sal..
am si eu o problema..recunosc ca sunt utilizator de win 80 %..dar gata..vreau mac..
ma ocup cu post productia audio pt cinematografie..asa ca Final Cut Studio ar fi aplicatia ideala pt mine
eu am nevoie de soundtrack pro..de final cut & motion mai putin
care e problema mea….lucrand mai mult la"domiciliul “clientului..am nevoie de un laptop..si m-am orientat catre mac book..din pacate bugetul , momentan nu imi permite un mac book pro…
si aici apare buba…
““Final Cut Studio is not compatible with integrated Intel graphics processors”“.asa se zice pe siteul apple…(si la noul ..si la vechiul Final Cut Studio)
deci..
ce inseamna aceasta incompatibilitae..nu se instaleaza Final Cut Studio..nu ruleaza , nu merg functiile real time…
..a incercat cineva sa puna Final Cut Studio pe un mac book…???..ce merge si ce nu..
plz help…
va multumesc
Pai depinde de versiune! Incepind de la versiunea 5.1, FCP este universal binary, adica este 100% compatibil.
Hm, oare gresesc eu?
Nu, uite aici: http://www.apple.com/finalcutstudio/specs.html
(Final Cut Studio is not compatible with integrated Intel graphics processors)
dar:
Soundtrack Pro
- For 5.1 surround monitoring of multichannel audio content: an audio interface with a minimum of six outputs
- For multitrack recording: an audio interface with multiple inputs
... s-ar putea sa meargă doar Soundtrack Pro-ul care te interesează pe tine.
problema e la placa video..
s-ar putea sa mearga soundtrackul..o sa incerc saptamana viitoare
din pacate soundtrack-ul nu se vinde separat
ce nu inteleg eu e de ce Final Cut Express HD merge pe placi video onboard..si Final Cut studio(pro)..nu
cum se manifesta mai exact aceasta incompatibilitate..ca uneori as avea nevoie si FC..ca sa imi iau singur sunetul direct din sesiunea de lucru..sa nu mai stea editorul video sa exporte tracuri audio,render pe video..as ar merge mai repede treaba
Habar n-am cum e. S-ar putea ca la FCS2 sa fie installerul care verifica inainte masina si daca vede ca nu ai cerintele minime sa nu vrea sa mearga mai departe. Insa FCS1 merge pe scule mai slabe: zicea Kata4 ca l-a pus pe un Mac mini Intel.
FCS1..adica final cut pro 5.1..versiunea care se gaseste pe piata de la noi..si la acea versiune exista aceea specificatie la placa video intel…
ma gandesc ca e pacat sa dau 40 si de mil pt a folosi un singu program din toata suita
Eu vad doua solutii simple la intrebarea asta:
1. eu am macbook, stiu un ftp bun, cine are FCP? si ma crezi pe cuvant daca merge sau nu
2. vii la intalnirea macuser de la sfarsitul lunii (pe 31) si te convingi cu ochii tai ce poate si ce nu.
Bai frate, da’ m-am speriat: de abia am apucat sa scriu postul de mai sus si erau gata 1,5 GB! Am luat si eu Ombladonu’, ca vantu’ merge!
Asta cu cea mai slaba oferta de la cartieristii mei…