sau poate o fi un virus letal.. toti Mac-istii isi vand acareturile la preturi mici.
In metastaza… acest virus se comporta foarte ciudat. Mac Userii isi dau Macurile pe gratis. O sa imi injectez niste iAntidote si o sa astept ziua aia :D
Tudore,Tudore…..multi au iMac G5 la 1.6-1.8 Ghz cu placi grafice de 64 mb etc etc…..Poate ca vor si ei cpu de 2 Ghz si placi video de 128,256,512 mb ram, 2 unitati cd,o placa canopus profesionala ptr prelucrare video,o placa receptie satelit,placi de sunet (nu se compara cu cele externe) 2 procesoare in loc de unul,2-3 hdd-uri,controlere uwscsi etc etc.Nu iti mai zic de placi dedicate XEROX (SPLASH) etc etc.Te-ai gindit vreodata de ce un iMac consuma 180 wati iar un PowerMac G5 700 wati ?......Iar despre macmini ce sa mai vorbim….....FARA CUVINTE.
APPLE - Repet: ma indoiesc ca cineva care si-a cumparat un iMac, s-a gandit ca va putea vreodata sa-l upgradeze cu ceva. Cum ar veni, la inceput a fost bun, dar dintr-o data acum il vinde pentru ca, vezi tu, porcaria naibii, nu accepta inca doua unitati CD… Poate ca il vinde sa-si ia ALT TIP de mac, upgradabil, asta da.
APPLE - Repet: ma indoiesc ca cineva care si-a cumparat un iMac, s-a gandit ca va putea vreodata sa-l upgradeze cu ceva. Cum ar veni, la inceput a fost bun, dar dintr-o data acum il vinde pentru ca, vezi tu, porcaria naibii, nu accepta inca doua unitati CD… Poate ca il vinde sa-si ia ALT TIP de mac, upgradabil, asta da.
Păi dacă, statistic, astea sînt cele mai numeroase la vînzare înseamnă că sînt cele mai multe la purtător, iar purtătorul - din diverse motive - vrea să le vîndă ca să-și ceva mai nou și mai performant. Să aibă banii gata pt un mactel, de exemplu, deși eu anticipez că, în primul an, vor fi probleme, dacă nu tehnice, măcar de „universal binary”. Cu siguranță, puține aplicații vor rula pe mactel în primele luni. Vor apărea bug-uri, de acum încolo, timp de 5-6 ani, de rezolvat și pt ppc și pt intel. S-ar putea să mă înșel, dar abia prin 2007 vor fi complet portate binar ppc-intel aplicațiile uzuale, iar prin „uzual” a se înțelege mii și mii de aplicații… Însuși MAC OS X 10.4.3 mai are ceva bug-uri + features care sînt neimplementate, deși așteptate de ani buni. Va fi un an greu pt Apple, așa cum a fost cînd a trecut de la 68k la ppc. 2-3 ani a durat tranziția, dar efectele au durat pînă prin 1997.
An greu, greu… m-aș bucura să nu fie așa de greu precum îl prognozez eu. Mai vorbim peste 6 luni, să vedem…
uite ce inseamna upgrade de cpu la un POWERMAC G4 QuickSilvers http://www.barefeats.com/kwik.html
asta este single….......dar un duall g4 ?
retine ca este un calculator din 2002….........la un iMac sau un macmini ce naiba sa mai schimbi…..asa moare.
testele sint facute cu powermacuri nu cu imac-uri g5 care sint cu 40% mai slabe.
e normal sa fie mai multe mac mini si imac g5 pe piata de second hand / acestea au fost cumparate de oameni care au fost atrasi de design si care stiu sa le utilizeze prea putin, obisnuiti fiind cu microsoft - cunosc persoane care au sau au avut asa ceva, care nu aveau habar de sistemul de operare, iar persoanele ‘pricepute’ din jurul lor carora le cereau ajutorul, nestiind altceva decit windows, i-au sfatuit in consecinta, de multe ori ravasind respectivele masini parca inadins…
uite ce inseamna upgrade de cpu la un POWERMAC G4 QuickSilvers http://www.barefeats.com/kwik.html
asta este single….......dar un duall g4 ?
retine ca este un calculator din 2002….........la un iMac sau un macmini ce naiba sa mai schimbi…..asa moare.
testele sint facute cu powermacuri nu cu imac-uri g5 care sint cu 40% mai slabe.
Eu mi-am luat un iMac in ideea ca are absolut tot ce am eu nevoie in el, fara sa trebuiasca sa-l upgradez nici pste un an, nici peste trei. Pur si simplu cand l-am cumparat, am stiut ca nu am ce sa-i mai pun, si ca imi va fi arhisuficient pentru 3-4 ani de acum incolo. Exista oameni care nu tin neaparat sa traiasca la limita de sus a performantei, pentru ca pur si simplu nu au nevoie de asa ceva. Daca vroiam ceva ultra-upgradabil, imi luam un PC si stateam toata ziua cu ochii pe site-urile de benchmarks…
Am impresia ca subiectul asta a deviat putin….....fiecare avem o opinie.
Nu ma intereseaza ce ai tu nevoie.Nici nu am intrebat.Dar…....ai capatat o bila neagra.
In loc sa aberam pe langa subiectul asta, raspunsul era simplu: se vand Mac mini si iMac-uri pentru ca, fiind cele mai ieftine computere de la Apple, au fost si cele mai raspandite. Uitati-va cu cat se vinde acum un PowerMac G5 la rubrica vanzari, si o sa va dati seama ca putini sunt cei care au asa ceva, si si mai putini cei care vor sa vanda asemenea computere.