Cattus Thraex - 21 Mai 2007 12:44 AM
PocoLoco - 21 Mai 2007 12:01 AM
Merci!
Iaru: Doresc sa fac conversie dela divx la vcd ca sa ma pot uita pe homecinema la filme ca dvd-playerul meu desi a costat o caruta de banii nu stie sa citeasca divx ca cele ieftine dela metro cu 2mil
)
Si stiu ca in termeni de calitate nu se compara vcd cu dvd si ca nici nu e vorba de surround dar decat sa ma uit la monitor de 19 mai bine pe perete (proiector)
Păi aparatele scumpe nu pot scădea standardul, dacă ar citi orice format, utilizatorul ar înjura: am dat o căruță de bani și uite cum se vede, ca un c…! Un aparat scump va citi VideoDVD, deoarece numai acel format ar corespunde calității pt care ai dat banii, restul sînt știfturi. Asta e intenționat făcută...
Teoria este alta. Producatorii mari de DVD playere in primul rand vor sa sustina distributia continutului cu drepturi de autor, asa zise originale. DivX si Xvid sunt standarde “nestandard”. Fiecare ripper, produce un avi dupa cum il taie capul, jucandu-se cu setarile encoderelor. Astfel un film de acest gen are sanse egale de a fi sau nu vazut pe un box compatibil DivX, Xvid, etc.
Producatorii “mai chinezi” de playere DVD, trebuie sa iasa si ei cu ceva pe piata, in afara preturilor mici, pentru a convinge cumparatorii.
Eu mi-am pierdut foarte multa vreme cu teste, conversii, etc. Am renuntat de mult. Mi-am dedicat un mac mini pe post de “player” de filme. Citeste tot ce se poate. Chiar si mkv-uri HD. I-am luat si un cablu DVI to HDMI pentru a viziona pe un LCD mai maricel.
In alta ordine de idei, trend-ul media actual este acela “disk-less”. Dupa ce toate formatele profesionale, pe banda au cam fost inmormantate, acum vine si vremea discurilor de a fi “puse in pod”. De curand SONY a anuntat discontinuitatea producerii camerelor XDCAM HD cu drive-uri pentru PD. Professional Disk, la baza discuri blueray in caddy-uri de plastic. Noul mediu de inregistrare “solid state” este in format Express Card, compatibil cu MacBook Pro-urile si noile VAIO.