Cum pot face upgrade la minimac..am 512 DDR si vreau sa ii mai pun inca pe ata
Nu stiu de unde pot cumpara memorie…nu stiu un pot pune aceasta memorie si daca mai exista posibilitatea sa schimb si placa video cu una mai teapana iarasi ar fi frumos de stiut…
Multumesc anticipat
cauta pe net dupa memorie ram compatibila cu mac mini altau dupa acea cumperii dela un mag aceas tip de ram. Sau daca esti mai comod si banii nu conteaza cumperi direct de la un dealer apple acea va fii 100% garantata sa fie compatibila.
Placa video din pacate nu poate fii schimbata in el deoarece e integrata pe logicboard.
Bafta!
e-mag.ro de exemplu; cauta DDR400 normal, cu timinguri cat mai mici, de firma (Kingston, OCZ)!
Atentie: MacMini are un singur slot de memorie, trebuie scoasa cea existenta inainte de upgrade, cumpara un singur stick de 1Gb sau daca gasesti de 2gb ar fii perfect; inlocuieste si hdd cu unul de 7200rpm sau adauga unul extern de 7200 rpm pe firewire si o sa fii mirat de saltul de viteza!
[ Modificat: 04 Iunie 2007 09:40 PM de D.O.R.U.T.Z. ]
Eu eram interesat de 2 chestii…un magazin dinala real cu vitrina unde sa pot sa ma duc sa mi se monteze rami ca eu habar nu am sa deschis si nici nu vreau sa deschid bijuteria ca tin prea mult la el ca sa il stric…..si mercy pentru advice cu hardu am sa caut ....poate imi dai cateva adrese de situri cu preturi bune…daca stii si ai si timp de dorintele mele ...
Multumesc anticipat
RAM de cumparat pentru el gasesti pe majoritatea magazinelor online, sau la orice magazin cu componente pc. Mac Mini-ul tau are un singur slot de RAM, deci va trebui sa cumperi un modul de 1 GB DDR.
Din cate stiu eu pe acest model de Mac Mini se poate pune maxim 1GB RAM.
Singurul magazin cu vitrina din țara asta care o să știe și vrea să îți deschidă mac-mini-ul este iStyle în București.
Memorie DDR1 poți lua de la eMag din București.
Deoarece nu ai binevoit să îți completezi profilul de user ca să știe lumea de unde ești nu am cum să știu dacă informația care ți-am dat-o te ajută sau nu
Eu NU iti recomand sa il dai pe mana unui magazin de pc:uri ca aia habar nu au sa deschida un mac mai bine citesti pe net cum se schimba ram:ul si faci tu treaba singur si mai ieftin si mai sigur. Daca totusi vrei sa il lasi la un magazin dute cu el la Istyle din bucuresti ca acel magazin este autorizat de apple si lucrarea nu costa asa de mult.
Din cate stiu eu pe acest model de Mac Mini se poate pune maxim 1GB RAM.
Well, merg si 2Gb
Cand a scos Apple MacMini nu exista pe piata DDR 2Gb, acum sunt, rare ce-i drept; Apple a fost intotdeauna rezervat cu specificatiile, daca ei nu au testat, nu spun ca ar merge… (ceea ce e normal si laudabil pe de alta parte).
S-a mai discutat:
psergiu - 13 Martie 2007 03:21 PM
Vă împărtășesc din experiența mea de macmini ppc-ist:
- 4 piciorușe de cauciuc lipite pe colțurile “tălpii” de cauciuc - ca să il ridice câțiva milimetrii - îl vor face să se răceasca MULT mai bine. - înghite și un DIMM DDR1 de 2Gb - dacă ai de unde să îi faci rost.
- o memorie cu timing CL2 îi place foarte mult. Cele de CL2.5 sunt văzute ca și CL3 -> PC3200U-30330. Daca partea aia cu 30330 are mai multe 2-uri in ea, adresarea memoriei se va face cu 33% mai repede.
Eu ma descurc cu PC-urile sa le intorc pe toate partile, dar cand vine vorba de mac….am vazut ca pe linkul ala tipu folosise spaclu sa il deschida…cam brutal dar eficient dupa cum spune si autorul dar…sa vedem poate o sa il schimb la un moment dat…poate voi face o scurta deplasare pana la Bucuresti si mi-l schimba baietii de acolo.