1 din 6
1
Mare problema mare cu MacMini
  [ Ignoră ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Portugalia
Macuser din: 29.01.07

Salutare la toata lumea!
Am o problema destul de grava(cred eu) cu Mini-ul meu. De vreo o saptamina si ceva partea de dedesubt se incalzeste foarte tare, si intra in modul sleep, fara a-l avea setat. Am observat ca se intimpla chestia asta cind procesorul ruleaza aproape de 100%. Mac-ul l-am luat din Romania, (eu locuiesc acum in Portugalia, si astia sint varza la tehnologie, nu se pricep la mai nimic) si tocmai ce a iesit din garantie. Fiind la scoala de soferi, si testele fiind aici pe calculator, am facut o gramada de simulari de teste pe un site in flash care-mi lua cam 98% din procesor si atunci s-a intimplat prima data. L-am desfacut si curatat, dar nu parea a avea praf inauntru. Oricum mi-a fost frica sa nu merg “prea departe”. Voi, mac guru, ce credeti?

Semnătură 

“When nothing goes right…. Don’t go left.”

[ Ignoră ]   [ # 1 ]
RankRankRank
Member
Din: Bucuresti - Baba Novac
Macuser din: 10.05.06

pai ia matale un programel de tip “fan controller” SMC Fan Control, CoreDuo Temp, etc, pune-l pe “blana” (va face ceva zgomot) si incearca sa te joci din nou…. vezi daca se va mai opri atunci

Semnătură 

cool smirk  Generally a smart-ass!

[ Ignoră ]   [ # 2 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Bucureşti, Sala Palatului
Macuser din: 30.10.05

Spune mai intii daca tu faceai si inainte aceleasi operatii pe care le faci acum. Daca i-ai dat vreodata reparatii de permisiuni si cronscripturi? Daca ai instalat o fonta noua sau daca programele pe care le rulezi intensiv sint PPC sau Intel. Te asteptam cu raspunsurile. (Si, mai ales, daca e Intel sau PPC!)

[ Ignoră ]   [ # 3 ]
Rank
Newbie
Din: 
Macuser din: 24.01.07

aplicatiile flash folosesc intensiv procesorul pt ca probabil ruleaza emulat deocamdata pe compu tau.
incearca sa instalezi ultima versiune de Flash Player de la Adobe: http://www.adobe.com/shockwave/download/download.cgi?P1_Prod_Version=ShockwaveFlash

eu am MBPro si cand intram pe vre-un site cu ceva mai multe bannere flash, incepeau ventilatoarele sa se auda. intre timp au scos baietii pluginuri flash UB si nu mai apare problema.

[ Ignoră ]   [ # 4 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Bucuresti
Macuser din: 28.02.06

Flash-ul ruleaza emulat dintotdeauna, ca e bytecode smile
Daca te referi la PPC, este imposibil sa ruleze in rosetta, deoarece MacIntel de la inceputul comercial are Flash nativ.
Pur si simplu, implementarea pe Mac OS e nitel mai prost facuta si mananca mai multe resurse.

Semnătură 

0% MacBook Pro 17” Unibody 2.66Ghz, 4GB RAM, SSD 256GB Corsair P256
60% Macbook Unibody 2.4GHz
60% iPad 32GB
0% iPhone 3GS 32GB
0% iMac Aluminium 2.4 GHz, 4GB RAM, 150GB WD VelociRaptor
50% iPod Touch 1st gen, 8GB

[ Ignoră ]   [ # 5 ]
RankRankRankRank
Administrator
Din: The Colony, TX
Macuser din: 11.10.05

Fa rost de 4 picioruse de cauciuc adezive (de alea care vin in cutie cu switch-uri sau alte echipamente) si lipeste-le sub macmini in cele 4 colturi ale “talpii” astfel incat sa fie un pic ridicat de la sol. Sunt bune cele mai inalte - de 0.5-1cm.
Pana faci rost de picioruse de cauciuc poti incerca cu 4 gramezi a cate 2-3-4 monezi (sau altceva)

Asigura-te ca in stanga si dreapta macmini-ului sa fie cel putin 2-3 cm de spatiu ca sa aiba pe unde sa “rasufle”

