Probleme cu WD Passport
  [ Ignoră ]
Rank
Newbie
Din: 
Macuser din: 25.05.07

Am cumparat de curand un WD Passport de 60 Gb ca sa-mi transfer fisierele personale de pe PC pe PowerBook-ul G4 de 1.5 GHz pe care l-am cumparat ulterior. Ideea e ca nu mi-l recunoaste si as vrea sa stiu daca e din cauza ca l-am folosit pe PC prima data sau din cauza ca nu are alimentare separata. Daca a avut cineva aceeasi problema si poate sa ma ajute as fi recunoscator. (pe ambalaj si pe site-ul oficial scrie ca suporta MacOSX)

[ Ignoră ]   [ # 1 ]
RankRank
Jr. Member
Din: Cluj-Napoca / Bistrița
Macuser din: 24.01.07

Si eu am un WD Passport de 160GB… Am observat ca nu functioneaza daca este bagat printr-un cablu de prelungire la usb (banuiesc ca nici intr-un hub usb nu ar merge), deci vezi sa il bag direct in USB. Altfel eu nu am avut nici o problema cu el, nici pe Windows nici pe Mac OS X.

[ Ignoră ]   [ # 2 ]
RankRankRankRank
Administrator
Din: The Colony, TX
Macuser din: 11.10.05

Merge cu cablu USB direct in port sau printr-un HUB Activ. Nu merge cu prelungitor sau cu HUB pasiv.

Semnătură 

Apple:5x macmini (G4, 2007, 2009, 2010, 2012)
UNIX:IBM 7011-250/AIX 5.1, HP Jornada 680/JLime, HP 9000 F20/HP-UX 11.11
PC:PentiumD/Debian, HP t5300/Debian
Misc:Spectrum 48k, 8x Raspberry Pi, 2x CHIP

[ Ignoră ]   [ # 3 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Bucureşti, Sala Palatului
Macuser din: 30.10.05

Cred ca l-ai bagat in tastatura.

[ Ignoră ]   [ # 4 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Cluj Napoca, Satu Mare
Macuser din: 28.10.06

...sau poate te ajuta discutia

http://www.macuser.ro/index.php/forums/viewthread/6281/

la mine daca il bag in usb si restartez cu el lagat reusesc sa il vad

cam nasol sa nu fie plug&play; ... da mai bine decat deloc

Semnătură 

Succesul este o chestiune de noroc ! ... intreaba orice ratat si iti va spune lucrul acesta.
Si pentru ratat: Norocul apare atunci cand Pregatirea se intalneste cu Oportunitatea si Curajul.

Macbook Air 13’, 1.7 Ghz i5, 4Gb RAM, 120 GB Flash
iPhone 5 Black, 16 Gb

[ Ignoră ]   [ # 5 ]
RankRank
Jr. Member
Din: 
Macuser din: 26.03.07

al meu de 120 merge ok…. vedeti sa aveti toate update-urile la zi la os X.

[ Ignoră ]   [ # 6 ]
RankRankRank
Member
Din: București
Macuser din: 18.05.07

Apropos de multprealungitoare USB, eu întotdeauna am avut probleme cu ele şi device-urile USB 2.0. La fel şi cu cablurile (zise 2.0) de 5m. Şi pe Mac şi pe PC.

[ Ignoră ]   [ # 7 ]
RankRankRank
Member
Din: București Sectorul 2
Macuser din: 06.03.07

hmm…
eu din contra folosesc destul de des un prelungitor USB, asta pt ca am un rak care are doua capete USB(unul pt alimentare+unul pt date) si cum powerbook-ul meu are un USB pe-o parte si unul pe cealalta..
dar pana acu nu am avut probleme de nici un fel…
plus…hdd din rak e formatat fat32 ca sa fie vazut si de windows si de mac os..

aaa.si pana acu nu am avut nici un fel de problema…si asta fara updateul asta nou la 10.4.10 care ma sperie un pic raspberry si nu am timp sa dau update si la onyx si la toate care ar face figuri in urma acestui update.. raspberry

Semnătură 

endgame

 MacBook            |13” Alu 2ghz/4gb/256mb OS 10.11|
 MacBook            |13” Uni 2.26ghz/8gb/256mb OS 10.10|
 MacBook Pro    |13” 2.9ghz/8gb/1gb OS 10.10|
 MacBook Air      |13” 1.6ghz/2gb/144mb OS 10.7.5|

[ Ignoră ]   [ # 8 ]
RankRank
Jr. Member
Din: 
Macuser din: 26.03.07

mai… chiar nu ar trebui sa folositi prelungitoare… un WD passport consuma 450-500 mA 5V. Maximul de alimentare de la un USB este 5v - 500 mA… sunt destul de aproape nu credeti… sa nu mai spun ca un cablu prelungitor are si el o rezistenta…

asta la capitolul de ce nu merg undele chestii un usb-ul din tastatura ... pt ca ala e usb 1.1 care alimenteaza maxim… ATENTIE - 100 mA