1 din 2
1
Corel
  [ Ignoră ]
RankRankRank
Member
Din: 
Macuser din: 22.05.07

Sper in primul rand ca am postat unde trebuie.

Problema e simpla.
La servici sunt foarte aproape de a-i convinge pe cei cu putere de decizie sa achzitioneze un mac pentru partea de grafica. Motivele ar fi multe si probabil nu e cazul sa le dezvolt pentru ca voi stiti cel mai bine de ce si-ar lua cineva un mac. Dupa ce am cititit si rascitit atat forumul de fata cat tot ce-am gasit pe net am descoperit si eu ca ultima versiune de Corel pentru mac e cea cu nr. 11. Aici apare mare problema care ar putea sa-mi infranga entuziasmul. Cine a lucrat inaintea mea a folosit Corel X3 si toata munca e materializata in fisiere cdr. Daca nu pot face ceva in sensul asta probabil ca va trebui sa renunt la visul de a lua un mac.

1. De unde naiba fac eu rost de corel 11? Mai ales ca avem cumparata licenta pentru 13. Plus ca e o intreaga bataie de cap sa convertesc fisierele pe un PC din 13 in 11 si apoi sa le folosesc (asta in cazul norocos in care gasesc pe undeva versiunea 11 pentru mac).

2. Illustratorul CS2 nu le importa. Nu le poate deschide. Zice ca nu stie formatul. Cel putin pe PC-ul pe care lucrez. A incercat cineva cu Illustrator CS3 pe mac sa deschide cdr-uri?

3. A incercat cineva vreun emulator de mac (gen vmware) cu care sa poate fi rulate programele de pc? Ma gandesc ca asta ar rezolva problema si as putea instala CorelDraw 13.

Nu sunt deloc fun al produselor Corel. N-am insa ce sa fac pentru ca, repet, tot ce am gasit cand am preluat lucrurile a fost facut in Corel. Migrez incept pe Adobe dar asta imi va lua ceva timp, timp in care trebuie sa pot deschide si edita fisiere cdr.

Multumesc mult pentru orice ajutor.

[ Ignoră ]   [ # 1 ]
RankRankRankRank
Administrator
Din: bucurești
Macuser din: 11.10.05

ieri am cautat toata ziua pe cineva cu corel 13 sa-mi converteasca un document… toti prietenii mei cu PC-uri, folosesc versiunea 12 smile

da, ai o problema, dar daca mai ai pc-uri in preajma, totul e rezolvabil, nu trebuiesc instalate toate softurile pe aceeasi masina - pastreaza si un pc pentru orice eventualitate…

[ Ignoră ]   [ # 2 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Buchenland
Macuser din: 06.09.05

Păi e simplu: probabil că firma la care lucrezi va cumpăra un Mac nou, cu procesor Intel, pe care vei putea instala și Windows, cu Corel Draw 13 etc…

Semnătură 

⌘-N

[ Ignoră ]   [ # 3 ]
Rank
Newbie
Din: Bucharest
Macuser din: 31.10.05

Nu vad logica in a achizitiona un Mac pe care sa instalezi Windows-ul. Macar bunul simt fata de mar trebuie respectat.
Solutia cu PC-ul de rezerva este foarte eleganta. Cel putin asa am lucrat eu pana acum.

Iar pe un Mac daca iei un pachet Adobe CS2 sau CS3 in care ai si PhotoShop si InDesign si Ilustrator este mult mai elegant decat Corelul si un PhotoShop

[ Ignoră ]   [ # 4 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Bucureşti, Sala Palatului
Macuser din: 30.10.05
Marian - 22 Mai 2007 02:02 PM

Nu vad logica in a achizitiona un Mac pe care sa instalezi Windows-ul. Macar bunul simt fata de mar trebuie respectat.
Solutia cu PC-ul de rezerva este foarte eleganta. Cel putin asa am lucrat eu pana acum.

Iar pe un Mac daca iei un pachet Adobe CS2 sau CS3 in care ai si PhotoShop si InDesign si Ilustrator este mult mai elegant decat Corelul si un PhotoShop

Pai, daca ai nevoie de Corel 13, ce altceva sa faci? Deschizi documentul in emulatie Parallels, apoi salvezi de corel 10 sau Illustrator 7 si Illustrator stie sa desfaca!
E ca si cum ai spune: Mi-am luat Mercedes, da’ nu vreau sa-mi pun alt bibelou decit de la firma mama!

