Hardware
  [ Ignoră ]
RankRankRankRank
Administrator
Din: The Colony, TX
Macuser din: 11.10.05

Buna Tudor,

Ce parere ai de un nou “tab” la site-ul principal - langa cel software, unul cu hardware in care sa fie diversele componente 3rd party non-apple care le mai au userii nostrii de prin comertul de stat (nu si chestii cumparate din afara) si parerea lor (din experienta) despre compatibilitatea cu apple. exemplu:

Meniu cu:
- Memorii RAM
- Monitoare CRT & LCD
- Tastaturi, Mouse, Joystick & Tablete
- HDD/CD/DVD interne IDE & SATA
- HDD/CD/DVD externe USB & FireWire
- Placi Sunet, Video, TV Interne
- Placi Sunet, Video, TV Externe
- HUB-uri USB & FireWire, Adaptoare
- Retea Ethernet & Wireless, Routere
- Imprimante & Scannere
- Modem-uri, ADSL, ISDN si Cablu
- Flash-drive & Cititoare Card-uri
- Aparate foto & video cu USB sau FireWire
- Mobilier & Accesorii compatibile Mac
- Altele

Si la fiecare - la fel ca la Software:
o poza mica (eventual clickabila sa apara mai mare)

Si o explicatie in genul:

=====
USB Serial Parallel Adapter
Producator: IBM
Model: 22P9035
Cumparat de la: Magazinul X din Bucuresti
URL: http://www.ibm.com/...
Tester: psergiu
Sistem/OS: macmini/10.4.3, iMac G3/10.3.9
Rezultat: Functionalitate Redusa
Descriere: Adaptor USB la 1 port Paralel & 1 port Serial care vine cu laptop-urile IBM, Portul paralel este văzut din prima si merge, pentru portul serial trebuie instalat driver-ul PL2303H de la http://... Cu o modificare de la http://... Cu acest driver, portul serial merge folosit cateva minute si apoi adaptorul se blocheaza
=====

unde Rezultat este unul din:
Incompatibil - scris pe fundal rosu
Functionalitate Redusa - scris pe fundal galben
Compatibil - scris pe fundal verde.

Compatibil este ceva care merge 100%
Functionalitate Redusa - ceva care merge partial - cum ar fi un mouse cu 7 butoane din care merg doar 6 sau doar se misca cursorul pe verticala.
Incompatibil - ceva care nu merge deloc dar deloc.

Acum nu stiu cum ar trebui facut daca mai multi testeri testeaza acelasi produs.

Restul lumii: ce parere aveti ? Eu zic ca ar fi util - Eu de exemplu daca vreau sa imi iau ceva la al meu macmini ca sa leg un microfon la el sa pot sa iChat cu voce o sa caut de nebun prin tot forumul cu ce e compatibil sau nu sau sa pun inca un topic nou cu “Help Fratzilor !” si sa imi zica toti ce au vazut la amicul lor care are studio de inregistrari si a cumparat totul din state smile

Semnătură 

Apple:5x macmini (G4, 2007, 2009, 2010, 2012)
UNIX:IBM 7011-250/AIX 5.1, HP Jornada 680/JLime, HP 9000 F20/HP-UX 11.11
PC:PentiumD/Debian, HP t5300/Debian
Misc:Spectrum 48k, 8x Raspberry Pi, 2x CHIP

[ Ignoră ]   [ # 1 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: ~/
Macuser din: 19.10.05

mie mi se pare o idee cool.

Semnătură 

I’m a graphic designer passioned by what I do. I also love photography and play keyboards and guitar in my virtual one man band smile)

[ Ignoră ]   [ # 2 ]
RankRankRankRank
Administrator
Din: județul Devon, UK
Macuser din: 18.10.05

si mie

[ Ignoră ]   [ # 3 ]
RankRankRank
Member
Din: Bucuresti

buna idee

[ Ignoră ]   [ # 4 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Buchenland
Macuser din: 06.09.05

Initial site-ul trebuia sa aiba si un tab de Hardware, dar nu a fost fezabila chestia. Daca as avea un laborator in care sa testez componente si alte device-uri, ar fi o chestie. Avand in vedere ca n-am asa ceva, ar trebui sa primesc reviews de la utilizatori, cu poze cu tot. Greu de crezut ca se va intampla asta. O sa am 4-5 reviews de la tine Sergiule, in rest nimic. A fost o rubrica asemanatoare pe forumul vechi, dar nu era prea populata.

