Apple IBook G4, 1,33 GHz, 1 GB Ram, HDD 40 GB, 450 Euro neg.
As fi recunoscatori daca ma puteti ajuta cu urmatoarele intrebari:
1. Pot rula fara probleme un Quark (4 sau 5) si un Photoshop (CS) pe configuratia asta?
2. Pot sa-i atasez maus normal?
3. Ar fi vreun laptop pe banii astia care ar putea rivaliza cu Mac-ul?
4. Am de unde sa-i cumpar rami ca sa-i mai adaug, si cam cat m-ar costa?
5. Care ar fi problemele cu care ma pot confrunta cand cumpar un astfel de mac?
Ideea mea este sa-mi vand compu de-acasa (AMD 64, 3200 Venice, 1G RAM, acc. FX6600 GT) sa mai pun bani si sa-mi iau un laptop de care sa ma folosesc la filme si net, dar daca o sa trebuiasca sa lucrez si acasa sa pot rula un quark si photoshop in conditii normale fara sa-l sudui cu pofta ca mi se blocheaza.
multam pentru promptitudine, vektor12. Daca are cineva un astfel de mac si vrea sa-l mi-l laude si mie, as fi recunoscator. Astept raspunsuri si la celelalte intrebari.
3 Sigur ca da dar nu macintosh
4 Da dar verifica intai daca mai ai un slot liber unde sa mai bagi RAM ibook are numai un singur slot pt RAM suplimentar.
5 Probleme ce trebuie sa urmaresti sunt : Imaginea afisata pe monitor pixel mortii etc… distorsiunii linii diverse artefacte. Bateria sa mai aiba viata in ea. Si in disk utility verifica S.M.A.R.T status dela hard disc (sa scrie acolo “verified”) sa nu fie busit cumva. Verifica si unitatea optica daca citeste toate mediile cu care lucri sa nu ai surprize dupa ce il cumperi.
Iti doresc multa bafta!
Multam, pentru raspunsuri si precizari. De cand am vazut anuntul in ziar mi s-a tatuat un zambet pe fata ca de Grinch…
Acuma astept sa vina tipu din Germania sa negociem pretu (cica e plecat cu mac-ul “meu” peste mari si tari).
Nu ai specificat ce diagonala are, de 12’’ sau de 14’‘? Daca e de 14’‘, isi merita banii, zic eu, photoshopul se misca acceptabil pe el, rami gasesti relativ usor, era pe undeva pe forum pe la 200 RON/1GB Ram.
De asemenea, atentie la “galbeneala” care poate apare in jurul trackpad-ului.
Most helpful, mersi. Si eu ma tem de diagonala de 12… Cat despre galbeneala, nush ce e, dar nu-mi place cum suna.
Sper ca nu si-a sters degetul plin de ceara din urechi pe trackpad… )
Eu am un iBook g4 la 1,33ghz cu 512 ramsi 60gb si vreau sa zic ca inDesign/photoshop si corel merge bine..nu am ptit sa se blokeze sau sa stea prea mult sa gandeasca. Apropo de petele galbene, la mine in jurul trakpadului a aparut dupa ce am sters partea aia cu ceva de praf, o pata albastra care nu prea are cum sa fie de la servetelul umed..dar dupa cateva zile cand l-am sters din nou s-a dus(ciudat…) ..in rest e ok…din cate am inteles unele modele de iBook pot sa aibe probleme cu cipul video daca le plimbi si zgaltzai prea mult(adik cu trenul/tramvaiul/etc prin gropi si mai stiu eu ce). In rest e prea frumos sa fie adevarat…acuma ma uit cu compasiune la designul la majoritatea laptopurilor
Pt filme/net si cate ceva in Quark e mai mult decat ok..apropo de mouse, eu am avut un mouse microsoft alb compatibil mac os care a costat 40Ron si era frumusel foc si se potrivea de minune cu iBook-ul
sa-l folosesti sanatos..
a..si sa te uiti la diagnostics tot in system profiler..crek si ce spune acolo are vreo relevanta… sau ma-nsel?
[ Modificat: 25 Mai 2007 10:33 PM de scufița roșie ]
Apple IBook G4, 1,33 GHz, 1 GB Ram, HDD 40 GB, 450 Euro neg.
As fi recunoscatori daca ma puteti ajuta cu urmatoarele intrebari:
1. Pot rula fara probleme un Quark (4 sau 5) si un Photoshop (CS) pe configuratia asta?
2. Pot sa-i atasez maus normal?
3. Ar fi vreun laptop pe banii astia care ar putea rivaliza cu Mac-ul?
4. Am de unde sa-i cumpar rami ca sa-i mai adaug, si cam cat m-ar costa?
5. Care ar fi problemele cu care ma pot confrunta cand cumpar un astfel de mac?
Ideea mea este sa-mi vand compu de-acasa (AMD 64, 3200 Venice, 1G RAM, acc. FX6600 GT) sa mai pun bani si sa-mi iau un laptop de care sa ma folosesc la filme si net, dar daca o sa trebuiasca sa lucrez si acasa sa pot rula un quark si photoshop in conditii normale fara sa-l sudui cu pofta ca mi se blocheaza.
Este seria „late 2004” și la carte zice că suportă maxim 1.25 GB ram, dar eu cred că suportă și două de 1 GB (psergiu știe mai bine cum e cu teoria și cu practica la memorii, pe vremea aia nu existau memorii de 2 GB, cred că nici de 1 GB, nu mai țin minte). Este o sculă foarte frumoasă, chiar dacă ar avea ecran de 12 inci: cînd ești acasă îi poți atașa un TFT de 17-19 inci și va merge cît se poate de frumos.
Acuma, la preț nu mă bag, trebuie văzut cum merge, dacă e totul OK (verifică unitatea optică, vezi dacă citește OK cd-uri, dvd-uri și, mai ales, dvd-uri dl, musai să le citească OK).
[ Modificat: 25 Mai 2007 11:55 PM de Cattus Thraex ]