[ Ignoră ]   [ # 5 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Bucuresti, Calarasilor Way
Macuser din: 06.04.06

M-am lovit de aceeasi problema cand am trecut de la Quark la InDesign. Norocul meu ca exista Q2ID si ca nu costa decat 200 E grin. Cat despre problema ta, se pare ca CS2 deschide fisiere .cdr (cel putin asta am inteles eu): http://wwwimages.adobe.com/www.adobe.com/products/illustrator/switch/pdfs/illcs2ip_coreltoai.pdf

L.E.: Ntz, le deschide direct p-alea de Corel 10. De X3 zice sa le salvezi Corel 10 inainte. Sorry!

Semnătură 

Proud owner of a PowerMac G5, dual core 2.3 GHz, 250+500 Gb SATA, SD, Leo.8, SN CK415HT6R5H,
                iPhone 4, 6 Gb, iOS 7.1.2, SN DNPGVHQ6DP0N
                iPhone 5C, 16 Gb, iOS 9.2, SN F2LLKCGWFFT7

[ Ignoră ]   [ # 6 ]
RankRankRank
Member
Din: 

A tine un PC pe langa tine rezolva pe jumatate problema. N-am rezolvat insa problema softului in sine. In afara de a-l pirata nu vad alta solutie(lucru care nici macar nu e simplu pentru ca e relativ greu de gasit pe torrente&stuff; versiuni vechi). Plus ca nu prea imi pot permite sa folosesc soft fara licenta din motive evidente (firma si controale, stiti voi). Pe de alta parte, a tine un PC langa tine nu e chiar un lucru accesibil, din simplu motiv ca nu va exista unul in firma care sa stea degeaba. Si atunci sporul de viteza castigat cu mac-ul va fi compensat de asteptarile de genul “da-mi si mie voie la tine un pic sa convertesc ceva, apoi sa copiez pe stik sau sa trimit pe mail” plus timpul efectiv al operatiunii ajung tot la cat imi lua cu PC-ul meu care se bloca si trebuia resetat.

Pe de alta parte mi se pare chiar o barbarie sa pun windows pe un mac. La ce bun sa-mi mai iau unul atunci. Imi iau un PC si traiesc in continuare aceleasi probleme cu windows-ul.
Nu numai ca trebuie sa deschid fisierele corel 13 dar trebuie sa le si editez.

Pana la urma sunt in dilema: merita avantajul stabilitatii mac-ului si al eficientei in comparatie cu problemele cu care va trebui sa ma confrunt cand voi incerca sa editez fisiere corel? Si 80% din munca mea presupune corel.

Pe masura ce ma documentez si vad ca de fapt nu exista nici o solutie eleganta incep sa cedez cate putini ideei de a trece pe mac.

[ Ignoră ]   [ # 7 ]
RankRankRankRank
Administrator

atunci, continua sa lucrezi pe pc cu programul corel… iti va fi mai usor acum, un timp, cit vei sta in firma aia
iti va parea rau, mai tirziu, cind o sa te gindesti ca puteai lucra pe un mac, elegant, cu illustrator

[ Ignoră ]   [ # 8 ]
RankRankRank
Member
Din: 

Chiar si acum stiu care e metoda mai eleganta insa incerc sa gasesc o solutie de compromis. Eu personal n-am nici o vina ca in nebunia lor au lucrat pana acum cu Corel cum n-am nici o vina ca [,] canadienii au incetat sa-l porteze pe mac din motive financiare. Stiu sigur ca as avea o viata mai usoara lucrand in combinatia Mac&Adobe; dar probabil va fi compensata (daca nu chiar depasita) de nebunia conversiei dintr-un format in altul de corel. Deci… asa moare incet un vis frumos

[ Ignoră ]   [ # 9 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Buchenland
Macuser din: 06.09.05
mr.fred - 22 Mai 2007 02:56 PM

Pe de alta parte mi se pare chiar o barbarie sa pun windows pe un mac. La ce bun sa-mi mai iau unul atunci. Imi iau un PC si traiesc in continuare aceleasi probleme cu windows-ul.
Nu numai ca trebuie sa deschid fisierele corel 13 dar trebuie sa le si editez.

Nu e nici o barbarie. Ideea cu un Mac pe care sa pui si Windows este solutia ideala in cazul in care ai de gand sa treci treptat la Illustrator. Corel Draw va functiona in Parallels fara sa fii nevoit sa bootezi in Windows, il vei folosi pur si simplu alaturi de celelalte aplicatii Mac. Editezi vechile fisiere CDR, daca e nevoie le exporti ca v10 ca sa le inteleaga Illustrator, iar noile lucrari le faci direct in Illustrator.

