Fonturi RO
  [ Ignoră ]
RankRankRank
Member
Din: Cluj Napoca
Macuser din: 13.10.05

Are cineva fonturi romanesti
care sa mearga bine pe Tiger

Eu am doar cele din RO-US-Academic

Si inca o intrebare
Are careva dictionar romannesc pt Word.

Semnătură 

Ai probleme cu Macul? Trimite un PM
Depanare, Instalare, Configurare, Personalizare, Optimizare si Asistenta Tehnica.
Mac & PC, iPhone & iPodTouch

[ Ignoră ]   [ # 1 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Bucharest, White Pond (= Balta Albă)
Macuser din: 11.10.05
calimac - 09 Ianuarie 2006 06:52 PM

Are cineva fonturi romanesti
care sa mearga bine pe Tiger

Eu am doar cele din RO-US-Academic

Si inca o intrebare
Are careva dictionar romannesc pt Word.

Du-te la directorul .RO și vei găsi acolo detalii. RO-US-Academic nu e font, ci un set de keyboard layouts (lkeylayouts). E în curs de aducere la zi, am avut destul timp de sărbători, dar mi-a fost lene, pur și simplu lene.
într-un sistem unicode, „fonturi românești” înseamnă aă acopere tabelele Latin Extended 1 și parțial Latin Extended 2 din Unicode charts, nimic altceva. Destul de multe fonturi acoperă asta + alte cîteva free precum Gentium și Titus Cyberbit.
Dicționar „open source” există pt NeoOffice / OpenOffice, iar dacă activezi româna ca idiom principal în SysPref și Pages are, același dicționar citat mai sus, activabil prin clic dreapta = ctrl-clic

Semnătură 

Cattus sum et thraece loquor
Pisica joacă rolul de tampon asupra efectelor patogene ale stresului. O pisica în casă înseamnă, deci, scăderea tensiunii arteriale, deci și a riscurilor unei boli cardiace. Mai multe pisici, tot mai multe…

[ Ignoră ]   [ # 2 ]
RankRankRankRank
Administrator
Din: bucurești

@ calimac :  vino la intilnire….

[ Ignoră ]   [ # 3 ]
RankRankRank
Member
Din: Cluj Napoca
Macuser din: 13.10.05

stiu ca are seturile de keyboard layouts, dar are si un folder cu vreo 10 fonturi care merg bine.
Daca selectez tastatura Romanian standard sau romanian academic imi functioneaza fostre bine
fonturile din acel folder. Functioneaza si celelalte fonturi, dar “sh” si “tz” nu au acelasi font, sunt diferite!

Semnătură 

Ai probleme cu Macul? Trimite un PM
Depanare, Instalare, Configurare, Personalizare, Optimizare si Asistenta Tehnica.
Mac & PC, iPhone & iPodTouch

[ Ignoră ]   [ # 4 ]
RankRankRankRank
Administrator
Din: bucurești

ăâșț ast

n’ar trebui sa fie diferite….

[ Ignoră ]   [ # 5 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Bucharest, White Pond (= Balta Albă)
calimac - 11 Ianuarie 2006 05:30 PM

stiu ca are seturile de keyboard layouts, dar are si un folder cu vreo 10 fonturi care merg bine.
Daca selectez tastatura Romanian standard sau romanian academic imi functioneaza fostre bine
fonturile din acel folder. Functioneaza si celelalte fonturi, dar “sh” si “tz” nu au acelasi font, sunt diferite!

dacă ș și ț sînt diferite (uneori, rar, și ă) atunci fontul nu le are, iar aplicația le substituie, de regulă, cu Helvetica sau cu Lucida Grande.
nu este numai cazul limbii române, probleme similare au și alte limbi din zonă (ceha, polona, lituaniana etc.). Apple engineering cunoaște problema și o va rezolva gradual (pt unele fonturi a rezolvat-o deja), dar merge greu, nu sînt forte interesați de chestiunea asta.

Semnătură 

Cattus sum et thraece loquor
Pisica joacă rolul de tampon asupra efectelor patogene ale stresului. O pisica în casă înseamnă, deci, scăderea tensiunii arteriale, deci și a riscurilor unei boli cardiace. Mai multe pisici, tot mai multe…

‹‹ PowerBook transparent      Spam? ››