1 din 2
1
MATSHITA DVD-R   UJ-845E write speed
  [ Ignoră ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Cluj Napoca
Macuser din: 11.10.05

MATSHITA DVD-R   UJ-845E:

Firmware Revision:DMP2
  Interconnect:ATAPI
  Burn Support:Yes (Apple Shipped/Supported)
  Cache:0 KB
  Reads DVD:Yes
  CD-Write:-R, -RW
  DVD-Write:-R, -RW
  Burn Underrun Protection CD:Yes
  Burn Underrun Protection DVD:Yes
  Write Strategies:CD-TAO, CD-SAO, DVD-DAO
  Media:No

cam astea sunt detaliile inscriptorului meu. azi am scris prima oara un dvd pe el. si desi pe dvd scrie ca merge pana la 8x asta imi scrie la 2x. (asta cand am scris prima oara pe un DVD-R Davio - un fel de F*ck Microstift)

mai jos am scris care sunt dvd-urile pe care le-am testat si cu ce viteze au mers…

[ Ignoră ]   [ # 1 ]
RankRankRankRank
Administrator
Din: județul Devon, UK
Macuser din: 18.10.05

Eu am UJ-815, dat i-am tras un hack si l-am facut sa scrie si -RWuri. Scrie si mai repede decat inainte. Incearca aici, de la ei mi-am luat eu hackul.

[ Ignoră ]   [ # 2 ]
RankRankRankRank
Sr. Member

mersi dar se pare ca nu ar merge…

- UPDATE - March 29th, 2005—

I am no longer working on the Matshita firmwares as I no longer have access to these drives. Please do not email me asking for 825, 835, 845, etc firmware, as I simply am not able to help you. These emails will be ignored (it would be impractical to respond to the tons of emails i keep getting).

[ Ignoră ]   [ # 3 ]
RankRankRank
Member
Din: Ploiești
Macuser din: 08.11.05

La DVD-uri, viteza maximă de scriere este limitată prin identificarea discului blank într-o tabelă inscripționată în firmware, după codul de producător al fabricantului de discuri. Dacă discul nu e în listă, merge la o viteză (mult mai) redusă. Din păcate, majoritatea discurilor de pe piața noastră sunt de calitate medie-proastă (până acum, viteza maximă de 8x mi-a apărut la o singură marcă de DVD-uri, și anume TDK cumpărate din afară; tot ce-am cumpărat din țară au mers la maxim 4x).

Ești sigur că vrei să scrii cu 8x, cu riscul de a nu mai putea citi datele de pe disc peste ceva vreme ? smile

Semnătură 

to the aiiirpoooort…

[ Ignoră ]   [ # 4 ]
RankRankRankRank
Sr. Member

nu este asta…la servici am un pioneer nu stiu de care in pm g5 si la ala merg orice tip. o sa scriu azi -e deja 0.00 la servici pe acelasi tip de dvd sa vad ce se intampla…daca scrie mai mult de 2x il duc inapoi sa imi schimbe SD-ul, nu imi convine sa scrie la 2x, 4 x este bine.

o sa incerc maine si cu un dvd “de firma” sa va ce se intampla…dar speram sa mearga din prima, sau macar la 4x nu 6 sau 8…

[ Ignoră ]   [ # 5 ]
RankRankRankRank
Administrator
VAXXi - 09 Ianuarie 2006 05:44 AM

tot ce-am cumpărat din țară au mers la maxim 4x).

Verbatim 16x cumparate de aici sunt vazute ca atare de writerul meu.

[ Ignoră ]   [ # 6 ]
RankRankRankRank
Sr. Member

m-am uitat aseara pe net pana tarziu….si a vazut ca gama de la matshita 815, 825, 835, 845 si poate si altele au probleme la scrierea asta de pana a 2x in schimb un dvd apple se pare ca arata la 8x…si oricum nu am vazut dvd-uri apple la noi… cel putin asta am citit aseara pe forumul de discutii de pe site-ul apple. toti se plang de lucrul asta…

testat azi pe un pmG5 cu pioneer 107D parca - DL, si imi arata cat scrie pe DVD-uri, adica 1-8X. concluzia, writerul meu e de vina.
o sa incerc sa iau cate unul din fiecare dvd, dar nu foarte multe ca risc sa le scriu pe toate la 2x, sa vad daca merge vre-unul la 4x. daca da, problema mea ia sfarsit, 4x fiind viteza care o gasesc acceptabila. daca aveti recomandari pt dvd-uri pe care le-as putea incerca, eventual cineva cu acelasi SD???

de asemenea, un update de firmware, se gaseste in general unde?

