inter-operabilitate iPod - Apple si PC
  [ Ignoră ]
RankRankRank
Member
Din: RO-020251
Macuser din: 11.10.05

se da un iPod video de 30 GB, ‘formatat’ (daca exista asa ceva) pe Windows, si care trebuie dus in service pentru probleme de baterie. Proprietarul doreste un back-up al datelor, deoarece nu mai are computer-ul propriu (adica PC). Am gasit o aplicatie gratis care sa faca acest lucru pe PC, dar m-ar interesa sa stiu daca pot sa fac acest lucru pe un Apple.

[ Ignoră ]   [ # 1 ]
RankRankRank
Member
Din: Bucuresti

varianta 1: copiezi discul din finder, cu totul. drag and drop iconul de desktop spre un folder, si eventual tinut apasat pe command (ca sa faca copiere, nu link). aici tre sa verifici ca dimensiunea directorului rezultat este la fel de mare cu spatiul ocupat pe ipod.
varianta 2: din terminal, faci ceva similar, copiezi directorul /Volumes/<numele_ipodului> in alt director
varianta 3: din disk utility, ii faci imagine

[ Ignoră ]   [ # 2 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: ~/
Macuser din: 19.10.05

de preferabil varianta 3 wink ca poti sa faci replace la urma :D

De curiozitate… cat costa un schimb de baterie ?

Semnătură 

I’m a graphic designer passioned by what I do. I also love photography and play keyboards and guitar in my virtual one man band smile)

[ Ignoră ]   [ # 3 ]
RankRankRank
Member

poti sa faci restore si din primele doua metode:
formatezi noul ipod pe windows, si din terminal stergi tot ce are pe partitia de date (adica aia la care ai acces - mai e o partitie ascunsa cu sistemul) si copiezi acolo tot ce ai salvat.

[ Ignoră ]   [ # 4 ]
RankRankRank
Member

pe mine nu ma interesa numai un back-up de date, ci si de podcast-uri si playlist-uri. in variantele sugerate de voi, pot sa fac restore la acestea?

cu terminal nu stiu sa lucrez, asa ca daca exista o metoda mai simpla, v-as fi recunascator. daca nu lucram si cu PC-ul, ce sa facem…

[ Ignoră ]   [ # 5 ]
RankRankRank
Member

Cu playlist-urile e mai greu. Metoda descrisa o sa-ti restaureze ipod-ul exact cum era; daca vrei sa restaurezi playlist-urile in iTunes pe PC e alta problema.

[ Ignoră ]   [ # 6 ]
RankRankRank
Member

nu pe PC, pe iPod. practic persoana respectiva vrea ca noul iPod (se pare ca i-l vor schimba) sa contina aceleasi date. asta este tot ce ma intereseaza pe mine.

[ Ignoră ]   [ # 7 ]
RankRankRankRank
Administrator
Din: județul Devon, UK
Macuser din: 18.10.05

Daca am inteles eu bine, ai nevoie de iPod Viewer, sau PodWorks, sau Senuti

[ Ignoră ]   [ # 8 ]
RankRankRank
Member
vektor12 - 09 Ianuarie 2006 05:26 PM

nu pe PC, pe iPod. practic persoana respectiva vrea ca noul iPod (se pare ca i-l vor schimba) sa contina aceleasi date. asta este tot ce ma intereseaza pe mine.

Atunci daca faci cum am zis eu in primul post e ok.

[ Ignoră ]   [ # 9 ]
RankRankRank
Member

da, doar ca iPod-ul e formatat pe PC si eu as vrea sa fac back-up pe un Apple. se poate?

[ Ignoră ]   [ # 10 ]
RankRankRank
Member

Cred ca da; mac-ul stie sa recunoasca partitii FAT (asa cum e formatat iPod-ul acela)

[ Ignoră ]   [ # 11 ]
RankRank
Jr. Member
Din: Bucharest
Macuser din: 09.02.06

inlocuirea bateriei : cam 1 milion jumate + manopera

Semnătură 

Power Book 12”