Diverse intrebari de la un user nou ref MAC OS 9? SKYPE, YM-voice, MAC-address, KB
  [ Ignoră ]
Rank
Newbie
Din: 
Macuser din: 09.06.07

Salut tuturor.
Sunt nou utilizator de MAC.
Am un IMAC G3/400MHZ/64RAM/10Gb HDD luat SH pe care il pregatesc pt cineva mai in varsta.
M-am gandit ca e cea mai buna solutie, nu se viruseaza, e rapid si frumos si destul de ieftin.
Am nevoie de urmatoarele informatii:
Pot instala SKYPE pe OS9?
Pot instala YM cu voice pe OS9?
Cum pot afla si modifica MAC address al placii de retea?
Merge cu o tastatura de PC cu USB?
Se potrivesc module normale de PC de RAM de tip PC100? Vreau sa-i fac un update, are numai 64 RAM.
Ar fi mai bine sa trec la OS X?

De-abia astept raspunsurile voastre!

[ Modificat: 09 Iunie 2007 05:59 PM de dizzy ]
 Semnătură 

11100011111010101011111
Th!nk different

[ Ignoră ]   [ # 1 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Bucureşti, Sala Palatului
Macuser din: 30.10.05

Din pacate, la cele mai multe intrebari, raspunsul e NU.
Skype NU merge sub OS 9, YM NU are voce nici in OS X, tastatura de PC NU este vazuta in OS 9.
Da, e mult mai bine sa treci pe OS X. Cele mai multe intrebari se rezolva. (Skype, tastatura). Daca va fi NUMAI pentru net si mail.
Merge RAM-ul (module de 100 Mhz), dar nu stiu de unde o sa iei. Pentru Tiger, 512 MB RAM sau, hai, treaca-mearga, 380.
Dar de unde iei microfon?
Aha, ai imac, merge.
Deci: hard de minim 20 GB (in caz ca il pastrezi pe cel actual, instalarea OS X va fi facuta cu minimum de facilitati (fara limbaje exotice, fara toate imprimantele), 512 MB RAM si gata.

[ Ignoră ]   [ # 2 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Bucharest, White Pond (= Balta Albă)
Macuser din: 11.10.05
dizzy - 09 Iunie 2007 05:37 PM

[...]
Ar fi mai bine sa trec la OS X?

De-abia astept raspunsurile voastre!

Faptul că macul e pt un bătrîn nu înseamnă că trebuie să-l chinui pe om. Numita configurație suportă chiar și Tiger (cu minim 256 ram), altfel Panther, la 10.3.9, cu 128.
Sistemul clasic e, mai ales, pt nostalgici ca mine, care încă se bucură de Netscape 9 etc.
Pt memorii, cere sfatul unuia hîrșit în așa ceva, pune-i măcar 128, ideal 256, și vei avea o sculă încă zglobie și performantă.
Altfel, orice tastatură și mouse usb merg, desigur.

Semnătură 

Cattus sum et thraece loquor
Pisica joacă rolul de tampon asupra efectelor patogene ale stresului. O pisica în casă înseamnă, deci, scăderea tensiunii arteriale, deci și a riscurilor unei boli cardiace. Mai multe pisici, tot mai multe…

[ Ignoră ]   [ # 3 ]
Rank
Newbie
Din: 

Multumesc pt informatii.
Astazi testez KB pe usb, nu am avut decat pe PS2
Ce fel de memorii mi-ar trebui.
La mine scrie SDRAM PC100 168 pini, ceva de genul asta.

Ma intereseaza cum pot schimba adresa de MAC a placii de retea

[ Modificat: 12 Iunie 2007 04:20 PM de dizzy ]
 Semnătură 

11100011111010101011111
Th!nk different

[ Ignoră ]   [ # 4 ]
RankRankRankRank
Administrator
Din: bucurești
Macuser din: 11.10.05

da un telefon la oricare din lista si te lamuresti cu memoriile
e mai sigur decit sa le cumperi de la un magazin oarecare si sa ai surpriza ca nu merg…

[ Ignoră ]   [ # 5 ]
Rank
Newbie
Din: 

Am testat si merge utilajul cu tastiera si mouse de PC pe USB

Ma intereseaza cum pot schimba adresa de MAC a placii de retea intrucat nu pot intra pe internet, fiind filtrat dupa dansa.

Semnătură 

11100011111010101011111
Th!nk different

[ Ignoră ]   [ # 6 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: /dev/null aka Oradea
Macuser din: 29.07.06

Butonul de SEARCH de pe forum, face minuni!

Semnătură 

and I’m going down to South Park, gonna have myself a time. Friendly faces everywhere, humble folks without temptation. Going down to South Park, gonna leave my woes behind. Ample parking day or night, people spouting, “Howdy neighbor!” Heading on up to South Park, gonna see if I can’t unwind. So, come on down to South Park and meet some friends of mine!