Hdd MBP
  [ Ignoră ]
RankRankRank
Member
Din: Bucuresti - Baba Novac
Macuser din: 10.05.06

Cum sunt proaspat “iesit” din garantie, as dori sa fac un ( de fapt 2) upgrade la MBP-ul meu:
1. HDD 160 GB - am vazut pe emag, se invart in jur de 5 milioane. Teoretic ar trebui sa mearga orice HDD, cat timp este pe interfata celui actual (SATA, IDE ?! - spre rusinea mea nu cunosc). Deci intrebarea este: Merge? sau EFI-ul va face figuri pentru ca nu recunoaste nush ce parametru al hardului?!

2. 2 GB DDR2 RAM, marca Geil (stiu ca sunt foarte ok, asa aveam pe PC si zbura). DDR2, PC2-5300, 667 MHz la 1,5 milioane bucata - deci vreo 3 milioane cu totul. Stie cineva sa fie vreo incompatibilitate cu ascest gen de module? Nu spun ca sunt chitra la bani, dar Geil sunt in general indreptati spre performanta la pret super bun. Adica modulele lor sunt MAXIM CL 2.5.

Ce parere aveti? Sunt compatibile? Am sanse de reusita sau mai bine imi indrept privirile “mai sus”. DPDV al preturilor si firmelor.

Semnătură 

cool smirk  Generally a smart-ass!

[ Ignoră ]   [ # 1 ]
RankRankRankRank
Administrator
Din: The Colony, TX
Macuser din: 11.10.05

Dacă-ți iei memorie GEIL, schimbă-ți atuncea și cablul de power cu unul de la Monster Cable din cupru fără oxygen aurit. smile

Acuma pe bune: am auzit că memoriile Geil consumă mai mult curent ca unele normale și se încing mai tare. Pentru un laptop ...

Semnătură 

Apple:5x macmini (G4, 2007, 2009, 2010, 2012)
UNIX:IBM 7011-250/AIX 5.1, HP Jornada 680/JLime, HP 9000 F20/HP-UX 11.11
PC:PentiumD/Debian, HP t5300/Debian
Misc:Spectrum 48k, 8x Raspberry Pi, 2x CHIP

[ Ignoră ]   [ # 2 ]
RankRankRank
Member
Din: Bucuresti - Baba Novac
Macuser din: 10.05.06

aha. Pai si cam ce mi-ati recomanda sa iau?

PS. Nu suna deloc rau ideea cu Monster Cable cheese

Semnătură 

cool smirk  Generally a smart-ass!

[ Ignoră ]   [ # 3 ]
RankRank
Jr. Member
Din: Bucuresti
Macuser din: 06.05.07

eu mi-am luat 2 dimm-uri de 1gb samsung de pe pcgarage (am voie sa fac reclama?) cu 2.8 mil amandoua… si merg de rup!

Semnătură 

MacBook/13”/1.83GHz/2Gb/60Gb
iMac/20”/2.4Ghz/4Gb/350Gb

[ Ignoră ]   [ # 4 ]
RankRankRank
Member
Din: 
Macuser din: 17.12.06

Eu am luat 2 din astea (http://www.intend.ro/index.php?main_page=product_info&cPath=2&products_id=7234) si merg beton.

Semnătură 

“Simplitatea, dusă la extrem, devine eleganță.” - Jon Franklin