1 din 2
1
Pls help ! Recomandare laptop
  [ Ignoră ]
Rank
Newbie
Din: Bucuresti
Macuser din: 11.06.07

M-am decis de curand ca am nevoie de un laptop si chiar nu stiu ce sa aleg .. de 3 zile caut incontinuu smile si m-am gandit ca poate ma ajutati voi.
Pana acum n-am pus mana deloc pe un mac, dar mereu am tanjit la unul! Eu ma ocup cu grafica , web design si programare si astea le fac foarte bine pe desktopul meu, un AMD Athlon 64 3000 Mhz, 1 GB ram, Ati x555 256mb , asta doar ca sa va faceti ideea ce am si de ce sunt multumit, dar v-am zis .. vreau un mac si un latop smile . De obicei folosesc cam tot ce e de la Adobe pe partea de design si grafica si Swish max fiindca mereu m-a enervat cum se lucreaza in Flash si lipsa de animatii (apropo a lucrat cineva in Flash CS3 ? e mai intuitiv? )

Optiunile mele ar fi: un laptop Dell Inspiron Turion x64 1,6   , Lenovo N100 sau un laptop mac ( desi pe asta l-as vrea )
M-am tot gandit la Macbook modelul nou de 2 Ghz , dar m-am speriat la ce am tot citit pe net , carcasa de plastic proasta, tastatura se ingalbeneste, baterii care explodeaza si avand in vedere ca as face totusi un efort sa dau banii aia vreau macar sa stiu ca merita , eu in schimb m-am mai gandit si la un powerbook sau ibook , m-ar putea ajuta cu succes in grafica ? ( am observat ca un powerbook la 1,5 ghz e echivalent cu un pentium la 3 ghz .. adevarat ? )

Si .. de unde sa cumpar ? cel mai ieftin macbook l-am gasit la 3600 ron pe emag, pt powerbook sau ibook sh m-am gandit sa le iau de pe ebay din germania prin cineva, dar cam care ar fi preturile ? eu am gasit pe la 400, 500 euro un powerbook pe ebay.de .. e real sau teapa ?

Off smile am atatea intrebari , dar am sa ma rezum la atat .. sper sa-mi dea si mie cineva niste sfaturi , poate mai convertitzi un pc user la mac user .. lucru pe care il vreau cu toata fiinta mea smile .. tableta wacom o am , am si un device pt mac nulooq pe care l folosesc si pe desktop .. imi mai trebuie macul wink)

Multumesc anticipat pt orice sfat!

Semnătură 

X
(  New White Macbook 2 Ghz smile  )

[ Ignoră ]   [ # 1 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: /dev/null aka Oradea
Macuser din: 29.07.06

orice model de MacBook PRO ... poti lua tot de pe emag ca e mai ieftin decat la istyle sau alti dealeri apple

Semnătură 

and I’m going down to South Park, gonna have myself a time. Friendly faces everywhere, humble folks without temptation. Going down to South Park, gonna leave my woes behind. Ample parking day or night, people spouting, “Howdy neighbor!” Heading on up to South Park, gonna see if I can’t unwind. So, come on down to South Park and meet some friends of mine!

[ Ignoră ]   [ # 2 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Buchenland
Macuser din: 06.09.05

Laptoapele Mac cu procesoare Intel (Macbook, Macbook Pro) sunt mai rapide decat cele cu G4 (Powerbook, iBook). Deci eu te-as sfatui sa mergi pe ceva cu Intel. Apoi, Mac-urile cu procesoare Intel le poti compara direct cu PC-urile ca dotari hardware si pret. Compara specificatiile tehnice, si daca-ti permiti sa dai un ban in plus pentru un design mai deosebit si pentru Mac OS X, atunci ia-ti un Mac. Daca esti pe buget limitat, ia-ti un laptop PC. Si ai grija ca Swish Max n-are versiune de Mac, deci tot la Windows o sa ajungi.

