Ideea e ca animatile finale vor fi rulate pe niste echipamente care nu stiu decat Video 1. Nici nu vreau sa incerc sa import in Premier vechile avi facute pe PC. Imi ajunge frecusul pe ziua de azi. Oricum, n-am gasit inca o solutie pentru a face avi-uri pe mac din fisiere mov. Din ciclu “cum ne complicam munca in loc sa o simplificam” maine ma pregatesc de un nou episod.
Si ca tacamul sa fie complet nu-mi mai merg butoanele de pe margine de la mighty mouse. Si sistemul nu are decat un pic peste o saptamana de viata. Bine am venit in lumea mac.
Il voi incerca maine de la servici. Oricum concluzia e ca in OSX intodeauna exista o solutie complicata de a rezolva o problema, niciodata una simpla si directa. Cel putin nu la problemele mele. M-am lamurit. Daca pe mac, raiul prelucrari digitale, acest Mecca al montajului video nu poti exporta dintr-un amarat de flash in format avi (lucru absolut banal pe un pc care export inclusiv qt) atunci ce sa mai zic. Cam mult marketing.
Hei, nu te panica!
Din mov in avi poate sigur ffmpegX, iMovie, QuickTime etc etc.
Cu flashul asta al tau nu stiu, ca nu mi-a trebuit. Da si tu un link de unde sa descarc un flash si iti spun maine solutia (dar mai pe seara, ca as pleca pana la Bâlea, ca mi-e cald…)
P.S. Si ce e Video 1 asta, ca n-am intalnit termenul de mult? mpeg1? Adica Video CD?
adevaru-i ca flashu de pc parca stia avi, cel putin v8 da ma indoiesc ca l-ar fi scos dintr-o versiune mai noua. deci depinde de ceva care este inclus in sistem iar macu nu lucreaza cu avi-uri.
stai sa vezi daca ai nevoie de flv-uri facute de convertorul venit cu flashul, ti le face fara sunet daca nu sunt un anumit format cele originale.
Daca fisierul exportat de ffmpeg e de ZERO kb (am mai vazut asta!), atunci ai o problema ori cu fisierul, ori cu ffmpeg-ul. Incearca sa-i arunci preferintele si sa-i reinstalezi cele trei utilitare mencoder, mpeg2enc.intel, mplayer.
Cit despre aceasta transformare, poate ca e cea mai nefericita pe mac (daca nu ne uitam si la wmv-urile de ultima generatie).
Nu e cazul sa te amarasti pentru ca un format anume nu merge bine. Se mai intimpla!
In mod normal n-as pune la suflet. Dar lucrez cumva in ‘productie’. Contracte, bani, spoturi, echipamente outdoor de advertising si bani investiti in mac pro. Nu cred ca sefii si clientii ar suporta usor sa ma duc sa le spun “Imi pare rau, nimic nu va merge, nu vom putea afisa nimic. Descurcati-va. Si mai ales nu e cazul sa va amarati ca un format nu merge. Se mai intampla!”
Bun. Uite ce am facut:
Am luat un flv de pe YouTube. L-am bagat in Episode Pro si i-am spus sa-l codeze ca WindowsMedia VC-1. Ceea ce a si facut, fara probleme. Mi-a iesit un wmv pe care QuickTime (de exemplu) il vede fara probleme (am componenta de wmv instalata).
Pai cu Episode Pro poti sa faci si sarmale, daca vrei. L-ai incercat?
Si n-am inteles mare lucru din Wikipedia, ce vechitura ciudata de format e Video 1?
pana la urma singura lui solutie e din mov in avi. flv e un format video da nu se poate face din flash.
ma mir sa nu fi gasit nici o solutie buna din cate s-au spus.
... Oricum, n-am gasit inca o solutie pentru a face avi-uri pe mac din fisiere mov…
Ma mir ca nimeni nu zice pe aici de VisualHub. http://www.techspansion.com/visualhub/
Eu am exportat din .mov in format DVD si in format .avi. Am fost incantat de performante. Vezi ca are si .flv, dar pe asta nu l-am incercat.
Revin. VisualHub converteste si .flv-uri in .avi direct. Am probat acum cu un .flv luat de pe YouTube. Vezi imaginea alaturata, stanga .avi, dreapta .flv. Nu am avut un .flv de calitate mai buna.
pana la urma singura lui solutie e din mov in avi. flv e un format video da nu se poate face din flash.
ma mir sa nu fi gasit nici o solutie buna din cate s-au spus.
se poate face flv din flash, uite un tutor pt vechea versiune http://breeze.studentportfolios.ca/p53195277/
cat despre flash 9 e si mai simplu, in momentul importarii unui video iti face automat un fisier flv in directorul
in care este salvat fla-ul
pt export avi este stupid ca acelasi program pe pc are export avi, iar pe mac nu, insa asta este problema celor de la
Adobe, nicidecum a celor de la Apple
eu, daca am nevoie, folosesc simplu si eficace quicktime pro: mov to avi, iar in situatii mai deosebite Squeeze si Episode Pro
solutii exista, trebuie doar putina rabdare