1 din 2
1
Cum pot pune rami pe un mini mac ?
  [ Ignoră ]
RankRank
Jr. Member
Din: Ploiesti si Brasov
Macuser din: 20.04.07

Cum pot face upgrade la minimac..am 512 DDR si vreau sa ii mai pun inca pe ata
Nu stiu de unde pot cumpara memorie…nu stiu un pot pune aceasta memorie si daca mai exista posibilitatea sa schimb si placa video cu una mai teapana iarasi ar fi frumos de stiut…
Multumesc anticipat

[ Ignoră ]   [ # 1 ]
RankRank
Jr. Member

Mentionez ca minimacul meu e de generatie mai veche ca sa nu zic G4 la 1.5Mhz.

[ Ignoră ]   [ # 2 ]
RankRankRank
Member
Din: Lagan, Suedia
Macuser din: 17.02.07

cauta pe net dupa memorie ram compatibila cu mac mini altau dupa acea cumperii dela un mag aceas tip de ram. Sau daca esti mai comod si banii nu conteaza cumperi direct de la un dealer apple acea va fii 100% garantata sa fie compatibila.
Placa video din pacate nu poate fii schimbata in el deoarece e integrata pe logicboard.
Bafta!

[ Ignoră ]   [ # 3 ]
RankRankRank
Member

P.S daca poate adminul sa mute topicul la sectiunea corecta.

[ Ignoră ]   [ # 4 ]
RankRank
Jr. Member

Nu stii cumva unde pot gasi in apropriere de ploiesti sau bucuresti sau brasov ....daca au si site ar fi chiar super :D. De rami era vorba

[ Ignoră ]   [ # 5 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Bucharest
Macuser din: 10.01.06

de ce nu incerci la un magazin online?

e-mag.ro de exemplu; cauta DDR400 normal, cu timinguri cat mai mici, de firma (Kingston, OCZ)!

Atentie: MacMini are un singur slot de memorie, trebuie scoasa cea existenta inainte de upgrade, cumpara un singur stick de 1Gb sau daca gasesti de 2gb ar fii perfect; inlocuieste si hdd cu unul de 7200rpm sau adauga unul extern de 7200 rpm pe firewire si o sa fii mirat de saltul de viteza!

[ Modificat: 04 Iunie 2007 09:40 PM de D.O.R.U.T.Z. ]
 Semnătură 

Mac OS X proves that it’s easier to make UNIX pretty than it is to make Windows secure!

[ Ignoră ]   [ # 6 ]
RankRank
Jr. Member

Eu eram interesat de 2 chestii…un magazin dinala real cu vitrina unde sa pot sa ma duc sa mi se monteze rami ca eu habar nu am sa deschis si nici nu vreau sa deschid bijuteria ca tin prea mult la el ca sa il stric…..si mercy pentru advice cu hardu am sa caut ....poate imi dai cateva adrese de situri cu preturi bune…daca stii si ai si timp de dorintele mele smile...
Multumesc anticipat

[ Ignoră ]   [ # 7 ]
RankRankRank
Member
Din: Bucuresti
Macuser din: 25.05.07

Salut,

Aici gasesti descris cum upgradezi ram-ul la Mac Mini-ul tau:
http://www.macworld.com/weblogs/editors/2005/01/macminiinside/
Este mult mai simplu decat pare in poze.

RAM de cumparat pentru el gasesti pe majoritatea magazinelor online, sau la orice magazin cu componente pc. Mac Mini-ul tau are un singur slot de RAM, deci va trebui sa cumperi un modul de 1 GB DDR.
Din cate stiu eu pe acest model de Mac Mini se poate pune maxim 1GB RAM.