Semnătură 

⌘-N

[ Ignoră ]   [ # 3 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Cluj-Napoca
Macuser din: 26.01.06

eu primisem pe mail oferta de la istyle nu f de demult, macbook cu 30 mil

flashul este flash si o sa bata la fund orice program care creeaza swf-uri, in afara de MTASC care lucreaza doar din cod. acum depinde la ce nivel te afli, doar animatii, ori ai trecut la un nivel mai inalt si folosesti cod. in primul caz… cred ca nu-ti trebuie un mac pentru ca swish nu are versiune de mac (de fapt cred, n-am verificat)

macu nu explodeaza, tastatura nu se ingalbeneste

[ Modificat: 11 Iunie 2007 04:09 AM de .ral:cr ]
 Semnătură 

Mcintoshing…

[ Ignoră ]   [ # 4 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: London, UK
Macuser din: 31.05.07

si eu zic sa mergi pe noile macbook pro. faza cu ingalbenitul tastaturii este prostie: normal ca daca mananci pita cu ceapa si clisa (lol) pe o tastatura alba se ingalbeneste. sau daca fumezi langa laptop. insa un macbook nu e solutie pentru tine, ca designer nu ai ce face cu 13 inch. un macbook pro are tastatura metalica (sau asa arata cel putin), are un monitor de 17” si o putere de calcul de iti ingenuncheaza aproape orice pc cand vine vorba de webdesign. ca sa nu mai zic ca bateriile noi te tin mult si nu “explodeaza”. ce fel de prostie mai e si petarda asta??? gandeste-te ca apple e mult prea scump pentru a se strica si ca nu si-a castigat reputatia cu produse care nemultumesc clientii. cel putin, eu asa gandesc.

PS: vrei neaparat mobilitatea unui laptop? daca nu, iesi muuult mai ieftin cu un imac. ba mai mult, o sa ai si 24 inch smile!

Semnătură 

Suzuki SV650S
One joint a day, keeps the doctor away! cheese

[ Ignoră ]   [ # 5 ]
RankRank
Jr. Member
Macuser din: 14.04.07
dbkdesign - 11 Iunie 2007 03:15 AM

Optiunile mele ar fi: un laptop Dell Inspiron Turion x64 1,6   , Lenovo N100 sau un laptop mac ( desi pe asta l-as vrea )
M-am tot gandit la Macbook modelul nou de 2 Ghz , dar m-am speriat la ce am tot citit pe net , carcasa de plastic proasta, tastatura se ingalbeneste, baterii care explodeaza si avand in vedere ca as face totusi un efort sa dau banii aia vreau macar sa stiu ca merita , eu in schimb m-am mai gandit si la un powerbook sau ibook , m-ar putea ajuta cu succes in grafica ? ( am observat ca un powerbook la 1,5 ghz e echivalent cu un pentium la 3 ghz .. adevarat ? )

Depinde ce buget ai.  Macbook-ul pe care ti-l recomand este la emag 4300 lei sau varianta mai veche la 3600 lei (cel alb cu 1GB RAM) desi pentru grafica ar fi ok 2GB RAM.
Daca il folosesti pentru grafica, gandeste-te ca Adobe CS3 merge brici pe MacOSX.
Daca folosesti mult Swish (care poate nu are versiune mac) poti sa folosesti Parallels (80USD) si sa-l rulezi in acelasi timp ce rulezi macos. http://www.parallels.com/ si gata problema.

Partile cu :
Carcasa de plastic proasta - posibil, nu am unul dar sigur nu e mai proasta decat la dell, poate in comparatie cu cea de aluminiu de la macbook pro
tastatura se ingalbeneste - ca orice lucru alb care nu se spala si este expus la soare timp indelungat.
baterii care explodeaza - a avut si Lenovo si Dell si Sony (bateriile erau de la acelasi furnizor), oricum a fost acum 1 an.

Daca ai posibilitatea sa il iei din SUA, iti recomand un MacBook Pro. Vezi mai mult pe situl oficial.