Pe de alta parte, daca firma este fixata musai pe CorelDraw, atunci ramai la PC si nu-ti mai bate capul cu Mac-ul.

PS: Daca nu stii ce e Parallels, uita-te aici.

[ Modificat: 22 Mai 2007 06:12 PM de Tudor ]
 Semnătură 

⌘-N

[ Ignoră ]   [ # 10 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Bucharest, White Pond (= Balta Albă)
mr.fred - 22 Mai 2007 04:58 PM

Chiar si acum stiu care e metoda mai eleganta insa incerc sa gasesc o solutie de compromis. Eu personal n-am nici o vina ca in nebunia lor au lucrat pana acum cu Corel cum n-am nici o vina ca [,] canadienii au incetat sa-l porteze pe mac din motive financiare. Stiu sigur ca as avea o viata mai usoara lucrand in combinatia Mac&Adobe; dar probabil va fi compensata (daca nu chiar depasita) de nebunia conversiei dintr-un format in altul de corel. Deci… asa moare incet un vis frumos

Citii tot de la acest thread și un mac intel este, pt tine, soluția perfectă (sari peste comentariul „e barbar să iei un mac pt a pune uindăuz”). Cît timp ai nevoie, folosești Corel în Win, măcar pt conversie, altfel Adobe în MAC OS X. E simplu, elegant și acoperă toate nevoile tale + curiozitatea de a trece pe mac.

Semnătură 

Cattus sum et thraece loquor
Pisica joacă rolul de tampon asupra efectelor patogene ale stresului. O pisica în casă înseamnă, deci, scăderea tensiunii arteriale, deci și a riscurilor unei boli cardiace. Mai multe pisici, tot mai multe…

[ Ignoră ]   [ # 11 ]
RankRankRank
Member
Din: 

Firma nu e fixata pe nimic. E momentul cand eu pot decide in ce directie sa o apuce. Ai incercat sa reulezi CorelDraw in Paralles si merge? Ca asta ar rezolva oarecum problema. De asemeni in cautarile mele pe net am gasit si ceva de la vmware http://www.vmware.com/products/beta/fusion/ . Pe asta a apucat sa o incerce cineva?

Pana la urma discutia s-ar reduce la ce emulatoare bune pentru aplicatii PC s-ar putea folosi.

PS.
Multumesc mult. Googleisem mai devreme dupa Paralles.

[ Ignoră ]   [ # 12 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: /dev/null aka Oradea
Macuser din: 29.07.06
mr.fred - 22 Mai 2007 06:33 PM

Firma nu e fixata pe nimic. E momentul cand eu pot decide in ce directie sa o apuce. Ai incercat sa reulezi CorelDraw in Paralles si merge? Ca asta ar rezolva oarecum problema. De asemeni in cautarile mele pe net am gasit si ceva de la vmware http://www.vmware.com/products/beta/fusion/ . Pe asta a apucat sa o incerce cineva?

Pana la urma discutia s-ar reduce la ce emulatoare bune pentru aplicatii PC s-ar putea folosi.

PS.
Multumesc mult. Googleisem mai devreme dupa Paralles.

vmware-ul ala e muuult mai bun decat paralels…se misca mult mai bine. vezi ca ti-am trimis si un PM cu cateva informatii despre locul de unde poti achizitiona un Corel pt mac

LE: am vazut acum PM-ul tau…sper sa reusesti.

Semnătură 

and I’m going down to South Park, gonna have myself a time. Friendly faces everywhere, humble folks without temptation. Going down to South Park, gonna leave my woes behind. Ample parking day or night, people spouting, “Howdy neighbor!” Heading on up to South Park, gonna see if I can’t unwind. So, come on down to South Park and meet some friends of mine!

[ Ignoră ]   [ # 13 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Bucuresti (Iasi)
Macuser din: 18.03.07

As adauga si eu ca vmware este ceva mai ‘sprinten’ smile decat parallels…
Eu il folosesc pentru a rula Rhinoceros 4 si duce bunisor.. nici un crash momentan.

Semnătură 

 iMac 20” Intel Core2Duo * 2GB Ram Milk
 iPhone 3G * 16GB Milk

[ Ignoră ]   [ # 14 ]
RankRankRankRank
Administrator

deci… solutii exista mereu smile
think diffrent!

[ Ignoră ]   [ # 15 ]
RankRankRank
Member
Din: 

corect. hai ca mi-a venit inima la loc. am comandat mac-ul.

1 din 2
1