Cattus Thraex - 11 Noiembrie 2008 03:00 AM
Artistul - 11 Noiembrie 2008 01:06 AM
Aș avea o întrebare. Unde anume țineți folderul backup? Cel galben.
Cum adică „unde”? Pe ce disc/partiție? Adică directorul unde se salvează datele, de regulă cu numele backup+ (eventual) data calendaristică?
Dacă asta vrei să întrebi, răspunsul este „oriunde”, dar logic ar fi NU pe discul de sistem și nici pe altă partiție a discului intern, dacă ai mai multe. Ce faci dacă se belește discul? Deci un backup îl faci pe un disc extern și/sau pe un flash și/sau pe un DVD etc. Eu am, de regulă, două back-uri ale datelor curente: pe un disc extern și, periodic, copiez datele și pe două DVD-uri rw. Mai rar, fac un backup global pe un DVD-dl normal și-l pun undeva în altă parte, la țară de ex.
Depinde ce și cît ai de salvat. Eu salvez uzual între 8 și 20 GB, periodic salvez pe 2-3 dvd-uri lucrările încheiate, în caz de nevoie le iau de acolo.
Cattus Thraex, mulțumesc pentru răspunsul, ca de obicei, explicit. Deci pe un suport extern, evident. Mă gîndeam eu că așa e logic, dar nu-mi era foarte clar. Și în cazul în care, să zicem, trebuie să fac o reinstalare “curată” ibackup îmi pune înapoi în mac totul cum și unde era? aplicații, texte, fotografii, etc.