Am achiziționat de ceva vreme un scanner HP mai bătrâior.
Merge, își face treaba cu USB-ul său 1.1, la vremea sa a primit review-uri foarte pozitive dar eu ca novice în scanare am niște întrebări:
1) E normal să scârțâie ca o vioară târâtă cu corzile pe asfalt în timp ce scanează ?
2) Dacă răspunsul la 1 este nu - este bine să o desfac să o ung ? Ce ar trebui să ung din mecanism ? Ce lubrifiant recomandați ?
3) Dacă sunt câteva fire de praf sub sticlă - este bine să o desfac ca să curăț sticla sau risc să nu o mai nimeresc la loc și să scaneze aiurea sau deloc după aia ?
Dom’le, si eu am un HP vechi, pe USB 1.1, dar nu scartaie. Eu unul nu m-as baga la desfacut, dar cum te stiu minitehnicus… Ca ulei, pune d-ala de mecanica fina. Al de floare nu-i bun
Nu sunt adeptul societății de consum: “nu îți mai place - aruncă-l și ia altul”. M-a făcut țara inginer cu un scop
La cât scanez eu - scârțâitul e suportabil pentru o poza-două–trei - problema e cu firele de praf de sub sticlă că apar în scan. A mai pățit cineva așa ceva ?
Eu nu am scame, dar e un praf fin care s-a adunat in special pe margini. Nu prea se vede in scan, insa sunt si eu curios daca se poate curata geamul pe interior.
eu nu l-as numi chiar scartait zgomotul ala dar toate fac. cu cat scanezi la o rez mai mica cu atat se aude mai bine pentru ca se misca mai repede, iar cand se intoarce capul de citire inapoi face cel mai puternic.
daca ai par inauntru nu vad de ce nu l-ai desface, da sunt curios cum a ajuns acolo, prafu mai inteleg.
Nu sunt adeptul societății de consum: “nu îți mai place - aruncă-l și ia altul”. M-a făcut țara inginer cu un scop
La cât scanez eu - scârțâitul e suportabil pentru o poza-două–trei - problema e cu firele de praf de sub sticlă că apar în scan. A mai pățit cineva așa ceva ?
1. Nu, nu ar trebui să scîrțîie! Dar dacă buretzel afirmă că și la amicii lui face la fel, știu și eu?
2. Da, praful ăla care se vede pe poză e enervant și trebuie curățat. La un minitehnicus ca tine nu cred că ar fi o problemă, ur și simplu cureți geamul ăla de praf.
P.S. Cu ocazia asta am aflat că un scanner poate scîrțîi! Sînt la al doilea, primul a fost Umax 1200 U (tocmai apăruseră pe USB), acum am un HP. Pe primul l-am aruncat, făcea o dungă galbenă eternă tot mai lată...
[ Modificat: 10 Iunie 2007 02:02 PM de Cattus Thraex ]
Nu cred ca are nimic daca il deshizi si curatii sticla pe dinauntru dar de uns cred ca e riscant dar totusi posibil cu un lubrifiant bazat pe silicon.
Sa ai grija sa nu decalibrezi mechanismul scanerul pana il ungi!
zgomotul vine de la motoras, nu ai ce sa-i faci
la carrefour, gasesti niste cutiute albastre cu servetele de sters ochelarii - poti folosi cu incredere
totusi, ai grija sa nu freci prea mult, se electizeaza si trage iar praf inauntru…
Am avut si eu un HP. Ca si raspunsuri:
1. Cu cat cresti rezolutia de scanare, cu atat va creste zgomotul din cauza ca se va misca mai incet carul cu lampa. E ceva normal, dar nu de nerezolvat. Vaselina siliconica pe piesele in miscare. Nu in exces.
2. De curatat sticla e foarte usor. Desfaci scula, scoti sticla, o cureti si o montezi la loc.
Ca si recomandari:
1. HP-ul face scannere de tot r…..tu;
2. HP-ul face soft de scanare tot de tot r….tu (Mai recupereaza prin softul pt. Mac. Acolo e, parca, ceva mai la indemana si mai intuitiv totul).
Cam atat.