Semnătură 

MacBook Core2Duo@2,16GHz, 1GB RAM, 120GB HDD , Mac OS X 10.4.11
iPod Nano 4GB (3rd gen.)

[ Ignoră ]   [ # 6 ]
Rank
Newbie

Wow .. ce repede mi-ati raspuns, va multumesc! 
Cred ca m-ati scos din dubii, toate chestiile astea cu ingalbenitul, explodatul, carcasa de plastic de doi lei .. le-am gasit pe forumuri, inclusiv pe macuser ro, dar va cred pe cuvant ..  totusi cred ca am sa-mi cumpar macbook ul fiindca nu am bani de pro si acasa am sa-mi folosesc lcd-ul conectat la laptop.
Despre swish max stiu ca nu e varianta profesionista dar mereu m-a enervat interfata de la flash si cum au organizat ei lucrurile, de abia astept sa incerc versiunea cs3, oricum din swish se pot apela multe functii din flash chiar daca ele nu apar in help smile si apropo, sub linux stiu ca se puteau emula aplicatii win, cu mac os x nu merge?
Thanks again!

Semnătură 

X

[ Ignoră ]   [ # 7 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: /dev/null aka Oradea
Macuser din: 29.07.06

ub linux stiu ca se puteau emula aplicatii win, cu mac os x nu merge?

la intrebarea asta ti-a raspuns, inainte sa o pui tu, colegu’ andreionut cand a spus:

Daca folosesti mult Swish (care poate nu are versiune mac) poti sa folosesti Parallels (80USD) si sa-l rulezi in acelasi timp ce rulezi macos. http://www.parallels.com/ si gata problema.

nu stiu cat de multumit vei fi alegand aceasta solutie (chiar si cu maxim de ram) dar poti folosi win instalat nativ folosind BootCamp si face astfel o masina dual boot. in parallels, dupa cum ii spune si numele, rulezi 2 sisteme de operare simultan dar la capacitate redusa. cu BootCamp se lucreaza in conditii normale dar dezavantajul, ca sa zic asa, e ca tre sa dai restart pt a intra pe unul din cele 2 sisteme de operare. incearca sa iei un MacBook Pro ca sa nu ai surprize!

Semnătură 

and I’m going down to South Park, gonna have myself a time. Friendly faces everywhere, humble folks without temptation. Going down to South Park, gonna leave my woes behind. Ample parking day or night, people spouting, “Howdy neighbor!” Heading on up to South Park, gonna see if I can’t unwind. So, come on down to South Park and meet some friends of mine!

[ Ignoră ]   [ # 8 ]
RankRankRank
Member
Macuser din: 29.11.06
dbkdesign - 11 Iunie 2007 03:15 AM

Si .. de unde sa cumpar ? cel mai ieftin macbook l-am gasit la 3600 ron pe emag, pt powerbook sau ibook sh m-am gandit sa le iau de pe ebay din germania prin cineva, dar cam care ar fi preturile ? eu am gasit pe la 400, 500 euro un powerbook pe ebay.de .. e real sau teapa ?

Multumesc anticipat pt orice sfat!

daca te gandesti totusi sa il iei din germania, iti recomand mai degraba http://www.macuser.de  (http://www.macuser.de/anzeigen/showcat.php/cat/2)

[ Modificat: 11 Iunie 2007 06:38 AM de x-ulescu ]

[ Ignoră ]   [ # 9 ]
Rank
Newbie

gata ! .. un viitor nou mac user smile am plasat comanda, problema e ca acum trebuie sa astept pana pe 28 iunie ca atunci apar noile macbook uri in Romania

he`s the one :
Apple MacBook 13’’ white - Core 2 Duo 2.0GHz
Intel Core 2 Duo 2.0GHz (4MB L2, FSB667), 13.3” WXGA glossy 1280x800 +iSight, 1GB DDR2 667MHz (2x512), 80GB S-ATA 5400rpm, Combo, Intel GMA950 64MB shared, GigabitLAN, AirPort Extreme (802.11g), Bluetooth 2.0, Apple Remote, 2.36kg
DMr:  APMB061ZHA   P/N: MB061ZH/A

