chitara in Mac MDD
  [ Ignoră ]
RankRankRank
Member
Din: Bucuresti
Macuser din: 15.03.07

sal,
am si eu o intrebare/ nelamurire: de ce nu se aude nimik pe intrarea de “line in” din mac ul meu? adik am pus microfon nu se aude minik, am pus chitara la fel, nu am nici un fel de sunet.  cum pot sa “leg” chitara electrica la mac?? ar putea fi stricata intrarea de line in? ca nu aud nimik nici de la microfon nici de la chitara.. sau fac eu ceva gresit?
multumesc,
ursulakis

Semnătură 

•touch•

[ Ignoră ]   [ # 1 ]
Rank
Newbie
Din: Radauti, Suceava
Macuser din: 16.12.05

Semnalul de la microfon sau chitară trebuie amplificat înainte de Line In. Un dispozitiv excelent găsești aici.

[ Ignoră ]   [ # 2 ]
RankRankRank
Member

:( naspa, mi as cumpara dispozitvul dar sunt 2 probleme: taxele postale costa de 2 ori cat produsul si nu am carte de credit si nu crd ca trimit in romania.. nu importa nimeni? idee de afacere, si la cat chitaristi sunt in romania ar avea vanzare:P
a, si asta e doar pt chitara, pt microfon? tre sa imi iau pe usb?

Semnătură 

•touch•

[ Ignoră ]   [ # 3 ]
Rank
Newbie
Din: Radauti, Suceava
Macuser din: 16.12.05

Trimit în RO, iar la 40USD cu tot cu transport este oricum mai ieftin decât o placa de sunet externă decentă cu intrare de nivel mic (microfon sau chitară) sau ca o placa PCI de la M-Audio care are suport pentru Mac. De fapt cea mai simplă soluție o reprezintă mixerul, unde poți introduce semnal și de la microfon/chitară.

[ Ignoră ]   [ # 4 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Canada
Macuser din: 24.08.06

astia de la Apple se laudau ca GarageBand are amplif integrat.
acuma , personal habar nu am. nu am folosit functia asta. e posibil sa mearga.

de notat e ca mie mi-a mers un tras cu doza pe chitara clasica..

Semnătură 

• Forget everything you know about life, and just open your eyes… This is a revolution of the mind •

[ Ignoră ]   [ # 5 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: ~/
Macuser din: 19.10.05

Ba io ma dau cu electro-acustica mea in GB direct in iMac, fara preamp. Desigur… daca ai un preamp… e mult mai clean sunetul.

Uita-te la Sound Prefs sau in utilitarul AudioMidi…

Daca sunt toate la locul lor, Garage band nu e setat sa acepte de la Line in, sau live input ceva pe-acolo. Am patit-o si eu

Semnătură 

I’m a graphic designer passioned by what I do. I also love photography and play keyboards and guitar in my virtual one man band :))

[ Ignoră ]   [ # 6 ]
RankRankRank
Member

smile gresala mea.. de fapt au fost mai multi factori, unul era mufa proasta cumparata din comert la 2 lei si doi faptul ca nu dadusem drumul la monitor din GB si normal ca nu se auzea nimik. acum sunt fericit mergeee smile am pus amplitube jimi hendrix ca vst cum am vazut la alexbuga si suna bestial!! ma rog in afara de fasaitul care il baga la fiecare 30 de sec ca e “trial version” .
oricum, multumesc tuturor care m au ajutat.

Semnătură 

•touch•

[ Ignoră ]   [ # 7 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: ~/
Macuser din: 19.10.05

eu am Guitar Rig de la Native instruments. full wink Si nu baga fas decat cand dau mult distors (pentru ca nu am preamp), dar are un noise reduction destul de bun… sa nu mai zic de latenta super scazuta datorita Core Audio.

Semnătură 

I’m a graphic designer passioned by what I do. I also love photography and play keyboards and guitar in my virtual one man band smile)

[ Ignoră ]   [ # 8 ]
RankRankRank
Member

nici eu nu am latenta perceptibila datorita coreaudio, asta a fost unul din motivele pt care sunt acum pe mac. ziceam de fasait ca il baga pentru ca e trial si e o chestie de la ei pusa sa nu poti inregistra pana nu il cuperi, dar poti sa il testezi. am avut si eu guitar rig pe pc pus dar aveam o placa audio prosta si nu stia decat 46ms latenta, iti dai seama ca nu puteam sa cant nimik pe ea.. asa ca mi am luat mac raspberry si eram frustrat ca nu puteam sa mi pun chitara sa folosesc amplifurile de la GB. asa ca am intrebat pe forum aici. in al doilea rand nici nu mi dadea prin cap ca GB “stie” VST pana nu am vazut pe tine pt flickr . intradevar mac rulz smile

Semnătură 

•touch•

[ Ignoră ]   [ # 9 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Canada
Macuser din: 24.08.06

am gasit o chestie super faina :

http://eshop.macsales.com/item/DVForge/GUITARPLUG/

Semnătură 

• Forget everything you know about life, and just open your eyes… This is a revolution of the mind •

[ Ignoră ]   [ # 10 ]
RankRankRank
Member

da, o stiu. faza e ca taxele postare costa de 2 ori cat produsul. ma gandeam daca ne strangem mai multi care vor, la 2 se injumatatesc taxele la 3 vin si mai putin si asa mai departe

Semnătură 

•touch•