prelungitor USB si MODEM CMOTECH CDMA
  [ Ignoră ]
RankRankRank
Member
Din: Chisinau, Republica Moldova
Macuser din: 09.07.06

Buna la toti.
vrau sa cumper un prelungitor USB pentru modemul CDMA CMOTECH ( http://www.misco.it/store/index.aspx?traded=47312&ref;=&product;= ) din cauza ca semnalul cdma moldovenesc nu ajunge la etajul intii, unde este oficiul mau, dar e prefect. Am calcolat ca i-mi trebuie aproximativ 30 de metri de cablu, si cablul usb (vezi wikipedia) nu e prelungibil mai mult de de 5 metri fara pierderi.
Articolul de pe link trebuie sa fie un fel de USB EXTENDED ACTIV, cu amplificator de semnal. Acest tip de produs existe numai USB-ETHERNET.
Sunt sceptic din faptul ca nu inteleg cum scriptul a modemului puote sa functioneze in mod corect da ca portul sa schimba.Tehniceni de la unité no sunt la corent cu asta, puote de la zapp stiu, sau puote voi stiti…
Va rog, vrau sa dau de capatul intrebari inainte ca sa dau bani pentru prelungitor (90 de euri circa) Multumesc anticipat.

Semnătură 

iBook G3 300Mhz (primul iBook) fara firewire , 320 RAM, 10.4.11; MacBook Pro “Santa Rosa” 2.4 Ghz, 6 Gb RAM, 10.9

[ Ignoră ]   [ # 1 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Buchenland
Macuser din: 06.09.05

Roberto, asa cum ti-am zis si in alt topic, tie iti trebuie o simpla antena pe 450 MHz. Nu cred ca renteaza sa faci experimente cu cabluri USB lungi.

Semnătură 

⌘-N

[ Ignoră ]   [ # 2 ]
RankRankRank
Member

da unde sa gisesc (vind)? Si in afara de asta modemul C-MOTECH nu are entrari aditionale pentru antene cum are, depilde, mobilul nokia GSM al mau…
Puote sa atasaze direct pe antena care este…
Dar iaresi, unde sa vind?

Semnătură 

iBook G3 300Mhz (primul iBook) fara firewire , 320 RAM, 10.4.11; MacBook Pro “Santa Rosa” 2.4 Ghz, 6 Gb RAM, 10.9

[ Ignoră ]   [ # 3 ]
RankRankRankRank
Sr. Member

Dacă erai în România îți recomandam antenele astea:
http://www.elpismedia.go.ro/distributie/ant_rc.htm

care se pot cupla la telefoanele/modemurile Zapp folosind un cablu și un adaptor de genul ăsta:

În principiu orice persoană care știe să dimensioneze o antenă TV poate să facă o antenă pentru 450 MHz, așa că este foarte posibil să găsești pe cineva care să-ți facă o astfel de antenă. Mai complicat e cu conectarea ei la modem. Zici că nu are intrare adițională pt. antenă, dar măcar antena existentă se poate demonta cumva? La unul din telefoanele Zapp pe care-l am, antena se deșurubează iar în locul ei se poate pune unul din adaptoarele de mai sus, la care se cuplează cablu + antenă externă.

E posibil să-ți meargă chiar și cu o sârmă lungă legată în locul antenei existente, întinsă până la etaj. Asta nu te costă mai nimic, merită să încerci.

Semnătură 

⌘-N

[ Ignoră ]   [ # 4 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: /dev/null aka Oradea
Macuser din: 29.07.06

ai dat acelasi link de 2 ori…ma rog, tre sa dea inca un click pe “adaptoare de antena”

Semnătură 

and I’m going down to South Park, gonna have myself a time. Friendly faces everywhere, humble folks without temptation. Going down to South Park, gonna leave my woes behind. Ample parking day or night, people spouting, “Howdy neighbor!” Heading on up to South Park, gonna see if I can’t unwind. So, come on down to South Park and meet some friends of mine!

[ Ignoră ]   [ # 5 ]
RankRankRank
Member

multumesc foarte mult inca o data…

Zici că nu are intrare adițională pt. antenă, dar măcar antena existentă se poate demonta cumva?

Cu un pic de insistenta am reusit sa demontez antena ala, mascare a fost facuta la nevel pentru ca lumea nu i-si dai seama ca existe un port acolo…este o mama…antena intra cu un fel de jack

În principiu orice persoană care știe să dimensioneze o antenă TV poate să facă o antenă pentru 450 MHz

adica e acelasi sau totusi sunt careva noante pentru 450MHZ?

Dacă erai în România îți recomandam antenele astea:

si ce da ca nu sunt in Romania, as fi cheltuit mai mult da ca as fi luat prelungitorul ala de pe link de cit sa vin in Romania…dar rezultat e mai bun!
Dar o sa gisesc adaptorul potrivit?

E posibil să-ți meargă chiar și cu o sârmă lungă legată în locul antenei existente, întinsă până la etaj. Asta nu te costă mai nimic, merită să încerci.

in orice caz o sa incerc inainte cu asta intii, da ca nu merge o sa revin. Puote o sa fac o poza a jackului de la antena sa vedem da ca seamana cu cei a vostri.

[ Modificat: 18 Iunie 2007 12:23 AM de roberto ]
 Semnătură 

[ Ignoră ]   [ # 6 ]
RankRankRank
Member

e clar ca la mine nu e mama, dar tata fma, sau TNC? am vazut ca o antena are si asa tip de atasare, puote e al meu?
Am inteles ca “dB” aceasta care sa indica in parametrelor e o valoare de puterea amplificarii, asa e?

Semnătură 

[ Ignoră ]   [ # 7 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
roberto - 18 Iunie 2007 06:15 AM

Am inteles ca “dB” aceasta care sa indica in parametrelor e o valoare de puterea amplificarii, asa e?

Da, e amplificarea.

Semnătură 

⌘-N