Sa o luam pe rand. Am incercat toate variantele discutate aici (cu exceptia quicktime pro) si nici pana acum n-am reusit sa export (sau macar sa convertesc) in ce format doream eu. Nu dau vina pe apple (nu ei m-au obligat sa-mi iau un produs a lor, eu de buna voie am optat, deci cel mult eu pot fi cel vinovat). Dar pe principiu “e un format vechi de ce s-ar regasi intr-un sistem nou” multe alte tipuri de fisiere ar trebui sa lipseasca. Si tot pe acelasi principiu bmp-urile sunt tot ale M$ si originea lor e la fel de indepartata si cu toate astea se vad bine merci in OSX. Nu e treaba apple sa scrie codecuri si nici rostul discutie de aici nu e sa gasim vinovati. Cert e ca nu e atat de simplu ca pe pc sa instalezi si sa folosesti un amarat de format. Daca peste toate astea punem la socoteala faptul ca reclama la mac pro de pe site-ul oficial suna ceva de genul “Any project in any format. No matter what the format — DV, SD, HDV, HD, or even film — the Mac Pro gives film and video professionals the freedom and power to create studio-quality, award-winning projects.” poate ca ati reusi sa-mi intelegeti frustrarea.
Daca eu, profilul aproape ideal de utilizator de mac (munca cu grafica vectoriala, raster, fisiere audio/video, flash, illustrator, photoshop, premier etc etc) nu-mi pot duce la capat munca ce ar trebui sa fac? Ca vinovat vad ca nu e nimeni in afara de mine.