1. tastatura originala apple s-a umplut de resturi de scrum (fumez in timp ce lucrez) si fel de fel de mizerii ... pot sa o desfac clasic ca pe orice tastatura ... suruburile din spate imi inchipui NU? ... sau e ceva diferit fata de cele de PC
2. asta de fapt e cea mai mare problema a mea Mighty Mouse cu fir ... bilutza de la scrol cred ca a prins mizerii si ea ... abia mai pot da scol in sus ... in jos merge ok dar in sus nu ... si ma gandesc sa nu aiba mizerii ... ei nu gasesc nici un surub nimic pe Mighty Mouse se desface ??? si daca da cum ???
O curățire superficială - să zicem - poți face doar prin scoaterea tuturor tastelor (bagi o surubelniță mică sub centrul fiecărei taste și apeși - ies foarte ușor) și curățare cu vată îmbibată cu un solvent-substanță de curățare.
Dacă vrei să o faci bucăți, îți trebuie cea mai mică cheie din setul inbus. Eu am curățat tastatura doar prin scoaterea (și spălarea) tastelor. Între timp, au mai intrat niscaiva particule și mă gândesc să o desfac.
Cât despre maus, mie nu mi-a mers o perioadă scroll-ul în jos :(
Am căutat mai multe soluții - am reușit să-l fac să meargă prin presarea bilei și miscarea mausului de mai multe ori pe o hârtie cu oarece rugozitate.
De desfăcut, îl poți desface, dar cu foarte mare atenție, deoarece nu are niciun șurub. Singurele șuruburi se află la interior și prind mecanismul bilei de partea electronică. Personal, nu recomand desfacerea unui Mighty Mouse. Mai ales pentru că e foarte greu de asamblat la loc (de potrivit toate componentele), unde mai pui că trebuie din nou încleiat.
Igiena bună -cum zicea cineva de aici - te scutește de problemele cu mausul. Adică spălare mâinilor chiar dacă ai citit un ziar Nu mai zic, că am văzut pe unii care mănâncă apoi pun mâna pe maus. I-aș omorî pe ăia!!!
O curățire superficială - să zicem - poți face doar prin scoaterea tuturor tastelor (bagi o surubelniță mică sub centrul fiecărei taste și apeși - ies foarte ușor) și curățare cu vată îmbibată cu un solvent-substanță de curățare.
Dacă vrei să o faci bucăți, îți trebuie cea mai mică cheie din setul inbus. Eu am curățat tastatura doar prin scoaterea (și spălarea) tastelor. Între timp, au mai intrat niscaiva particule și mă gândesc să o desfac.
Cât despre maus, mie nu mi-a mers o perioadă scroll-ul în jos :(
Am căutat mai multe soluții - am reușit să-l fac să meargă prin presarea bilei și miscarea mausului de mai multe ori pe o hârtie cu oarece rugozitate.
De desfăcut, îl poți desface, dar cu foarte mare atenție, deoarece nu are niciun șurub. Singurele șuruburi se află la interior și prind mecanismul bilei de partea electronică. Personal, nu recomand desfacerea unui Mighty Mouse. Mai ales pentru că e foarte greu de asamblat la loc (de potrivit toate componentele), unde mai pui că trebuie din nou încleiat.
Igiena bună -cum zicea cineva de aici - te scutește de problemele cu mausul. Adică spălare mâinilor chiar dacă ai citit un ziar Nu mai zic, că am văzut pe unii care mănâncă apoi pun mâna pe maus. I-aș omorî pe ăia!!!
igiena respect dar imi transpira mana pe mause in general ... mai ales acum si pe caldurile astea ... ma gandesc sa fie de la asta eu stiu dar am sa incerc sa nu-l desfac
Aici ai nimerit-o LST… si mie imi transpira mana pe maus ... si cea mea oripilanta problema pe care o mai intampin eu cu acesta ar
fi ca din cauza prafului din camera (cu care m-am luptat cat am putut dar sunt depasit :( ) se formeaza pe el din cand in cand o ‘substanta’
negricioasa daca as putea s-o numesc asa - un fel de jeg… imi pare rau ca folosesc cuvantul cu pricina dar… Trebuie sa adaug totusi ca la
capitolul igiena nu mi-ar putea nimeni reprosa nimic. Eu nu pot sa mananc la calculator decat chocolate bars-uri care au ambalaj si cu care nu intru
in contact direct.
