Still Images
  [ Ignoră ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Portugalia
Macuser din: 29.01.07

Salutare din nou.
Caut un program cu care pot face captura de pe un DVD. Mai exact, as vrea sa transform in “poze” citeva secvente dintr-un film personal. Nu stiu daca titlul topicului e cel corect, dar mi se pare cel mai sugestiv.

Semnătură 

“When nothing goes right…. Don’t go left.”

[ Ignoră ]   [ # 1 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: /dev/null aka Oradea
Macuser din: 29.07.06

probabil stii ca dvdplayerul din osx dezactiveaza posibilitatea de a face un screenshot. poate o solutie ar fi sa folosesti un program gen ishowu cu care sa faci o captura video a unei secvente de cateva secunde si apoi sa o play-ezi cu qt sau alt player si sa faci screenshot. sau poate sunt si alte solutii/aplicatii dar asta mi-a venit in minte.

Semnătură 

and I’m going down to South Park, gonna have myself a time. Friendly faces everywhere, humble folks without temptation. Going down to South Park, gonna leave my woes behind. Ample parking day or night, people spouting, “Howdy neighbor!” Heading on up to South Park, gonna see if I can’t unwind. So, come on down to South Park and meet some friends of mine!

[ Ignoră ]   [ # 2 ]
RankRankRankRank
Sr. Member

Mda. Eu de fapt reusisem sa “pacalesc” DVD Player, cu un programel numit Capture Me (http://www.chimoosoft.com/products/captureme/), dar rezultatul e execrabil. Nici cu Snapz n-am reusit mare lucru. Contururile sint “franjurate”, si parca se vad pixelii. Ce mai, o poza cu telefonul arata mult mai bine. Vroiam sa stiu daca exista alte metode. Pentru ca orice player, pe pause, arata imaginea miscata, iar un capture screen nu-mi foloseste, indiferent de metoda pe care am folosit-o.
PS Tin minte ca acu’ citiva ani, pe vremea nefericitei mele experiente intr-ale windoz-ului, am gasit un program care imi facea mai multe shoot-uri dupa un film in BSplayer, si care avea play si pause ca un player. Acu’ nu stiu la cite frame-uri, sau milisecunde “poza” , dar stiu ca eram multumit de calitate.

[ Modificat: 27 Mai 2007 03:13 AM de toma ]
 Semnătură 

[ Ignoră ]   [ # 3 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Bucureşti, Sala Palatului
Macuser din: 30.10.05

Dar poti face ACELASI LUCRU, cu pasi mai exacti, in Mplayer si VLC. Cineva se incapatineaza aici sa nu le foloseasca cu nici un chip. Sa stii, nu dauneaza sanatatii macului. De aia exista dezvoltatori 3-th party.

[ Ignoră ]   [ # 4 ]
RankRankRankRank
Sr. Member

Iarule, sa stii ca folosesc Mplayer zilnic(sint un cinefil impatimit). VLC…......nu a fost dragoste la prima vedere. Am incercat si cu astea, dar imaginea e tremurata. Uite, o sa pun una ca sa ma intelegeti mai bine.

Semnătură 

[ Ignoră ]   [ # 5 ]
RankRankRankRank
Sr. Member

Aha, aici, daca inteleg bine, e vorba de structura interlaced. Jumatate de cadru legat de o alta jumatate de cadru, pe linii diferite.
Pai… Asa e mai complicat. Ia Handbrake si ripuieste secventa video de care ai nevoie, setind sa scoata aceasta prostie. Imaginea isi revine. Apoi faci ripul (la dimensiuni mari si la o calitate suprema!. Si… captura!

[ Ignoră ]   [ # 6 ]
RankRankRankRank
Administrator
Din: județul Devon, UK
Macuser din: 18.10.05

Neidentificatule smile, aici nu e vorba numai de intretesut. Esti sigur ca ala e un DVD? Pentru ca se vad macroblocuri. Adica, ori e un DVD facut ca porcu’, ori vreun avi sau wmv comprimat la greu. Cand merge filmul ti se pare mai bine, pentru ca ochiul e pacalit si nu vede toate imperfectiunile.
Asa ca nu poti face o captura mai buna decat e sursa.

[ Ignoră ]   [ # 7 ]
RankRankRankRank
Sr. Member

Problema e ca il deschide cu DVD Player! Si, intr-adevar, daca te uiti bine la delfin, se vede! (Intreteserea!)

[ Ignoră ]   [ # 8 ]
RankRankRankRank
Administrator

N-am zis ca n-ar fi interlanced, este, dar problema mare mi se pare compresia mare care a fost aplicata.
Daca ar fi fost doar intreteserea, o scula buna e JES Deinterlacer. Arata uratel, dar face multe chestii bune, printre care si de-intretesere.

[ Ignoră ]   [ # 9 ]
RankRankRankRank
Sr. Member

Ai dreptate, compresia e tare urita. Pare mai degraba un DivX reconvertit la DVD!

[ Ignoră ]   [ # 10 ]
RankRankRankRank
Sr. Member

Filmul e facut de cei de la delfinariu, care sint profesionisti (sau cel putin camera era).  Pe dvd, la inceput, au o prezentare a lor, foarte frumoasa, si-cel putin cu “ochiul liber”, nu se vede nici o diferenta fata de filmul cu participantii. Care si costa destul de mult. Asa ca nu stiu ce sa zic. O sa incerc metodele pe care mi le-ati descris voi, pentru care va multumesc.
A, inca ceva, am filmat si eu, pe un sony mini dv. Credeti ca ar trebui sa incerc cu dv-ul? E mai buna calitatea?

Semnătură 

[ Ignoră ]   [ # 11 ]
RankRankRankRank
Sr. Member

Cum ai facut captura?
Din comenzi? Command Shift 3 sau 4 - sau din Snapzpro?

[ Ignoră ]   [ # 12 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: /dev/null aka Oradea
Macuser din: 29.07.06

poza asta e o captura dintr-un film ce rula cu vlc. sincer sa fiu, nu-mi amintesc daca am facut-o cu prinscreen-ul din os x sau cu snapshot-ul din vlc. am facut mai multe atunci si am pastrat-o pe cea care mi-a placut. desigur, poate fi corectata, prelucrata.

Semnătură 

and I’m going down to South Park, gonna have myself a time. Friendly faces everywhere, humble folks without temptation. Going down to South Park, gonna leave my woes behind. Ample parking day or night, people spouting, “Howdy neighbor!” Heading on up to South Park, gonna see if I can’t unwind. So, come on down to South Park and meet some friends of mine!

[ Ignoră ]   [ # 13 ]
RankRankRankRank
Sr. Member

Bun, deci, pentru mine, lucrurile sînt clare. DVD-ul pe care il posezi e o facatura! De aia ies si imaginile asa cum ies!
Scuze, n-am vazut ca esti tu, mediaconverter!
Cu atît mai mult dovedeste ceea ce am spus mai sus

[ Ignoră ]   [ # 14 ]
RankRankRankRank
Sr. Member

Captura am facut-o cu “Capture Me”. Problema mea e ca asa vad si eu imaginea, cind opresc filmul. Deci DVD-ul e varza. Ok. O sa incerc cu DV-ul meu.
ps. Sa stiti ca http://www.imagehost.ro nu merge, cel putin la mine.

[ Modificat: 27 Mai 2007 05:16 PM de toma ]
 Semnătură 

[ Ignoră ]   [ # 15 ]
RankRankRankRank
Administrator
john doe - 27 Mai 2007 04:50 PM

Credeti ca ar trebui sa incerc cu dv-ul? E mai buna calitatea?

Mult mai buna!