2 din 2
2
iBackup
  [ Ignoră ]   [ # 16 ]
RankRankRankRank
Administrator
Din: județul Devon, UK
Macuser din: 18.10.05

{uauu, Artistul merita un premiu pentru folosirea search-ului!!!}

[ Ignoră ]   [ # 17 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Sinaia
Macuser din: 21.06.08
altero - 11 Noiembrie 2008 02:05 AM

{uauu, Artistul merita un premiu pentru folosirea search-ului!!!}

Mă repezisem să deschid, bucuros că mi-a răspuns cineva la întrebare raspberry
De ce pun întrebarea asta copilărească? Pentru că eu nu înțeleg total aplicațiile de backup. Deci eu stochez cu ibackup ce mi se pare mai important și mă tem să nu pierd, însă dacă țin folderul backup undeva tot în computer, la ce-mi folosește dacă se întîmplă ceva nasol cu computerul…?

Semnătură 

Macbook Air (13-inch, Mid 2013)
Macbook (Late 2007)

[ Ignoră ]   [ # 18 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Portugalia
Macuser din: 29.01.07

Eu unul am două copii pe două HDD-uri externe. Nu se pot buși amîndouă deodată. Dacă te limitezi exact la ce e important, ai putea folosi și un DVD RW + un HDD extern.

Semnătură 

“When nothing goes right…. Don’t go left.”

[ Ignoră ]   [ # 19 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Bucharest, White Pond (= Balta Albă)
Macuser din: 11.10.05
Artistul - 11 Noiembrie 2008 01:06 AM

Aș avea o întrebare. Unde anume țineți folderul backup? Cel galben.

Cum adică „unde”? Pe ce disc/partiție? Adică directorul unde se salvează datele, de regulă cu numele backup+ (eventual) data calendaristică?
Dacă asta vrei să întrebi, răspunsul este „oriunde”, dar logic ar fi NU pe discul de sistem și nici pe altă partiție a discului intern, dacă ai mai multe. Ce faci dacă se belește discul? Deci un backup îl faci pe un disc extern și/sau pe un flash și/sau pe un DVD etc. Eu am, de regulă, două back-uri ale datelor curente: pe un disc extern și, periodic, copiez datele și pe două DVD-uri rw. Mai rar, fac un backup global pe un DVD-dl normal și-l pun undeva în altă parte, la țară de ex.
Depinde ce și cît ai de salvat. Eu salvez uzual între 8 și 20 GB, periodic salvez pe 2-3 dvd-uri lucrările încheiate, în caz de nevoie le iau de acolo.

Semnătură 

Cattus sum et thraece loquor
Pisica joacă rolul de tampon asupra efectelor patogene ale stresului. O pisica în casă înseamnă, deci, scăderea tensiunii arteriale, deci și a riscurilor unei boli cardiace. Mai multe pisici, tot mai multe…

[ Ignoră ]   [ # 20 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Cattus Thraex - 11 Noiembrie 2008 03:00 AM
Artistul - 11 Noiembrie 2008 01:06 AM

Aș avea o întrebare. Unde anume țineți folderul backup? Cel galben.

Cum adică „unde”? Pe ce disc/partiție? Adică directorul unde se salvează datele, de regulă cu numele backup+ (eventual) data calendaristică?
Dacă asta vrei să întrebi, răspunsul este „oriunde”, dar logic ar fi NU pe discul de sistem și nici pe altă partiție a discului intern, dacă ai mai multe. Ce faci dacă se belește discul? Deci un backup îl faci pe un disc extern și/sau pe un flash și/sau pe un DVD etc. Eu am, de regulă, două back-uri ale datelor curente: pe un disc extern și, periodic, copiez datele și pe două DVD-uri rw. Mai rar, fac un backup global pe un DVD-dl normal și-l pun undeva în altă parte, la țară de ex.
Depinde ce și cît ai de salvat. Eu salvez uzual între 8 și 20 GB, periodic salvez pe 2-3 dvd-uri lucrările încheiate, în caz de nevoie le iau de acolo.

Cattus Thraex, mulțumesc pentru răspunsul, ca de obicei, explicit. Deci pe un suport extern, evident. Mă gîndeam eu că așa e logic, dar nu-mi era foarte clar. Și în cazul în care, să zicem, trebuie să fac o reinstalare “curată” ibackup îmi pune înapoi în mac totul cum și unde era? aplicații, texte, fotografii, etc.

Semnătură 

Macbook (Late 2007)

[ Ignoră ]   [ # 21 ]
RankRankRankRank
Sr. Member

Mersi si lui toma smile

Semnătură 

Macbook (Late 2007)