Un PDF din multe poze ?
  [ Ignoră ]
RankRank
Jr. Member
Din: Cluj
Macuser din: 20.02.07

Am fotografiat o carte pagina cu pagina; vreau sa creez un .pdf care sa cuprinda toate pozele in ordine. Exista un programel sau o metoda cat mai simpla pentru a face treaba asta ? (Sunt aprox. 250 de imagini a cate o pagina).
Multumesc!

[ Ignoră ]   [ # 1 ]
RankRank
Jr. Member
Macuser din: 26.12.05
Leto - 26 Mai 2007 03:51 PM

Am fotografiat o carte pagina cu pagina; vreau sa creez un .pdf care sa cuprinda toate pozele in ordine. Exista un programel sau o metoda cat mai simpla pentru a face treaba asta ? (Sunt aprox. 250 de imagini a cate o pagina).
Multumesc!

Poti folosi Adobe Acrobat

Semnătură 

[ Ignoră ]   [ # 2 ]
RankRank
Jr. Member

Cautam ceva cat mai gratis smile
Poate chiar o solutie inclusa in os x , daca exista ...pur si simplu sa faca 1 jpeg = 1 pagina si sa le uneasca pe toate intr-un document de 250 de pagini.

P.S. Are multe imagini, sper sa nu le reduca prea mult din calitate.

[ Ignoră ]   [ # 3 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Cluj-Napoca
Macuser din: 26.01.06

am observat ca preview desi are deschise toate pozele daca dai print to pdf o ia doar pe aia curenta. nasoala treaba

EDIT:
Combine PDF Pages

This action will combine pages from the passed PDF files into a single PDF document.

Input: (PDF files)

Options: Combine documents by appending or shuffling pages. The shuffle method will add one page from each of the passed documents to the new document, then proceed to take the next page from each passed document, until all pages in the passed documents have been added to the new document.

Result: (PDF files) A reference to the newly created PDF document.

altfel, acrobat. eu unul mai bine nu fac deloc decat sa-mi instalez un program asa imens ca acrobatu.

Semnătură 

Mcintoshing…

[ Ignoră ]   [ # 4 ]
RankRank
Jr. Member
.ral:cr - 26 Mai 2007 05:18 PM

... program asa imens ca acrobatu.

si asta e un argument in plus, pe langa faptul ca oricum, nu am programul…

[ Ignoră ]   [ # 5 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Cluj-Napoca
Macuser din: 26.01.06

un mic google a dus la http://www.versiontracker.com/dyn/moreinfo/macosx/20286&vid=110325

cu automator nu stiu cum ai putea sa faci din jpg pdf, ca apoi din pdf-uri un singur pdf se poate.

[ Modificat: 26 Mai 2007 05:28 PM de .ral:cr ]
 Semnătură 

Mcintoshing…

[ Ignoră ]   [ # 6 ]
RankRankRank
Member
Din: Paris
Macuser din: 04.11.06

cu automator merge asa:

pentru a transforma jpg in pdf:
http://automatorworld.com/archives/convert-images-to-pdf/

pentru a combina pdf-urile intr-un singur pdf:
http://www.mostofmymac.com/articles/how-to-combine-pdf-files/

nu am timp sa fac un tutorial video ca de obicei, insa este destul de bine explicat, pe aceste site-uri, cum se procedeaza

succes

[ Ignoră ]   [ # 7 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: /dev/null aka Oradea
Macuser din: 29.07.06

http://www.automator.us cred ca va poate ajuta cuc eva tutoriale video vis-a-vis de pb voastra

Semnătură 

and I’m going down to South Park, gonna have myself a time. Friendly faces everywhere, humble folks without temptation. Going down to South Park, gonna leave my woes behind. Ample parking day or night, people spouting, “Howdy neighbor!” Heading on up to South Park, gonna see if I can’t unwind. So, come on down to South Park and meet some friends of mine!

[ Ignoră ]   [ # 8 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Bucharest, White Pond (= Balta Albă)
Macuser din: 11.10.05
Leto - 26 Mai 2007 03:51 PM

Multumesc!

Înainte de a face treaba asta, ți-ai pus întrebarea ce mărime va avea acel PDF? Dacă ții la calitatea pozelor, și fiecare va avea, să zicem, minim 1 MB x 250 = 250 MB. Nu e cam mult? Dar dacă ai fiecare poză la 3-4 MB fiecare?
Iată, de exemplu, iau frumos setul de poze de la macuser meeting Trattoria La Nave, rezoluție mare, cam 3,5 MB per poză, le deschid frumos cu GraphicConverter, aleg primele cinci, să zicem (puteam să aleg 250) și dau „batch convert”; fiind calculatoraș relativ tare, PB la 1,67, durează cîteva secunde pînă ies cinci PDF-uri la vreo 15 MB fiecare x 5 = 75 MB. Dar dacă erau 250?
Acuma iau frumos Combine PDF și le pun, una cîte una, și iese un singur fișier PDF tip carte.
Deci, dacă ai 250 poze la minim 1 MB per poză, vei avea un fișier mult prea baban. De ce vrei soluția asta? La ce te ajută? Nu e mai bine un export în QT sau format DVD, cu fond sonor, cu o muzică frumoasă acolo…

Semnătură 

Cattus sum et thraece loquor
Pisica joacă rolul de tampon asupra efectelor patogene ale stresului. O pisica în casă înseamnă, deci, scăderea tensiunii arteriale, deci și a riscurilor unei boli cardiace. Mai multe pisici, tot mai multe…

[ Ignoră ]   [ # 9 ]
RankRank
Jr. Member

Gata, am rezolvat. Era prea simplu… tongue rolleye
Import pozele in iphoto -> select all -> print -> PDF (din coltul de jos) -> compress PDF.
Le transforma singur in pdf-uri si le uneste intr-un singur document.
P.S. Cattus, era vorba despre o carte, fiecare fotografie reprezentand o pagina deci nu-mi erau de folos o abordare “multimedia” smile (desi ascult muzica atunci cand citesc…). Marimea fisierului nu conta, oricum…putea sa aiba si 1 Gb din partea mea…. (de fapt pdf-ul final are 57,2 Mb)

[ Ignoră ]   [ # 10 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Bucureşti, Sala Palatului
Macuser din: 30.10.05

Da, dar e lizibil? smile

[ Ignoră ]   [ # 11 ]
RankRankRankRank
Administrator
Din: bucurești
Macuser din: 11.10.05

o poti citi doar pe ecran sau merge si tiparita?

[ Ignoră ]   [ # 12 ]
RankRank
Jr. Member

Nu am incercat sa printez dar probabil ca s-ar pierde putin din “calitate”.