Nu stiu ce sa zic despre reviewsurile primite de la useri, se poate ca cineva mai putin experimentat, sa dea gres cu un device care de altfel ar functiona OK… si asa sa-i facem o reclama negativa de pomana…

Semnătură 

⌘-N

[ Ignoră ]   [ # 5 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Bucharest, White Pond (= Balta Albă)
psergiu - 09 Ianuarie 2006 12:01 AM

Buna Tudor,

Ce parere ai de un nou “tab” la site-ul principal - langa cel software, unul cu hardware in care sa fie diversele componente 3rd party non-apple care le mai au userii nostrii de prin comertul de stat (nu si chestii cumparate din afara) si parerea lor (din experienta) despre compatibilitatea cu apple. ...

Excelentă, dar excelentă idee…

Semnătură 

Cattus sum et thraece loquor
Pisica joacă rolul de tampon asupra efectelor patogene ale stresului. O pisica în casă înseamnă, deci, scăderea tensiunii arteriale, deci și a riscurilor unei boli cardiace. Mai multe pisici, tot mai multe…

[ Ignoră ]   [ # 6 ]
RankRankRankRank
Administrator
Din: London, UK
Tudor - 09 Ianuarie 2006 12:45 AM

Nu stiu ce sa zic despre reviewsurile primite de la useri, se poate ca cineva mai putin experimentat, sa dea gres cu un device care de altfel ar functiona OK… si asa sa-i facem o reclama negativa de pomana…

Daca mesajele sunt scrise numai prin prisma propriei experiente, nu cred ca ar fi reclama negativa. Si chiar daca vor fi cateva greseli, suntem oameni, se mai intampla. Puterea comunitatii va indrepta mesajele. cool smile
Si eu sustin infintarea unei sectiuni compatibilitati hardware vs.  Apple.

Semnătură 

MB12 early2015, mini late2018, i2, i4S, iX, Watch Nike (Series3), iPad 1, iPad Pro 9.7”,  Pencil, shuffle 4, TV4, AExtreme x2, AEBSv2, AEBS original(x2) v1(x2), Homepod (x2), iPod Hi-Fi (x3)

[ Ignoră ]   [ # 7 ]
RankRankRank
Member
Din: Ploiești
Macuser din: 08.11.05
Tudor - 09 Ianuarie 2006 12:45 AM

“Review” cred că e un termen prea complicat, mai degrabă ar trebui să fie un fel de “hardware compatibility list” și-atât (eventual cu ceva observații unde este cazul). Și asta nu e prea greu de făcut de către orice utilizator: merge/merge parțial/nu merge deloc.

În rest, ideea e beton. Cred că ar merge adăugată și categoria “telefoane mobile”, dat fiind că în general software-ul oferit de producători este Windows-only, și nu se știe niciodată ce și cum (nu) merge.

Semnătură 

to the aiiirpoooort…

[ Ignoră ]   [ # 8 ]
RankRankRankRank
Administrator

Pai Tudor - de aia zic sa pui un camp cu numele review-erului - care daca s-ar putea sa fie link catre profilu lui. Cine are intrebari - sa il intrebe. Si pui si un disclaimer ca parerile sunt ale review-erului si ca nu garanteaza nimeni ca nu a batut campii sau ca l-a platit vendor-ul smile

5-6 pun io, 5 pune Cattus, mai pun si ceilalti 1,2,3 si MACAR o sa fie ceva acolo.

Semnătură 

[ Ignoră ]   [ # 9 ]
RankRankRankRank
Sr. Member

Incepeti voi pe forum chestia asta, si daca o sa iasa ceva poate facem categorie separata pe site.

Semnătură 

⌘-N

[ Ignoră ]   [ # 10 ]
RankRankRankRank
Administrator

Da esti de acord cu campurile asa cum le-am pus eu ? Sau crezi ca mai trebuie si altele ?

Semnătură 

[ Ignoră ]   [ # 11 ]
RankRankRankRank
Sr. Member

Cred ca sunt OK campurile…

Semnătură 

⌘-N

[ Ignoră ]   [ # 12 ]
RankRankRankRank
Administrator
Din: județul Devon, UK
Macuser din: 18.10.05

Eu cred ca putem pune fiecare cateva, ca toti ne-am lovit de cate un soarec, mobil, writer extern, camera foto etc.

‹‹ Emoticonuri animate?      . ››