Oricat as indragi eu Starcraft, eu speram la un mmorpg intre World of Warcraft si EVE Online, adicatele Starcraft Worlds mmo sau ceva similar. EVE este destul de inaccesibil si greu de inteles pentru newbies, pe langa faptul ca inca nu are client Mac. Alt mmorpg sci-fi prin spatiu, accesibil, nu prea exista. In acest domeniu exista o piata destul de puternica ce nu a fost inca acaparata de nimeni. Cine stie, poate in urmatorii cativa ani.
asta mai lipsea, un alt world of joc. numai asa puteam sa boicotez tot ce tine de blizzard. lasati handicapatii fara viata sa joace wow nonstop si lasati oamenii cat de cat normali sa joace doar starcraft, fara toata porcaria de “socializare online”. mmorpg sucks!
Spoken like a true ignorant! Over 8 million WoW players are losers, because aoleks said so!
Sa inteleg ca atat eu, cat si sotia mea suntem niste niste “unii” fara viata din simplul motiv ca am jucat/o sa mai jucam WoW?
Cred ca nu ti-ar strica o doza de obiectivism si mai putin flame. Culmea e ca WoW este unul din cele mai casual-friendly mmorpg-uri. Eu spre exemplu, desi in primul an l-am rupt pe genunchi, jucam impreuna cu sotia de 2 ori, 3 maxim pe saptamana cate 2 ore. Atat. Deci avem de multumi tot lui Blizz ca a spart nisa, a spart “standardul” si a introdus ceva ce poate fi gustat si in doze mici, tocmai opusul la ceea ce sustii tu. Dar bineinteles, e mult mai comod sa o dam cu stereotipurile. Si ca tot suntem la stereotipuri, dulcea ironie e faptul ca Starcraft a dat nastere la o comunitate de fanatici ce-l joaca 24/7 de-i fac pe cei mai hardcore mmorpg-isti sa para niste amatori. Deci iata ca oameni cat de cat normali joaca mmorpg-uri chiar foarte lejer. A judeca un stil prin cea mai urata fata a lui inseamna a judeca, de exemplu, Apple prin prisma celor mai irationali fanatici tampiti, sau Crestinismul prin prisma cruciadelor si Inchizitiei. Get my drift?
Spoken like a true ignorant! Over 8 million WoW players are losers, because aoleks said so!
Sa inteleg ca atat eu, cat si sotia mea suntem niste niste “unii” fara viata din simplul motiv ca am jucat/o sa mai jucam WoW?
Cred ca nu ti-ar strica o doza de obiectivism si mai putin flame. Culmea e ca WoW este unul din cele mai casual-friendly mmorpg-uri. Eu spre exemplu, desi in primul an l-am rupt pe genunchi, jucam impreuna cu sotia de 2 ori, 3 maxim pe saptamana cate 2 ore. Atat. Deci avem de multumi tot lui Blizz ca a spart nisa, a spart “standardul” si a introdus ceva ce poate fi gustat si in doze mici, tocmai opusul la ceea ce sustii tu. Dar bineinteles, e mult mai comod sa o dam cu stereotipurile. Si ca tot suntem la stereotipuri, dulcea ironie e faptul ca Starcraft a dat nastere la o comunitate de fanatici ce-l joaca 24/7 de-i fac pe cei mai hardcore mmorpg-isti sa para niste amatori. Deci iata ca oameni cat de cat normali joaca mmorpg-uri chiar foarte lejer. A judeca un stil prin cea mai urata fata a lui inseamna a judeca, de exemplu, Apple prin prisma celor mai irationali fanatici tampiti, sau Crestinismul prin prisma cruciadelor si Inchizitiei. Get my drift?
omule, tu esti orb??? sunt copii care abandoneaza scoala pentru rahatul ala. sunt oameni care mor in fata calculatorului din cauza ca nu mananca cum trebuie ca nu cumva sa piarda experienta sau ce rahat adunati voi acolo. sunt oameni care invata sa fraudeze doar ca sa primeasca un cont de wow. sunt oameni care pe strada nu vorbesc normal, ei stiu doar stfu, n00b, lol, ftw, wtf. si lista poate continua… ma pis eu pe faptul ca 8 milioane de oameni nu au de lucru si platesc in fiecare luna sa se joace. restul de 5920000000 oameni unde ii pui??? stii, doar pentru ca majoritatea sare de pe bloc, nu inseamna ca si eu sar.
un joc ramane un joc, iar daca apare starcraft, fii sigur ca il cumpar. insa nu platesc ca sa il joc online, nu renunt la restul lucrurilor ca sa “killaresc zergu’” si alte rahaturi. in weekend un lan cu niste prieteni si in rest, un single player scurt cand am timp. aia inteleg eu prin joaca…
asta mai lipsea, un alt world of joc. numai asa puteam sa boicotez tot ce tine de blizzard. lasati handicapatii fara viata sa joace wow nonstop si lasati oamenii cat de cat normali sa joace doar starcraft, fara toata porcaria de “socializare online”. mmorpg sucks!
asta mai lipsea . pt faza asta iti dau ignore . adica nu ma fa pe mine handicapat . ai inteles ?
hahaha… bine baiatu! daca tu te consideri unul dintre cei mentionati in postul meu anterior, n-ai decat. mai trebuie sa cresti ca sa te prinzi ca nu ma refeream la toata lumea.
is destul de mare si de destept sa inteleg . dar nu toti sunt handicapati care joaca wow . cunosc multa lume , chiar si de baieti de 30 ani , care au familie , si joaca doar de FUN . Eu de fun joc .
