Salutare!
Folosesc un MacBook Pro (Mac OS X), am instalat MS Office 2004…probleme: 1. Imi arată eroare cînd deschid oricare aplicaţie din pachet : “An unexpected error occurred while trying to load the Microsoft Framework library”. Am căutat în Library>Frameworks şi nu e nici un fişier pentru office (sau este hide files ca în Windows? New to Mac OS:) ). 2. Cea mai mare bătaie de cap a mea: îmi sare fontul. Pun Times New Roman, iar cînd dau sa scriu cu litere româneşti (ş,ţ) îmi sare pe oricare altul (Ayuthaya, Lucinda ş.a.). Tot aşa şi cu Arial. Am nevoie rău de aceste 2 fonturi! (Am scos opţiunea “Match font with keyboard” - tot nu merge).
Please Help
Mulţumesc anticipat.
PS: N-am de gând sa folosesc alt office, so don’t bother.
O parte din problemele tale s-au mai discutat pe aici dar hai sa mai discutam.
Problema 1. Ai sters MS Office 2004 demo de pe macul tau si ai instalat pe cel complet. OK. Fa-i updateurile de la Microsoft. Framework-urile au ramas cele noi de la DriveTest.
Problema 2. Ai 2 variante:
Varianta 1. Foloseste keyboard layout-ul “Romanian MS” de la Cattus (vezi in sectiunea “.RO”) si atunci textul tau va fi citit de toate PC-urile cu XP sau anterior, dar si cele cu Vista.
Varianta 2. Ia de la un prieten cu Windows Vista cele 2 fonturi si inlocuiestele pe cele din sistemul tau cu ele, apoi vei avea diacritice romanesti si pe Macul tau folosind keyboard-ul “Romanian” de la Apple, dar vor putea fi citite doar de PC-urile cu Vista, cele cu XP licentiat care si-au downloadat versiunile revizuite, de PC-urile cu unele distributii de Linux si de Macuri.
Mai multe afli despre acest subiect daca iti sufleci manicile si te apuci de citit tot ce a pus Cattus Thraex in rubrica .RO, ca doar pentru noi le-a scris si le-a postat acolo.
Salutare!
Folosesc un MacBook Pro (Mac OS X), am instalat MS Office 2004…probleme: 1. Imi arată eroare cînd deschid oricare aplicaţie din pachet : “An unexpected error occurred while trying to load the Microsoft Framework library”. Am căutat în Library>Frameworks şi nu e nici un fişier pentru office (sau este hide files ca în Windows? New to Mac OS:) ). 2. Cea mai mare bătaie de cap a mea: îmi sare fontul. Pun Times New Roman, iar cînd dau sa scriu cu litere româneşti (ş,ţ) îmi sare pe oricare altul (Ayuthaya, Lucinda ş.a.). Tot aşa şi cu Arial. Am nevoie rău de aceste 2 fonturi! (Am scos opţiunea “Match font with keyboard” - tot nu merge).
Please Help
Mulţumesc anticipat.
Office 2004 nu merge bine pe mac-urile intel, chiar dacă faci toate update-urile posibile. Wordu mai merge cum merge, dar Excel și PP se blochează tot timpul, mai ales la fișiere mari.
Așteaptă Office 2008, care va fi Universal Binary (adicătelea optimizat și pt ppc și pt intel).
Cât privește treaba cu fonturile, s-a discutat și răs-răsdiscutat la .RO.
Salutare!
Please Help
Mulţumesc anticipat.
Office 2004 nu merge bine pe mac-urile intel, chiar dacă faci toate update-urile posibile. Wordu mai merge cum merge, dar Excel și PP se blochează tot timpul, mai ales la fișiere mari.
Așteaptă Office 2008, care va fi Universal Binary (adicătelea optimizat și pt ppc și pt intel).
Cât privește treaba cu fonturile, s-a discutat și răs-răsdiscutat la .RO.
Cattus Thraex, ce imi poti recomanda pentru un MacBook 2,1? Word-ul se deschide ca Photoshopul, sa nu mai zic de Excel si Powerpoint…
Ma gandesc sa trec pe beta 2008, scap de 2004, ma mai obisnuiesc cu el si in ianuarie apare versiunea finala…
Mai bine mai gandeste-te. Eu am avut experiente oribile cu beta-ul. Ultima, care a pus capac si aplicatiile in arhiva, a fost cand am salvat 3 ore la o prezentare la care lucram (de PP baga singur macul in sleep, la revenire imi zicea ca fisierul e read only, salvam cu alt nume) si la un crash Powerpoint am observat in finder ca cele 10 fisiere intermediare unde tot salvasem eu disparusera in neant. Impreuna cu munca mea de 3 ore.
Excelul nu vrea sa faca grafice, wordul e cat de cat mai stabil, dar mai bine textedit…
Ma gandesc sa trec pe beta 2008, scap de 2004, ma mai obisnuiesc cu el si in ianuarie apare versiunea finala…
E o perioadă cît se poate de nasoală, să mă exprim dîmbovițean, cînd pe mac-urile intel nu merge bine nici Office 2004, nici 2008 beta. Dacă ai nevoie de un office stabil, dar cam lent, atunci NeoOffice, știe tot ce știe și Office-u. Dacă vrei numai procesare de text, Nisus și Mellel, ambele excelente și rapide (mai ales Mellel).
Nu te baza pe Office 2008 beta, pică mereu și poți pierde date. Mai degrabă iWork, e de la mama OS-ului.
P.S. Fonturile MS puse pe MAC OS X, fie de Tiger installer, fie de Office 2004, nu au set complet de caractere. Problema a fost rezolvată în Leopard, aici și fonturile MS sînt acum complete (sînt complete și pe Vista, desigur). În Leo, lista de fonturi care au suport pt română este considerabil mai mare, iar dacă totuși nu au, le-am pus eu ce trebuie (Chalkboard, Didot, Futura, Herculanum, Dakota, Papyrus etc.)
[ Modificat: 09 Noiembrie 2007 08:19 PM de Cattus Thraex ]