AppZapper - pentru dezinstalarea completa a aplicatiilor
  [ Ignoră ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Buchenland
Macuser din: 06.09.05

Super cool…
http://www.appzapper.com/
Drag-and-drop aplicaţia de care vreţi să scăpaţi, şi AppZapper şterge inclusiv fişierele de Preferences sau Aplication Support… sau ce-o mai fi.

Semnătură 

⌘-N

[ Ignoră ]   [ # 1 ]
RankRankRankRank
Administrator
Din: London, UK
Macuser din: 11.10.05

WOW! E f.f. cool cum face zap! Din nefericire cand ai un ciocan…
Partea buna e ca contorul ala de 5 ramane acolo daca stergi pe acolo prin [...]/Preferences ceva… tongue rolleye

EDIT: Partea cea mai buna e ca poate aduce programele la starea initiala dupa install, probabil rezolvand ceva probeleme enumerate pe aici pe site. (zapp cu toate fisierele mai putin aplicatia) Chiar si zapperul himself poate fi zappat! LOL
Partea proasta e ca mai da si fals pozitive: e.g. .dmg-ul cu kitul de instalare, dar poate fi usor de-selectat din lista pentru zappat (ca-mi place cuvantul asta… LOL )

Semnătură 

MB12 early2015, mini late2018, i2, i4S, iX, Watch Nike (Series3), iPad 1, iPad Pro 9.7”,  Pencil, shuffle 4, TV4, AExtreme x2, AEBSv2, AEBS original(x2) v1(x2), Homepod (x2), iPod Hi-Fi (x3)

[ Ignoră ]   [ # 2 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Buchenland
Macuser din: 06.09.05

Ntz ntz ntz… in loc sa ajuti developerii mici, care fac programele utile, tu stergi prin Preferences… rolleyes

Semnătură 

⌘-N

[ Ignoră ]   [ # 3 ]
RankRankRankRank
Administrator
Din: județul Devon, UK
Macuser din: 18.10.05

Chiar azi l-am incercat si eu pe AppZapper, dar sunt de acord cu ce a zis omul asta:

“AppZapper is a nice application that eventually addresses a long-standing problem with MacOS X: deinstallation. However, AppZapper does not do more than searching for associated files that bear the same name as the application dragged onto it. For example “Adobe Photoshop” will only show the files that bear the words “adobe” and “photoshop.” Pretty much the same result you will get through the finder. Any file that is installed and does not bear the program’s name is neglected… which are unfortunately quite a lot of files when you install Adobe Photoshop. Some of them don’t have “adobe” or “photoshop” in their name, which means that AppZapper won’t list them.

Having said that, here’s what AppZapper should do: run in the background and track files installed through an application or installer, then keep internally a list of those files and “remember” that list until the time comes to deinstall the program (smartly cross-referencing whether any of the files is also used by another program).

As it stands, this is an expensive gimmick that is not addressing an obvious problem. Give it a test run and judge for yourself.”

Adica, chiar si fiind gratis de ce l-as pastra? Faceti si voi o proba: dati-i sa dezinstaleze DVD Studio Pro si o sa vedeti ca nu gaseste decat 4 locatii. Pe site-ul lui Apple e o ditamai lista de fisiere ce trebuie sterse.

[ Ignoră ]   [ # 4 ]
RankRankRank
Member
Din: Ploiești
Macuser din: 08.11.05
Tudor - 06 Ianuarie 2006 05:18 AM

Ntz ntz ntz… in loc sa ajuti developerii mici, care fac programele utile, tu stergi prin Preferences… rolleyes

Asta nu e vina userului, e vina dezvoltatorilor. Există metode de protecție mai deștepte decât (de exemplu) stocarea datei de instalare într-un fișier amărât, dar trebuie muncă pentru implementarea lor. Deh, nici sistemul nu prea îi ajută, că nu au bălăria care este registry-ul din Windows smile

Ce face utilitarul ăsta poți face oricum manual cu find/Spotlight, deci nu reprezintă mare brânză.

Semnătură 

to the aiiirpoooort…

[ Ignoră ]   [ # 5 ]
RankRankRank
Member
Din: Bucuresti
VAXXi - 06 Ianuarie 2006 02:29 PM
Tudor - 06 Ianuarie 2006 05:18 AM

Există metode de protecție mai deștepte decât (de exemplu) stocarea datei de instalare într-un fișier amărât, dar trebuie muncă pentru implementarea lor.

De exemplu cum s-au chinut aia de la Adobe sa protejeze photoshop-ul care isi lasa date in zeci de fisiera ascunse prin /System.
Intre altele atereaza si un .aiff de system (cred ca Submarine).

grin

c

[ Ignoră ]   [ # 6 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Bucharest, White Pond (= Balta Albă)
Tudor - 06 Ianuarie 2006 04:50 AM

Super cool…
http://www.appzapper.com/
Drag-and-drop aplicaţia de care vreţi să scăpaţi, şi AppZapper şterge inclusiv fişierele de Preferences sau Aplication Support… sau ce-o mai fi.

Cool, e drept. Nu sînt de acord cu criticile anterioare: faptul că X aplicații își aruncă posmagii peste tot și nu știi ce trebuie șters este NUMAI vina dezvoltatorilor acelor aplicații care, într-un asemenea caz, TREBUIE să anexeze un uninstaller (cum unii și fac). Mai există o asemenea aplicație care, instalată imediat după OS install, urmărește tot ce s-a instalat din clipa aceea și, firește, identifică mult mai bine ceea ce trebuie șters. Am uitat cum se cheamă, nici nu mai știu unde am pus-o, e pe undeva pe CD/DVD mai vechi.

Semnătură 

Cattus sum et thraece loquor
Pisica joacă rolul de tampon asupra efectelor patogene ale stresului. O pisica în casă înseamnă, deci, scăderea tensiunii arteriale, deci și a riscurilor unei boli cardiace. Mai multe pisici, tot mai multe…