Semnătură 

Apple:5x macmini (G4, 2007, 2009, 2010, 2012)
UNIX:IBM 7011-250/AIX 5.1, HP Jornada 680/JLime, HP 9000 F20/HP-UX 11.11
PC:PentiumD/Debian, HP t5300/Debian
Misc:Spectrum 48k, 8x Raspberry Pi, 2x CHIP

[ Ignoră ]   [ # 6 ]
RankRankRankRank
Sr. Member

Eu nu cred in procesele care incarca procesorul pina la 100%. Singurele din categoria asta sint alea de randare. De aceea, i-as recomanda sa faca mai intii o reparare a permisiunilor, o verificare a preferintelor si un rulaj de scripturi.

[ Ignoră ]   [ # 7 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Bucharest, White Pond (= Balta Albă)
john doe - 12 Mai 2007 03:04 AM

Salutare la toata lumea!
Am o problema destul de grava(cred eu) cu Mini-ul meu. De vreo o saptamina si ceva partea de dedesubt se incalzeste foarte tare, si intra in modul sleep, fara a-l avea setat. Am observat ca se intimpla chestia asta cind procesorul ruleaza aproape de 100%. Mac-ul l-am luat din Romania, (eu locuiesc acum in Portugalia, si astia sint varza la tehnologie, nu se pricep la mai nimic) si tocmai ce a iesit din garantie. Fiind la scoala de soferi, si testele fiind aici pe calculator, am facut o gramada de simulari de teste pe un site in flash care-mi lua cam 98% din procesor si atunci s-a intimplat prima data. L-am desfacut si curatat, dar nu parea a avea praf inauntru. Oricum mi-a fost frica sa nu merg “prea departe”. Voi, mac guru, ce credeti?

Am senzația că s-a făcut cam prea cald și în Portugalia, așa că ia măsuri conform celor sugerate aici…

Semnătură 

Cattus sum et thraece loquor
Pisica joacă rolul de tampon asupra efectelor patogene ale stresului. O pisica în casă înseamnă, deci, scăderea tensiunii arteriale, deci și a riscurilor unei boli cardiace. Mai multe pisici, tot mai multe…

[ Ignoră ]   [ # 8 ]
RankRankRankRank
Sr. Member

Ok, in primul rind salutare la toti. In al doilea rind imi cer scuze ca n-am raspuns dar una peste alta am avut si o problema cu netul (de la ei).
Pentru Iaru…... n-am instalat nici un font, folosesc aceleasi aplicatii ca si inainte (sint mai de moda veche si-mi place stabilitatea), iar aplicatiile sint PPC. In ce priveste permisiunile, le repar destul de des, folosesc diskwarrior. Nu prea stiu insa ce e cu scripturile, si cu preferintele.
Vlade, sa stii ca am ultima versiune de flash.
Iar in ce priveste sugestia lui psergiu,  de la nefericita intimplare, mini-ul meu sta pe o parte…... aerisit din toate partile.
Chiar nu stiu ce sa fac pt ca se intimpla din ce in ce mai des. Si nu doar la flash.

Machine Name:  Mac mini
  Machine Model:  PowerMac10,1
  CPU Type:  PowerPC G4 (1.2)
  Number Of CPUs:  1
  CPU Speed:  1.25 GHz
  L2 Cache (per CPU):  512 KB
  Memory:  256 MB
  Bus Speed:  167 MHz
  System Version:  Mac OS X 10.4.9 (8P135)
  Kernel Version:  Darwin 8.9.0

Semnătură 

[ Ignoră ]   [ # 9 ]
RankRankRankRank
Sr. Member

Mda, cred ca problema ta nu e de la flash (desi safari se gituie cu flash-ul) ci de la o preferinta, un cache, o gîzobenie.
Sfatul meu: da jos de pe net Preferential treatment si verifica-ti toate preferintele. Daca trec e testul, da jos OnyX si ruleaza Automation (bifeaza tot!).
Va restarta (bootul va fi putin mai lent) si citeva minute va nerge mai incet. Asteapta sa se linisteasca, lasa-l o ora, doua, mai da-i un restart si apoi pune-te pe munca.
Se repeta simptoamele?
Si, pentru numele lui Dumnezeu, upgradeaza la 512 MBRAM (minimum!)
Daca hardul s-a incarcat, iar calculatorul se chinuie sa faca swapuri pe hardul ala mic, acolo e un macel!

