[ Ignoră ]
Rank
Newbie
Din: 
Macuser din: 22.03.07

Stiti cumva cum pot sa setez anumite progr ca “default” pt diverse aplicatii? Adica ca sa deschid un film, vreau de exemplu numai VLC, direct, fara sa mai dau clic dr si sa-l selectez, pt ca qiucktime e default acuma. La fel si pt poze, etc
Ms

[ Ignoră ]   [ # 1 ]
RankRankRankRank
Administrator
Din: London, UK
Macuser din: 11.10.05

Exista un pref pane numit Default Apps care pune la un loc cam tot ce vrei tu.

Semnătură 

MB12 early2015, mini late2018, i2, i4S, iX, Watch Nike (Series3), iPad 1, iPad Pro 9.7”,  Pencil, shuffle 4, TV4, AExtreme x2, AEBSv2, AEBS original(x2) v1(x2), Homepod (x2), iPod Hi-Fi (x3)

[ Ignoră ]   [ # 2 ]
RankRankRank
Member
Din: București
Macuser din: 18.05.07

S-ar putea ca MrPink să dorească exact “vițeversa”, respectiv să modifice aplicația default (deși poate mai târziu va apela și la soluția cu “default apps” wink )
Caz in care soluția potrivită este cea prezentată la http://www.macuser.ro/index.php/forums/viewthread/6296/
Respectiv se da “Măr+I” (File->Get Info) si in fereastra deschisa, la Open with: se alege aplicația dorită. Apoi se face click pe “Change all…”

Informații suplimentare:
Dacă aplicația se găsește undeva instalată, dar nu apare în lista de open with, se face click pe other… din lista și apoi se alege din fereastra de navigare proaspăt deschisă. Dar tot mai rămâne o potențială problemă (de pilda eu am vrut să deschid .swf-urile cu Safari): se poate întâmpla ca aplicația pe care vrei să nu poată fi selectată în această fereastră. Pentru a putea fi selectată se alege în partea de sus a ferestrei, la Enable:, All Applications, în loc de Recommended Applications. Acum se poate alege orice aplicație, chiar dacă sistemului i se pare ca nu s-ar potrivi (de pilda Safari pentru vazut fișiere flash)

[ Modificat: 07 Iunie 2007 05:29 AM de Hawk ]

[ Ignoră ]   [ # 3 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: ~/
Macuser din: 19.10.05

Click dreapta pe fisier, mouse over pe Open with… in timp ce tii ALT apasat :D

Semnătură 

I’m a graphic designer passioned by what I do. I also love photography and play keyboards and guitar in my virtual one man band smile)

[ Ignoră ]   [ # 4 ]
RankRankRankRank
Administrator
Din: județul Devon, UK
Macuser din: 18.10.05

P’asta n-o stiam, mai Buga! smile

[ Ignoră ]   [ # 5 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: ~/
Macuser din: 19.10.05

La fel si la Safari cand dai clic dreapta pe o poza si “Save as”.

Pai acum 2 ani cand am pus mana pe mac… am luat la rand toate comenzile posibile:)

Semnătură 

I’m a graphic designer passioned by what I do. I also love photography and play keyboards and guitar in my virtual one man band smile)

[ Ignoră ]   [ # 6 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Cluj-Napoca
Macuser din: 26.01.06

am o poza care nu vrea sa se seteze s-o deschid cu file browser. iar programu asta idiot care l-am si platit nu apare in lista cu open with.
alte jpguri au vrut dar pe asta l-am salvat recent cu export din photoshop si s-au stricat toate.

Semnătură 

Mcintoshing…

[ Ignoră ]   [ # 7 ]
RankRankRankRank
Administrator
Din: bucurești

ia incearca cu graphic converter…

[ Ignoră ]   [ # 8 ]
RankRankRank
Member
Din: București
Macuser din: 18.05.07

Dupa cum spuneam… în acest caz trebuie ales “Other…” (vezi atașament)
Apoi eventual alegi “All applications” (atașament 2) și selectezi aplicația cu care dorești să se deschidă fișierul.

[ Ignoră ]   [ # 9 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Cluj-Napoca
Macuser din: 26.01.06

daca vorbesti cu mine stiu ce trebuie sa fac, poate e doar obosit de 20 de zile de nesomn si s-a si dezhidratat saracu, mai are 1.3G de ‘apa’ in el :( . se pare totusi ca are ceva cu jpg-uri-le, nu si cu JPG-uri.

Semnătură 

Mcintoshing…

[ Ignoră ]   [ # 10 ]
Rank
Newbie
Din: 
Macuser din: 22.03.07

Multumesc baieti, am luat Default Apps, asta era exact ce imi trebuia, ca ma saturasem ca la fiecare fisier sa tot clicuiesc.smile

[ Ignoră ]   [ # 11 ]
RankRankRankRank
Administrator
Din: London, UK
Hawk - 07 Iunie 2007 05:26 AM

S-ar putea ca MrPink să dorească exact “vițeversa”, respectiv să modifice aplicația default

Doh… nu e vițeversa, e chiar pe față.

Semnătură 

MB12 early2015, mini late2018, i2, i4S, iX, Watch Nike (Series3), iPad 1, iPad Pro 9.7”,  Pencil, shuffle 4, TV4, AExtreme x2, AEBSv2, AEBS original(x2) v1(x2), Homepod (x2), iPod Hi-Fi (x3)