Salut si bine v-am gasit.
Sunt boboc in utilizarea mac-ului, am primit de la niste prieteni un powerbook g3 de 233mhz cu 320 memorie…hdd 4g.
E uimitor cat de bine se misca la frecventa pe care o are.
Problema mea este ca trebuie sa stau tot timpul cu alimentarea de la priza.Cand acesta este decuplata(cu el inchis) laptopul uita tot(data, luna, an)...etc. Cand este utilizat arata faptul ca bateria ar fi plina, insa aceasta nu are energie absolut deloc in ea.
Banuiesc ca nu o incarca…..
Intrebarile:
1. Gasesc prin el vreo baterie CMOS care trebuie inlocuita? (asta pentru setari data /ora)
2.Cum aflu daca bateria lui este buna? (prietenii mi-au zis ca ultima data cand l-au folosit tinea 2 h).Bateria are un buton si niste leduri de test, atunci cand apas butonul clipeste un singur led de cateva ori si gata.
3.Cum aflu daca atunci cand este conectat la reteaua de 220 (prin ttraful lui, normal) -imi directioneaza curent spre baterie, pentru incarcare?
4.Cand il voi desface, am vreo sansa sa ma trezesc la scoaterea capacului ca sar `jde piese, arculete…etc din el?
Mentionez ca am ceva experienta cu electronica, ma descurc sa schimb o rezistenta sau sa masor un voltaj, deci asta nu e o problema - ci faptul ca nu stiu la ce sa ma astept ,dat fiind ca e prima data cand am un mac (si un laptop ....)
Va multumesc.