[ Modificat: 04 Iunie 2007 10:07 PM de stef ]

[ Ignoră ]   [ # 8 ]
RankRankRankRank
Administrator
Din: The Colony, TX
Macuser din: 11.10.05

Singurul magazin cu vitrina din țara asta care o să știe și vrea să îți deschidă mac-mini-ul este iStyle în București.
Memorie DDR1 poți lua de la eMag din București.
Deoarece nu ai binevoit să îți completezi profilul de user ca să știe lumea de unde ești nu am cum să știu dacă informația care ți-am dat-o te ajută sau nu smile

Semnătură 

Apple:5x macmini (G4, 2007, 2009, 2010, 2012)
UNIX:IBM 7011-250/AIX 5.1, HP Jornada 680/JLime, HP 9000 F20/HP-UX 11.11
PC:PentiumD/Debian, HP t5300/Debian
Misc:Spectrum 48k, 8x Raspberry Pi, 2x CHIP

[ Ignoră ]   [ # 9 ]
RankRank
Jr. Member

Ploiesti si Brasov smile si acuma ma ocup si de asta…..nu gasisem o poza frumoasa cu mine care sa o pun sincer. Inca o data multumesc smile

[ Ignoră ]   [ # 10 ]
RankRankRank
Member

Eu NU iti recomand sa il dai pe mana unui magazin de pc:uri ca aia habar nu au sa deschida un mac mai bine citesti pe net cum se schimba ram:ul si faci tu treaba singur si mai ieftin si mai sigur. Daca totusi vrei sa il lasi la un magazin dute cu el la Istyle din bucuresti ca acel magazin este autorizat de apple si lucrarea nu costa asa de mult.

[ Ignoră ]   [ # 11 ]
RankRank
Jr. Member

Ce inseamna nu prea mult in lei romanesti smile

[ Ignoră ]   [ # 12 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Bucharest
Macuser din: 10.01.06
stef - 04 Iunie 2007 10:05 PM

Din cate stiu eu pe acest model de Mac Mini se poate pune maxim 1GB RAM.

Well, merg si 2Gb smile

Cand a scos Apple MacMini nu exista pe piata DDR 2Gb, acum sunt, rare ce-i drept; Apple a fost intotdeauna rezervat cu specificatiile, daca ei nu au testat, nu spun ca ar merge… (ceea ce e normal si laudabil pe de alta parte).

S-a mai discutat:

psergiu - 13 Martie 2007 03:21 PM

Vă împărtășesc din experiența mea de macmini ppc-ist:
- 4 piciorușe de cauciuc lipite pe colțurile “tălpii” de cauciuc - ca să il ridice câțiva milimetrii - îl vor face să se răceasca MULT mai bine.
- înghite și un DIMM DDR1 de 2Gb - dacă ai de unde să îi faci rost.
- o memorie cu timing CL2 îi place foarte mult. Cele de CL2.5 sunt văzute ca și CL3 -> PC3200U-30330. Daca partea aia cu 30330 are mai multe 2-uri in ea, adresarea memoriei se va face cu 33% mai repede.

uite de exemplu o memorie “buna” - si la pret:
http://emag.ro/memorii/memorie-geil-value-1gb-ddr-400mhz-radiator-aluminiu-retail—p105

[ Modificat: 04 Iunie 2007 10:25 PM de D.O.R.U.T.Z. ]
 Semnătură 

Mac OS X proves that it’s easier to make UNIX pretty than it is to make Windows secure!

[ Ignoră ]   [ # 13 ]
RankRank
Jr. Member

Eu ma descurc cu PC-urile sa le intorc pe toate partile, dar cand vine vorba de mac….am vazut ca pe linkul ala tipu folosise spaclu sa il deschida…cam brutal dar eficient dupa cum spune si autorul dar…sa vedem poate o sa il schimb la un moment dat…poate voi face o scurta deplasare pana la Bucuresti si mi-l schimba baietii de acolo.

[ Ignoră ]   [ # 14 ]
RankRankRankRank
Administrator
Din: spatele laserului
Macuser din: 13.02.07

Se mută threadul la locul lui.

[ Ignoră ]   [ # 15 ]
RankRankRank
Member

Nu stiu cat costa exact .
Da si tu un tel si intreaba la Istyle.
(as crede ca in jur de 20-30 euro se invarte manevra)

1 din 2
1