Am si eu ultimul Ubuntu, abia mi-a venit cd-ul acasa si l-am bagat in Parallels… e frumos rau, dar nu am cum sa testez efectele alea 3d.
As vrea sa il instalez impreuna cu OSX in Dual boot mode. Stie cineva cum se face asta?
Mentionez ca am si un hdd extern pe care il pot folosi in acest scop :D
Dacă ai intel, nu știu, nu am instalat, doar am făcut boot live. Am înțeles că e o problemă cu boot, că trebui să pui rEFIt dar care, la rîndul său, poate crea probleme ulterior.
Dacă ai PPC, îți spun, am instalat cîteva linux-uri ppc.
Live l-am butat si eu, insa dupa ce am bagat driverele de ATI (care apropo le gaseste si le pune singur… remarcabil pentru linux) cerea restart, deci n-am avut cum sa testez XGL-ul :(
In Parallels.. merge beton, insa iarasi.. no XGL :(
Oricum.. Ubuntu pana acum e cel mai frumos linux pe care l-am testat si l-as folosi cu cea mai mare placere in loc de XP.
Vreau sa ma dau un pic cu el sa vad cum e ca poate o scap pe prietena mea de rahatul de XP.
Live l-am butat si eu, insa dupa ce am bagat driverele de ATI (care apropo le gaseste si le pune singur… remarcabil pentru linux) cerea restart, deci n-am avut cum sa testez XGL-ul :(
In Parallels.. merge beton, insa iarasi.. no XGL :(
Oricum.. Ubuntu pana acum e cel mai frumos linux pe care l-am testat si l-as folosi cu cea mai mare placere in loc de XP.
Vreau sa ma dau un pic cu el sa vad cum e ca poate o scap pe prietena mea de rahatul de XP.
Știu și eu? Nu cred că Linux ar fi substitut de Win pt o doamnă/domnișoară, dar poate mă înșel.
Ea in afara de mail, messenger, filme, muzica si browsing nu face altceva. Si m-am gandit ca Ubuntu arata frumos, are efectele alea misto care iau ochii :D etc
Ea in afara de mail, messenger, filme, muzica si browsing nu face altceva. Si m-am gandit ca Ubuntu arata frumos, are efectele alea misto care iau ochii :D etc
Da, adevărul este că Ubuntu se mișcă frumos. Apropo, știai că echipa Linspire/Freespire a încheiat un acord cu MS pt chestiuni de compatibilitate? Sună interesant… cică MS va investi și în dezvoltare pt Linux.
Da, adevărul este că Ubuntu se mișcă frumos. Apropo, știai că echipa Linspire/Freespire a încheiat un acord cu MS pt chestiuni de compatibilitate? Sună interesant… cică MS va investi și în dezvoltare pt Linux.
De-ale lui Bill… Cred ca filantropia l-a lovit cu leuca sau, cine mai stie, l-au ajuns din urma parerile de rau ca n-a facut un sistem frumos!
Am reusit sa fac Triple boot intre OS X, Ubuntu si WinXP.
Fara… rEFIt.. sau alte [cenzurat].
Aveam Bootcamp cu XP instalat… banuiesc ca stie toata lumea cum se face asta, apoi am bagat cd cu Ubuntu, si am dat sa faca resize la partitia lui XP si sa il bage acolo (Mare atentie pe ce partitie instalati!!!)
Implicit, Ubuntu si-a pus si GRUB (boot loader), aici am avut un nod in gat ca ma gandeam ca imi rescrie bootloader-ul Mac-ului… insa nu s-a intamplat.
Ce a rezultat ? Mac-ul booteaza ca si cum ar fii OS X cu Bootcamp. Singura diferenta este ca daca tin ALT si si bootez in Bootcamp, imi apare GRUB care ma intreaba : “Vrei Windows sau Ubuntu ?” (Atentie… se pare ca mie mi-a bushit partitia cu XP… la modul ca intru in XP si zice ca lipseste nush ce DLL ... dar tind sa cred ca e XP de vina > )
PS: Desktop-ul ala 3D e… beton. Nu stiu cat de uzabil ar fi intr-un workflow cotidian, insa are o optiune misto “unfold cube” care iti arata un overview al tuturor desktop-urilor. De mentionat ca am instalat si Beryl, care este extrem de costumizabil.
Acum nu mai am decat sa-mi conving prietena ca poate sa-si faca treburile si pe Ubuntu
se face partitia de bootcamp, se instaleaza XP (optional) apoi se baga cd cu ubuntu, si la instalare… se selecteaza partitia lui Bootcamp (aici tre sa fiti atenti ce partitie alegeti). Ar trebui sa fie disk0s3 adica partitia 3 din disk 0.
Daca aveti deja XP, Ubuntu poate face resize la partitia cu XP si sa isi faca si el loc acolo, insa… la mine se pare ca a busit ceva ca imi lipseste nush ce dll (tipic pentru windows).
Nu-ti lipseste nici un dll. Problema este ca a scris ceva in c:\boot.ini. Daca ai acces la partitia de Windows va trebui sa reeditezi acel fisier, adica sa rescrii calea unde este windows. Poate te ajuta imaginea.
boot.ini e intact. nu cred ca asta e problema.
la urma urmei.. who the fuck needs windows anyway ?
Am urmărit atent ce făcuși. Eu zic că, după operațiunea aia, nu ai triplu boot, ai dublu. Eu zic că poți face boot MAC OS X și Ubuntu, nu MAC OS X, Ubuntu și XP. Mai cred că pt asta ai nevoie, totuși, de rEfit, deocamdată cel puțin.