4 din 6
4
Mare problema mare cu MacMini
  [ Ignoră ]   [ # 46 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Portugalia
Macuser din: 29.01.07

Se pare ca Safari e marele mincau de procesor. Vreo sugestie?

Apropo, site-ul ala in flash e timpit rau. Incercati-l:http://www.educacao-rodoviaria.pt/default_flash.htm

Semnătură 

“When nothing goes right…. Don’t go left.”

[ Ignoră ]   [ # 47 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Bucureşti, Sala Palatului
Macuser din: 30.10.05

Ma, nene, mai au multe animatii? Nu sint decit 5! Una in background!
Tanda pe manda, Safari (dar si Firefox) se cam incarca la atita animatie.
Dar, asa cum ti-am scris, continua. Inchide Safari. Cit de sus sta procesorul? Acum nu iti merge sacadat?

[ Ignoră ]   [ # 48 ]
RankRankRankRank
Sr. Member

Cu Safari, acum, imi sta la 7-10%. Am dezactivat, cu Onix, tot ce era animatie in sistem(finder, dock), am dezactivat dashboard in Terminal, as dezactva si spotlight(oricum nu-mi prea foloseste). As face orice doar ca sa mearga asa cum a mers, de 2 ani aproape non-stop. Am folosit si applejack. Acum merge cu tot la minim, dar tot e fierbinte rau. Mi-e frica insa ca o conversie video, sau un arhicad deschis, il termina.

Semnătură 

[ Ignoră ]   [ # 49 ]
RankRankRankRank
Sr. Member

Sa nu te sperii, pina in 50%, va fi suficient de rece! Acum e cald ca vine din iad! Inalta-l putin si ai sa vezi!
Se va calma, incet, incet! Se raceste prin … na c-am uitat termenul, influenta mediului si prin circulatia naturala a aerului cald jos/sus. Drace, am uitat!
Safari va urca din nou la site-urile cu animatie din belsug. Acolo, Firefox se comporta mai bine!

Nu mi-ai spus. A raportat ceva applejack? dar PT?
Si nu uita: memorie! De miine!

[ Modificat: 21 Mai 2007 05:28 AM de iaru ]

[ Ignoră ]   [ # 50 ]
RankRankRankRank
Sr. Member

Ok, PT a raportat ca absolut totul e in regula, spre mirarea mea. Applejack, mi-a aratat ceva de genul: -can’t find extension with id com.apple.iokit.iosubuser client, si inca un mesaj de eroare cu launch…......si n-am mai putut sa vad pt ca a scrisul a luat-o in jos rapid si n-am mai putut sa revin. Si va rog frumos, nu-mi mai spuneti sa-l inalt, pentru ca e intr-o dunga, asa cum o sa ajung eu daca nu-l repar(vreti sa-i fac o poza? grin) iBackup, la restore, mi-a aratat o eroare “apple script -1762, dar a mers mai departe.

Semnătură 

[ Ignoră ]   [ # 51 ]
RankRankRankRank
Administrator
Din: județul Devon, UK
Macuser din: 18.10.05

Ia mai citeste inca o data, cu atentie, ce ti-a spus omul asta acum multe posturi, aici.

iaru, cuvantul era: convectie. Ceea ce tocmai nu se intampla la john doe.

[ Ignoră ]   [ # 52 ]
RankRankRankRank
Sr. Member

Expresia “pe muchie” eu am luat-o la figurat. Si am crezut ca e vorba de slaba configuratie pe care o are Mac-ul meu(256 RAM, 32 mb video, 1,25ghz procesor) pentru a rula Tiger. Daca era vorba la propriu, a nu aseza calculatorul pe o parte….......mea culpa, dar ghilimelele m-au pacalit.
Dar daca asta e problema, ca sta pe o parte, atunci cei de la apple ar trebui blamati:http://docs.info.apple.com/article.html?artnum=300577

Semnătură 

[ Ignoră ]   [ # 53 ]
RankRankRankRank
Sr. Member

Da’ chiar, de ce sta calculatorul tau intr-o dunga? Bine ca nu l-ai pus pe spate!