dar sincer nu pricep de ce e dublu la pret macbook pro la urm configuratie : Intel Core 2 Duo 2.16GHz, 4MB L2, FSB 667MHz, 15.4” WXGA 1440x900 +iSight, ATI Mobility Radeon X1600 128MB GDDR3, 1GB DDR2 667MHz, 120GB SATA, 6x SuperDrive, gigabit LAN, WLAN, Bluetooth 2.0+EDR, apple remote

la putere e aproape la fel except 0,16*2 Ghz smile care chiar cred ca nu se simt, o placa grafica mai smechera ( eu nu folosesc 3d sau jocuri, iar photoshop cred si sper ca se descurca cu Intel GMA950`ul), superdrive ( pot sa mi folosesc dvd rw de pe desktop la nevoie smile ) si monitorul ( asta ar fi fost bun, dar cred ca ma descurc , cum am mai zis legandu mi laptopul acasa de un lcd ), sunt alte chestii pe care nu le stiu la mijloc ? ca nu inteleg 2*macbook = macbook pro smile

mersi la toti pentru sfaturi , simt ca m-ati adus pe calea cea buna!

Semnătură 

X

[ Ignoră ]   [ # 10 ]
RankRank
Jr. Member
Macuser din: 14.04.07

Unde ai facut comanda?

Semnătură 

MacBook Core2Duo@2,16GHz, 1GB RAM, 120GB HDD , Mac OS X 10.4.11
iPod Nano 4GB (3rd gen.)

[ Ignoră ]   [ # 11 ]
Rank
Newbie

am voie sa zic aici ? m-am gandit ca fac reclama ! (oricum iti raspund prin PM si daca am voie postez si in forum )

Semnătură 

X

[ Ignoră ]   [ # 12 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Buchenland
Macuser din: 06.09.05
dbkdesign - 11 Iunie 2007 07:09 PM

dar sincer nu pricep de ce e dublu la pret macbook pro… sunt alte chestii pe care nu le stiu la mijloc ? ca nu inteleg 2*macbook = macbook pro smile

Ce mai are MBP in plus: Fireware 800, slot ExpressCard, poate inghiti memorie mai multa, dual-link DVI video out (poti pune doua Cinema Display-uri de 30), calitate mai buna a ecranului (si nu ma refer doar la rezolutie, ci la acuratetea culorilor), design MULT MULT mai ingrijit, te frige mai putin la maini (Macbook e ca o plita smile )

Semnătură 

⌘-N

[ Ignoră ]   [ # 13 ]
Rank
Newbie

ehh asa ma apropii de adevar smile oricum nu am bani de pro raman cu plita smile , se pare ca e folositor si in camping .. o cafelutza ceva pe el :p

Semnătură 

X

[ Ignoră ]   [ # 14 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Bucharest, White Pond (= Balta Albă)
Macuser din: 11.10.05
dbkdesign - 11 Iunie 2007 08:12 PM

ehh asa ma apropii de adevar smile oricum nu am bani de pro raman cu plita smile , se pare ca e folositor si in camping .. o cafelutza ceva pe el :p

Generația late 2006-2007 nu se mai încălzește așa tare. Să-l stăpînești sănătos.

Semnătură 

Cattus sum et thraece loquor
Pisica joacă rolul de tampon asupra efectelor patogene ale stresului. O pisica în casă înseamnă, deci, scăderea tensiunii arteriale, deci și a riscurilor unei boli cardiace. Mai multe pisici, tot mai multe…

[ Ignoră ]   [ # 15 ]
RankRankRankRank
Administrator
Din: județul Devon, UK
Macuser din: 18.10.05

Si poti sa spui de unde il iei, ca nu e reclama, e informatie.
(Bai, ce au reusit sa faca astia cu televiziunile lor de [cenzurat]…!)

1 din 2
1

‹‹ Energy saver      Powerbook G4 si Nokia 6310 ››