[ Ignoră ]   [ # 7 ]
RankRankRankRank
Sr. Member

nu stie nimeni nimic? chiar nu mai are nimeni mathsita ca SD la PB?

macar cei cu SD, ce dvd-uri merg cel mai bine?

[ Ignoră ]   [ # 8 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Bucureşti, Sala Palatului
Macuser din: 30.10.05

Dom’le, si eu sînt disperat: am in imac G5 20” si tot numai cu 2 scrie: Memorex, Verbatim, Traxdata (8-16). La serviciu, fireste, se vad toate vitezele. Se pare ca ~Apple tine ciocu mic pe chestia asta!

[ Ignoră ]   [ # 9 ]
RankRankRank
Member
Din: RO-020251

o sa incerc si eu mai tarziu si va spun.

[ Ignoră ]   [ # 10 ]
RankRankRankRank
Sr. Member

iaru, tot mathsita 8 ceva ai? si ce marci de dvd ai incercat?

[ Ignoră ]   [ # 11 ]
RankRankRankRank
Administrator

Update de firmware gasesti cu Google, daca exista; dar sigur ai incercat si tu.
Din experienta mea, cele mai bune DVDuri sunt cele de la Verbatim (atat single cat si dual layer), urmate de ePro, Samsung. Traxdata nu mai folosesc de cand a trebuit sa arunc 5 duale.

[ Ignoră ]   [ # 12 ]
RankRank
Jr. Member
Din: Bucuresti

Eu am UJ-815. Nu am avut probleme cu TDK, Verbatim,Memorex , eProformance si ....... x-data !  Dar am folosit doar dvd-r 1-4x scrise la ....1x…..
Am luat de curind un asus extern slim ....ca sa scap de 1x!

[ Ignoră ]   [ # 13 ]
RankRankRankRank
Sr. Member

update….am ajuns acasa, dupa ce am trecut pe la muzica si am luat mai multe tipuri de dvd si cand le-am pus sa imi arate viteza la care pot fi scrise m-am bucurat sa vad urmatoarele rezultate (ultimele cifre sunt vitezele pe care mi le arata toast ca poate scrie):

tdk (-) 1-8x = 1,2X
tdk (+) 1-8x = 2,4,8X
traxdata (-) 1-8x = 1,2,4,8X
traxdata (+) 1-8x = 2,4,8X
verbatim (-) 1-8x = 1,2,4,8X
verbatim (+) 1-8x = 2,4,8X
sony accucore (-) 1-16x = 1,2,4,8X
davio (-)2-8x = 1,2X (nu as sugera, diferentele sunt de 10-50 bani fata de celelalte)

m-am agitat degeaba inainte sa caut si dvd de calitate si nu davio…dar acum stiu si poate si cei care vor mai citi…

[ Ignoră ]   [ # 14 ]
RankRankRankRank
Administrator

e bine ca ne-ai spus de davio, sa nu luam si noi plasa.

a propos de asta, voi va dati seama ce-si bat joc producatorii astia de dvd-uri de noi? vand niste porcarii care nu sunt bune nici macar la o prima scriere, d’apai peste cativa ani. aia de la protectia consumatorului or putea face ceva? ca multe sunt facute chiar in romanica…

[ Ignoră ]   [ # 15 ]
RankRankRankRank
Sr. Member

faza cu davio nu cred ca se pune cu oricare burner, spre exemplu la pioneer 107D din PM G5 merge atat cat scrie, dar nu le-am vazut pana nu am deschis cutia cu cele 10 cum arata si ce pot, vrajeala ieftina de gen 10 bucati la pret…abureala!

nu mai bag in burnerul meu decat dvd-uri bune, pt 5 mii in plus?

1 din 2
1