Eu nu sunt orb, insa tu esti prejudiciar si gaunos in logica.
sunt copii care abandoneaza scoala pentru rahatul ala. sunt oameni care mor in fata calculatorului din cauza ca nu mananca cum trebuie ca nu cumva sa piarda experienta sau ce rahat adunati voi acolo. sunt oameni care invata sa fraudeze doar ca sa primeasca un cont de wow. sunt oameni care pe strada nu vorbesc normal, ei stiu doar stfu, n00b, lol, ftw, wtf. si lista poate continua… ma pis eu pe faptul ca 8 milioane de oameni nu au de lucru si platesc in fiecare luna sa se joace. restul de 5920000000 oameni unde ii pui??? stii, doar pentru ca majoritatea sare de pe bloc, nu inseamna ca si eu sar.
Chestia hilara este ca fix aceleasi exemple ti le gasesc lejer la orice joc non-mmorpg, pana si la Starcraft! Sa nu-mi spui ca esti atat de ignorant incat nu ai auzit de fenomenul Starcraft in Koreea de Sud. Da, au fost si sunt exemple de distrusi care-si abandoneaza scoala, familia, viata sociala, isi neglijeaza tinuta, nutritia, etc, in numele acestui joc si al jocului care va urma.
Pentru toate motivele astea atunci eu iti recomand sa te muti in Tibet. Judeci si caracterizezi un lucru prin prisma tuturor relelor, care NU il definesc.
Abordand logica ta:
-da-ti foc la Mac, pentru ca exista Mac fanboys si zealots
-da foc la biserica ta locala pentru ca in trecut au fost purtate cruciade in numele lui Dumnezeu
-scapa-te de masina [daca ai]/bicicleta/whatever deoarece aceasta poate ucide
Iar tu prin afirmatia
mmorpg sucks
n-ai facut absolut nici o diferentiere, ci ai folosit un stereotip. Nu te mira daca se leaga cativa de argumentele tale extrem de slabe.
un joc ramane un joc, iar daca apare starcraft, fii sigur ca il cumpar. insa nu platesc ca sa il joc online, nu renunt la restul lucrurilor ca sa “killaresc zergu’” si alte rahaturi. in weekend un lan cu niste prieteni si in rest, un single player scurt cand am timp. aia inteleg eu prin joaca…
Newsflash, fix la aceasi maniera joaca majoritatea mmorpg-urilor. Insa tu nu faci diferentiere intre casual gamers, hardcores si addicted.
Ai inteles ce tot incerc eu sa-ti argumentez? Te folosesti de cele mai negative exemple posibile, care sunt EXCEPTII si extreme ce NU definesc un joc, insa-ti place sa faci uz de ele pentru ca ai o agenda persoanala contra acestui joc.
Ma intreb, argumentand ca tine, oare exista ceva pe lumea asta care e OK? Sunt convins ca pot face o legatura pana si intre tatal si te miri ce ucigas in serie.
Ca sa fiu scurt si succint, pur si simplu nu ai dreptate si esti extrem de prejudiciar. Asta ca sa nu zic ca abordezi mentalitatea unui neandertal care vede pentru prima oara flacara si scuipa si urla si da cu bata’n pamant. Eu as zice sa pui ura deoparte si sa te mai documentezi.
[ Modificat: 31 August 2007 05:36 AM de fishbone ]
Intre WoW si jocuri ca Starcraft, la suprafata, exista diferente doar de estetica. Insa modul de abordare este cam acelasi. Pe de-o parte avem oamenii care-l joaca casual asa cum ai spus tu, pe de alta parte avem hardcores si, in extrema, cei care se asociaza cu jocul, cu alte cuvinte pierdutii, addicted. Ar fi de-a dreptul floare la ureche pentru mine sa-ti alcatuiesc un argument cat se poate de bulletproof demonstrandu-ti ca, la anumite nivele, nu exista absolut nici o diferenta intre “nocivitatea” unui joc RTS sau MMORPG. Pana si Solitaire are potentialul de a crea distrusi. Plus ca sunt ferm convins ca eu joc un mmorpg mai putine ore decat joci tu orice alt joc.
End of discussion.
[ Modificat: 31 August 2007 05:45 AM de fishbone ]
Intre WoW si jocuri ca Starcraft, la suprafata, exista diferente doar de estetica. Insa modul de abordare este cam acelasi. Pe de-o parte avem oamenii care-l joaca casual asa cum ai spus tu, pe de alta parte avem hardcores si, in extrema, cei care se asociaza cu jocul, cu alte cuvinte pierdutii, addicted. Ar fi de-a dreptul floare la ureche pentru mine sa-ti alcatuiesc un argument cat se poate de bulletproof demonstrandu-ti ca, la anumite nivele, nu exista absolut nici o diferenta intre “nocivitatea” unui joc RTS sau MMORPG. Pana si Solitaire are potentialul de a crea distrusi. Plus ca sunt ferm convins ca eu joc un mmorpg mai putine ore decat joci tu orice alt joc.
End of discussion.
nenea peste… eu nu ma joc. 2 luni de zile cat am avut imac-ul vechi am jucat ocazional age of empires, de cateva ori pe saptamana, cate o tura. si in rest, nimic. asa ca eu tin sa cred ca tu te joci mai mult decat mine .