[ Modificat: 18 Mai 2007 12:21 AM de iaru ]

[ Ignoră ]   [ # 10 ]
RankRankRankRank
Sr. Member

Apropo…mi-adusei aminte…..... mi-am partitionat discul intern care si asa e mic, la ultima reinstalare de OS, dar nu cred ca are vreo legatura.
Mai am si un hard disk extern, un IOmega, facut special ca sa stea Mini-ul pe el. Prima data am crezut ca e de vina ala, de aia l-am pus pe o parte.

[ Modificat: 18 Mai 2007 12:26 AM de toma ]
 Semnătură 

[ Ignoră ]   [ # 11 ]
RankRankRankRank
Sr. Member

Hm. Poti, cumva, sa spui cit mai ai liber pe hardul cu sistemul? Deschide o fereastra (din discul de sistem) si jos vei vedea cit mai ai liber. E foarte important!
Si… of, sa partitionezi un hard care are cel mult 80 GB!

[ Ignoră ]   [ # 12 ]
RankRankRankRank
Sr. Member

OK, din ceea ce-mi spui tu asta ar fi problema a?
Ideea e ca hardul meu are aprox 37 giga, din care 15giga pt sistemu de operare cu 1,5 liberi,
iar cealalta partitie are 22, cu 4,5 liberi. Crezi ca ar fi mai bine sa instalez OS-ul pe cel extern?
Ala e de 250, dar cei de la IOmega zic ca nu ar fi un sfat bun sa-l partitionez, si e plin cu tot ce am eu. Adica filme, poze, documente….... Mi-e frica, am patit-o cu cel intern, si am pierdut o gramada.

Semnătură 

[ Ignoră ]   [ # 13 ]
RankRankRankRank
Sr. Member

Hm si re-hm! La 37 (40) GB hard principal, totalul minim liber acceptabil e de 4 GB, adica 10%. Incepem sa ne luminam. Ai 256 MB RAM. Asta inseamna ca sistemul face swapuri pe amaritul ala de hard intr-o veselie si, pentru ca nu mai are loc, sterge in acelasi timp. De asta procesorul si hardul sint mincate. VM este intr-un continuu du-te-vino! Si, inca o data, neavînd loc, sterge si rescrie de de il omoara!
Deci: cea mai PROASTA idee a fost partitionarea. Sterge (sau muta de pe hardul principal) cel putin 3 GB!
Pune IMEDIAT 512 MB sau 1 GB RAM!
Orice alta discutie e zadarnica!

[ Ignoră ]   [ # 14 ]
RankRankRankRank
Administrator
Din: The Colony, TX

1) Upgrade la 1Gb de RAM cum a zis Iaru. Eu am făcut această operațiune pe al meu macmini 1.25 și se simte incredibil smile
2) Daca macmini-ul stă “pe muchie” răcirea prin convecție pentru care a fost proiectat nu funcționează bine (deloc adică - se răcește doar prin forța ventilatorului). Încearcă cum ți-am zis mai devreme.

Semnătură 

Apple:5x macmini (G4, 2007, 2009, 2010, 2012)
UNIX:IBM 7011-250/AIX 5.1, HP Jornada 680/JLime, HP 9000 F20/HP-UX 11.11
PC:PentiumD/Debian, HP t5300/Debian
Misc:Spectrum 48k, 8x Raspberry Pi, 2x CHIP

[ Ignoră ]   [ # 15 ]
RankRankRankRank
Sr. Member

Draga psergiu, ma simt mindru ca am apucat s-o zic inaintea ta! raspberry Si trebuia sa mentionezi: spatiu liber pt VM! Chestia asta nu e clara pentru toata lumea!

[ Modificat: 18 Mai 2007 02:50 AM de iaru ]

1 din 6
1

‹‹ Mouse Logitech      Noul Mouse de la Apple ››