exista un program care face asta, se numeste InsomniaX.
Dar mare atentie! PBul e facut sa se raceasca prin muchia din spate, sub ecran. Daca il inchizi, evacuarea aerului este aproape imposibila.
Zici ca daca folosesc programul asta, inchid capacul si-l las intr-un loc aerit pentru o noapte de download de exemplu exista riscul ca sa se supraincalzeasca?
mda, am mai analizat problema si imi raspund singur intra-adevar se cam acopera fanta (nu aia roz) sistemului de racire… o sa fac cateva teste…
Inca o data multumesc… si m-am tot uitat pe posturile voastre: foarte profi, foarte misto… Cea mai buna alegere a mea a fost sa trec pe Mac-uri… dupa, bineinteles, faptul ca am scos-o pe sotie (care sta langa mine) la un film… da mami iau io paine….
In folosire “normala”, PBul meu nu invarte ventilatoarele si temperatura e 45-50-55 de grade. Disiparea calduri se face prin convectie si radiere.
Daca exista procese ce au nevoie de putere de calcul, temperatura ajunge repede la 63 de grade, si ventilatoarele incep sa sufle. Inutil sa-ti zic ca aerul intra prin fata stanga si dreapta (la modelul de 15”) si iese prin spate.
Exemple de procese: torrente lasate peste noapte, taskuri de backup (comprimarea arhivei care urca pe .Mac).
Ai putea sa pui procesorul pe reduced, din Energy Saver/Option/Processor performance; o sa ajute, dar n-o sa-ti garanteze nimeni ca nu o sa se supraincalzeasca
Deci, orice are nevoie serioasa de procesor o sa-ti incalzeasca PBul mult si procesorul va avea de suferit.
Te deranjeaza lumina noaptea - inchide-o de la luminozitate; vrei sa-l bagi in sertar - lasa-l un pic deschis sa aiba aer (si el si sertarul); vrei sa-l folosesti ca suport de planta - nu e pacat de bietul Mac?
Si eu am un PB de 12’ care sta cu saptamanile si imparte biti. Treaba se intampla in dormitor, deci linistea e importanta. Luminozitatea se inchide usor cu F1. Daca l-ai pune cum vrei tu, mai mult ca sigur ca ar incepe ventilatoarele sa vuiasca si tot ar fi in pericol de supraincalzire.
Cand e foarte cald si traficul mare acceseaza intens hard discul, urc PBul pe o cutie goala de 10 CDuri, ca sa se aeriseasca si de jos (caldura mare e principalul dusman al hardurilor).
da pai nu vreau sa-l folosesc pe post de planta, ci dimpotriva vreau sa nu se umple saracu’ de praf… stiti… sunt cam maniac… tocmai am comandat si o carcasa noua pentru ca cea pe care am luat-o avea cateva zgarieturi… cred ca powermacu’ e deja cam gelos :D
A propos de praf: acum vreun an am schimbat hardul, ca dadea rateuri. Ma asteptam sa fie plin de praf si mizerii in interior, ca nu il tin numai in casa. Ei bine, nu era pic de praf! Nu stiu frate cum se face, dar era perfect curat in interior. Scula de scula!
Si eu l-am dus la service ca huruia cam ciudat. Am zis ca e praf in el de s-a facut blana si s-au intepenit ventilatoarele.
La desfacere, ioc praf. Au uns ce trebuia, m-au intrebat daca am bani sa schimbe ventilatoarele cu totul ca aveau joc la bucse cred , am zis ca nu si asta a fost.