[ Ignoră ]   [ # 54 ]
RankRankRankRank
Sr. Member

Am reusit sa copiez mesajul de eroare din applejack/permission repair:
launchd: server 330b in bootstrap 1103 uido: “/usr/sbin/lookupd” [172] exited abnormally: hangup
Stie cineva ce e asta?
Calculatorul meu sta pe o dunga, deoarece am citit pe site-ul apple ca se poate aseza si asa, si am crezut ca poate e mai bine, are mai mare aerisire.
Daca voi credeti ca n-ar trebui sa stea in felul asta, am sa-l asez la loc(l-am si asezat deja, cu distanta de 5 cm intre el si birou).
Imi pare rau ca am devenit stresant cu problema mea.

Semnătură 

[ Ignoră ]   [ # 55 ]
RankRankRankRank
Administrator
Din: bucurești
Macuser din: 11.10.05

nu cred ca are importanta cum sta calculatorul… daca poti, tine-l si pe spate wink

[ Ignoră ]   [ # 56 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Bucharest, White Pond (= Balta Albă)
john doe - 21 Mai 2007 11:13 PM

Am reusit sa copiez mesajul de eroare din applejack/permission repair:
launchd: server 330b in bootstrap 1103 uido: “/usr/sbin/lookupd” [172] exited abnormally: hangup
Stie cineva ce e asta?
Calculatorul meu sta pe o dunga, deoarece am citit pe site-ul apple ca se poate aseza si asa, si am crezut ca poate e mai bine, are mai mare aerisire.
Daca voi credeti ca n-ar trebui sa stea in felul asta, am sa-l asez la loc(l-am si asezat deja, cu distanta de 5 cm intre el si birou).
Imi pare rau ca am devenit stresant cu problema mea.

Nu cred că ai o problemă software, ci una hardware, dovadă că după instalarea curată tot la fel face. Presupun că nu ai instalat o aplicație anume, altfel ne-ai fi spus, da?

Semnătură 

Cattus sum et thraece loquor
Pisica joacă rolul de tampon asupra efectelor patogene ale stresului. O pisica în casă înseamnă, deci, scăderea tensiunii arteriale, deci și a riscurilor unei boli cardiace. Mai multe pisici, tot mai multe…

[ Ignoră ]   [ # 57 ]
RankRankRankRank
Sr. Member

in momentul de fata, singurele aplicatii extra sint yahoo messenger, skype(care imi da probleme, adica imi blocheaza calc), menumeters, toast titanium, azureus, si cam atit.
Si hardware, ce-ar putea fi?

Semnătură 

[ Ignoră ]   [ # 58 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Bucharest, White Pond (= Balta Albă)
john doe - 21 Mai 2007 11:27 PM

in momentul de fata, singurele aplicatii extra sint yahoo messenger, skype(care imi da probleme, adica imi blocheaza calc), menumeters, toast titanium, azureus, si cam atit.
Si hardware, ce-ar putea fi?

Nu, cert astea nu pot încălzi macu așa tare.
Eu mă gîndesc la ventilator, da’ nu-s prea tare la hardware… În cel mai fericit caz, un contact prost, în cel mai nefericit, s-a bușit. Mai pot fi și alte cauze, dar asta e, cred, cea mai frecventă. Pînă la urmă, va trebui să cauți un meșter priceput la desfăcut și testat asemenea jucării.

Semnătură 

Cattus sum et thraece loquor
Pisica joacă rolul de tampon asupra efectelor patogene ale stresului. O pisica în casă înseamnă, deci, scăderea tensiunii arteriale, deci și a riscurilor unei boli cardiace. Mai multe pisici, tot mai multe…

[ Ignoră ]   [ # 59 ]
RankRankRankRank
Administrator
Din: bucurești

ce mai conteaza…
scoate skype, scoate menu meters, si opreste azureus / daca mai face asa, ia prin eliminare, cite un program pe rind - ii dai tu de cap

[ Ignoră ]   [ # 60 ]
RankRankRankRank
Sr. Member

OK, merci. Am sa revin cu noutati.

Semnătură 

4 din 6
4

‹‹ Mouse Logitech      Noul Mouse de la Apple ››