Aici ai nimerit-o LST… si mie imi transpira mana pe maus ... si cea mea oripilanta problema pe care o mai intampin eu cu acesta ar
fi ca din cauza prafului din camera (cu care m-am luptat cat am putut dar sunt depasit :( ) se formeaza pe el din cand in cand o ‘substanta’
negricioasa daca as putea s-o numesc asa - un fel de jeg… imi pare rau ca folosesc cuvantul cu pricina dar… Trebuie sa adaug totusi ca la
capitolul igiena nu mi-ar putea nimeni reprosa nimic. Eu nu pot sa mananc la calculator decat chocolate bars-uri care au ambalaj si cu care nu intru
in contact direct.
exact si la mine la fel aceeasi problema acum am facut curatenie totala ... am pus tubul aspiratorului sa suga cu cei 1800 W exact de biluta de la mouse si bilita o tineam apasata in jos ca sa traga daca e mizerie pe langa ea ... dar nu e nici o schimbare ... si chiar am stat si m-am uitat ca matza in calendar cum se desface acest mouse dar nu-mi dau seama
ce e bizar ca bilutza de la mouse pur si simplu se invarte dar nu face nimic daca apasa mai tare pe ea si invart icepe sa miste scrolul ... ce fac e greu din cate inteleg sa-l desfac sa-l curat ... il duc la service la istyle sa mi-l curete
degeaba freci, desfa-l si ai sa vezi ce s-a aduna acolo si ai sa vezi ca n-are rost sa freci prea mult cu o carpa umeda. despre desfacut s-a mai vorbit pe aici, este o bucata de plastic pe care trebuie s-o scoti cu grija, cu o lama de cutit subtire, practic trebuie sa tai lipiturile de plastic ca sa iasa.
n-ai nici o sansa altfel, nici cu aspirator nici cu nimic. eu bagam bucatele de hartie pe langa biluta da la fel… degeaba.
daca ti-e frica sa-l desfaci du-l la garantie, da nu cred ca e vina nimanui ca ti-a intrat tie mizerie acolo.
Și eu am avut aceeași problemă, și am rezolvat-o prin desprinderea cu mare grijă a ramei, și după curățirea biluței am folosit scoch dublu adeziv tăiat foarte subțire pentru fixarea ramei. Astfel am reușit să-l fac accesibil ori de câte ori am nevoie. L-am desfăcut de 3 ori de atunci și încă este OK. Cred că ar merge și cu alte soluții de fixare nepermanentă.
Ar fi cam penibil sa te prezinti la garantie cu mausul plin de mizerie. Dar este vina celor de apple pentru ca nu s-au gandit, sau pentru
ca nu au anticipat conditiile reale de ‘viata’ a acestuia…
Eu daca lucrez langa geam, la prima pala de vant ma umplu de praf… si bineinteles, destoinicul mighty mouse la fel.
Ca sa exeplific:
degeaba freci, desfa-l si ai sa vezi ce s-a aduna acolo si ai sa vezi ca n-are rost sa freci prea mult cu o carpa umeda. despre desfacut s-a mai vorbit pe aici, este o bucata de plastic pe care trebuie s-o scoti cu grija, cu o lama de cutit subtire, practic trebuie sa tai lipiturile de plastic ca sa iasa.
n-ai nici o sansa altfel, nici cu aspirator nici cu nimic. eu bagam bucatele de hartie pe langa biluta da la fel… degeaba.
daca ti-e frica sa-l desfaci du-l la garantie, da nu cred ca e vina nimanui ca ti-a intrat tie mizerie acolo.
Fi-meo a avut răbdarea să-l desfacă, dar a zis că a doua oară nu mai face treaba asta, drept care am vîndut cei doi MM pe care i-am avut, avertizîndu-i pe cumpărători despre necazuri. Știau, le-au luat, au fost fericiți. Am uitat cum îl cheamă pe cel care mi-a și spus că fi-meo nu înfipsese bine un papuc miniatural înainte să închidă MM. Oricum, pentru autodidacți
Nu exagerati cu “frecarea” bilutei. Eu asa am stricat mouse-ul de la Mac Mini. Merge o data, de doua ori, chiar si a treia oara, dar dupa aia se duce dracu mecanismul ala de la atata frecat. Daca tot au implementat touch-sensitivity… trebuiau sa faca si scroll-ul tot asa, la fel ca la Logitech.
Fi-meo a avut răbdarea să-l desfacă, dar a zis că a doua oară nu mai face treaba asta, drept care am vîndut cei doi MM pe care i-am avut, avertizîndu-i pe cumpărători despre necazuri. Știau, le-au luat, au fost fericiți. Am uitat cum îl cheamă pe cel care mi-a și spus că fi-meo nu înfipsese bine un papuc miniatural înainte să închidă MM. Oricum, pentru autodidacți
pai unul chiar eu ti l-am luat, sau era al treilea :D
am avut mici probleme dar s-au rezolvat fara dezmembrare deocamdata.
Nu, era al doilea! Uitasem care e porecla de macuser. Ăla, oricum, era aproape nou-nouț, nu fusese curățat că nu avea încă nevoie. Mai fusese unu, de ăla vorbeam. E belea mare cu acest MM, eu tot nu am priceput de ce nu i-au gîndit un sistem simplu de curățare, e clar că sub rotița aia se adună murdărie după ceva timp.