Oameni buni, va rog sa-mi spuneti unde gresesc in workflow, ca deja mi-au iesit mai multe fire de par alb.
Prelucrez fotografii in Lightroom si Photoshop sub Mac OSX. Totul arata OK pana cand export fotografiile in format JPEG pentru a fi afisate pe web. Bineinteles ca le convertesc din AdobeRGB in SRGB inainte sa le salvez. Fotografiile astfel salvate sunt desaturate in Firefox sub OSX si Windows.
Invers, daca prelucrez totul sub WinXP si urmez exact aceeasi procedura ca mai sus, fisierul JPEG arata OK pe ambele platforme. In schimb fisierul original in format Photoshop devine prea saturat cand il deschid in OSX. Sub ambele sisteme am aceleasi setari la color settings in Photoshop.
Monitorul e calibrat cu spider (D65, 2.2) (e vorba de un singur monitor, pentru ca folosesc un MacBook cu BootCamp), acelasi profil de culoare e sub ambele platforme.
Doresc o explicatie cat mai clara si de preferat fara trimiteri pe alte site-uri de pe web. Pe scurt, exista o metoda ca fotografiile pe care le salvez in Mac OSX sa nu devina desaturate si ceva mai deschise cand sunt deschise intr-un browser ce nu stie color management (Firefox, etc.)?
Va multumesc.