Sa nu ma intelegeti gresit… Am testat la un prieten un iMac de 20” core2duo inainte de a-l lua pe al meu.
Buuuuun, pana aici e ok. Dar cand l-am despachetat zilele trecute pe al meu nou sosit de la magazinul online apple, am gasit cateva bube ca sa zic asa.
1. Lumina nu este sub nici o forma difuzata uniform pe ecran, adica in cazul in care am un fundal negru, asa cum am mai vazut un post aici pe forum, apar zone in care lampa isi face bine treaba si zone unde arata ca draq pe romaneste.
2. Deja am din start probleme cu LCD-ul adica am 2 subpixeli busiti din start, unul pe verde si unul pe rosu (am folosit un programel de testare la LCD-uri)
3. M-am trezit cu un shut down instant acum cateva zile din senin, fara sa ii fac nimic, si fara sa fie pana de curent.
Ce trebuie sa fac in situatia asta? Sa ma revolt la iStyle care din cate am inteles e service-ul Apple in Bucuresti? sau sa vad daca mai apare cine stie ce buba la el? In general sunt mai mult decat multumit de el, avand in vedere ca e primul meu Mac non SH.
Daca mai aveti experiente similare, va rog sa aruncati un sfat… Abia l-am desfacut din cutie… Pana acum toate Mac-urile pe care le-am avut au fost SH dar nu am avut nici cea mai mica problema cu ele.
Pentru pixelii morți nu ai ce-i face, 2 sunt prea puțini pentru a îți schimba computerul sau display-ul (http://docs.info.apple.com/article.html?artnum=22194). Singurul lucru pentru care mi-aș face griji este problema 1, și chiar aș cere înlocuirea lui (evident, asta nu înseamnă că se va întâmpla). Shut down instant e foarte ciudat, și penibil pe deasupra, dar încearcă să observi un model (pattern) - când, cum, de ce… E cam devreme să ți se întâmple asta, dar nici băieții de la service nu pot detecta chiar tot (în plus, nu cred că ți-ar plăcea să stai fără computer vreo 3 săptămâni).
pai ce-ar fi sa-l schimbi? nu au voie sa-ti vanda un mac cu pixeli morti. mai face si figurile de care spuneai, cred ca ai dreptul la un produs decent. inapoi la magazin cu el .
Cat de vizibila este luminozitatea “diforma”?
Am si eu problema asta dar doar pe fundal negru… extrem de vizibila atunci cand
vizionez filme iar benzile negre de pe ecran arata de parca s-ar fi deschis sezonul de surf.
(apropo, voi ati observat ca extrema stanga este mai ‘aprinsa’ decat restul ecranului?)
Am vrut si eu sa-l schimb, si inca mai vreau , desi celalalt mac, al iubitei mele are exact
aceeasi buba. Iar daca simptomul nu este usor vizibil in lumina showroomului i style atunci
iti va fi foarte greu sa-ti sustii cazul. Unele “genii” apple si-au creat o oarecare “reputatie” asa
ca eu iti sugerez sa folosesti toate armele din arsenal. Faci niste poze cu el seara, le mai boostezi
in photoshop - ideea este ca ei sa simta ce simti si tu.
Eu CHIAR as vreau sa vad niste poze… si nu numai de la tine, si de la ceilalti care au mai patit.
Nu as vrea sa fac un drum pana la bucuresti degeaba… Daca sunt eu, sau graveyard un pic prea
sensibili?
qbipq, sa te mai uiti si tu la o chestie. Atunci cand trec de la fundal normal la un film in full screen si are si benzile negre, imi ramane impregnata in imagine bara de sus cu mersiorul albastru timp de vreo doua minute… Asta nu e ceva neobisnuit la un CRT, dar la LCD??? Da, si intr-adevar e destul de pronuntata problema de iluminare in cazul filmelor cand ai si cele 2 benzi negre.
De dus la iStyle inca nu il duc pana nu imi mai face inca unul sau doua shutdown-uri instante sau sa mai vad vreun pixel cu probleme. Sunt doar curios daca sunt singurul care a patit sau observat simptomele de mai sus.
:D… eu zic sa il returnezi… cand cumperi apple platesti mult mai mult ca sa fie APPLE… adica perfect… chestia cu pixelii morti mi se pare super aiurea… macar la pc-uri cauti si iti cumperi alt lcd… la mac-uri nu e ca si cum ii poti schimba panel-ul tu.
returneaza-l… cu cat timpul trece cu atat e mai rau.
Doi pixeli defecti nu sunt suficienti pentru schimb (a mai spus-o vektor12). Cel mai bine se verifica inainte de cumparare.
Garantia e de 2 ani, asa ca nu e nici o graba din punctul asta de vedere.
Înre-adevăr treaba cu subpixelii nu e motiv de garanţie. Latenţa de 2 minute (citez: “Atunci cand trec de la fundal normal la un film in full screen si are si benzile negre, imi ramane impregnata in imagine bara de sus cu mersiorul albastru timp de vreo doua minute…”), dacă poate fi demonstrată, este.