4 ]
RankRankRankRank
Administrator
Din: bucurești

nu mai embeduiti profilele de culoare…

mie nu mi se schimba sa mult imaginile din rgb in cmyk…  e drept, depinde si de culorile folosite

[ Ignoră ]   [ # 5 ]
RankRank
Jr. Member
Din: Bucuresti
Macuser din: 02.11.05

La mine pe PC (pe mac inca nu am instalat photoshop): View - Proof colors - monitor RGB iti va arata imaginea tot washed out.
Ceea ce poate insemna ca nu a lucrat in srgb ca profil de culoare, iar din aceasta cauza se poate sa nu fi fost alese corect culorile. Eu n-am reusit sa convertesc alte profiluri de culoare in srgb si sa arate bine, a trebuit sa o iau de la capat.
Exista probabil si o alta solutie, dar eu lucrez acum doar cu monitor rgb la proofing si imaginile in sRGB (e o solutie gasita pe undeva pe net, imi pare rau ca nu mai am linkul)
Poate te ajuta insa.

LATER:
Ceva info aici
http://www.gballard.net/psd.html

[ Modificat: 10 Mai 2007 04:47 PM de Emil Paun ]
 Semnătură 

iMac 20” C2D Alb |  17” LED Macbook Pro Penryn |  iPod Touch 8GB |  iphone 3Gs 32 GB

[ Ignoră ]   [ # 6 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Buchenland
Macuser din: 06.09.05

Cand lucrati pentru web, puneti Color Management OFF si nu embeduiți nici un profil! Lăsați totul în RGB pur și simplu. Dacă veți converti imaginea la sRGB, veți avea surpriza neplăcută că o culoare oarecare #NNNNNN din imagine nu se potrivește cu aceeași culoare #NNNNNN generată de browser din HTML/CSS. Ăsta e un lucru foarte deranjant atunci când culoarea dintr-o poză trebuie să se potrivească perfect cu culoarea de background din HTML/CSS.

Managementul de culoare pentru web este o chestie frumoasă în teorie, dar praf și pulbere în practică, din cauza suportului aproape inexistent oferit de browsere.

Semnătură 

⌘-N

[ Ignoră ]   [ # 7 ]
RankRankRank
Member
Din: Oradea

da, pt WEB, color management off e si si procedura mea, full RGB.
Gasisem o resursa interesanta acum ceva vreme, inca nu m-a convins.

Semnătură 

always the blues…