2 din 9
2
Leopard7 beta - povestiri S.F.
  [ Ignoră ]   [ # 16 ]
RankRank
Jr. Member
Din: Oradea
Macuser din: 15.11.05

Am auzit că vânătorii de la *** au prins leopardul de coadă... wink

Edit by Admin: Acest thread este acum despre poverstiri SF de pe planeta Pamânt7 cu sistemul de operare Leopard7 rulând pe mac7-uri.

[ Modificat: 22 Iunie 2007 01:48 PM de Administrator ]
 Semnătură 

iMac G5 2GHz, 2GB RAM, 20”

[ Ignoră ]   [ # 17 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Buchenland
Macuser din: 06.09.05

Acum detaliez ceea ce am vrut să spun cu emoticonul ăla de la mesajul #2…

Ca impresie generala… nu stiu ce sa zic, se vede ca e beta pentru ca nu pare a fi chiar lustruit pe la toate colturile. Schimbarile in interfata grafica nu ma prea incanta, ba dimpotriva:

- Ferestrele au niste umbre IMENSE, parca sunt opera unuia care a pus mana pentru prima data pe Drop Shadow din Photoshop. E adevarat, datorita acestor umbre se vede clar care fereastra este activa, dar eu unul nu simteam nevoia ca ceva sa-mi sara in ochi asa de tare.

- Icoanele din Dock, pe langa reflexii au si umbre… groase si cam fara logica, avand in vedere perspectiva 3D. Sper din tot sufletul sa le scoata in versiunea finala.

- Dock-ul 3D mi se pare o prostie, acum ocupa mai mult spatiu pentru ca icoanele ies in afara, dar ferestrele nu pot fi marite in jos decat pana la un punct aflat undeva deasupra icoanelor. Imi place mai mult Dock-ul vechi.

- Stacks este doar eye-candy, sincer prefer MULT mai mult modul in care se comporta Dock-ul din Tiger, atunci cand tragi un folder cu fisiere in partea dreapta.

- Spaces este un feature care-mi va fi util cu siguranta.

- Noul Finder… CoverFlow este complet inutil, in rest nimic notabil. In retea se comporta aproape la fel de prost ca si in Tiger: daca sunt conectat la un computer care apoi devine offline, Finder sta ca prostul cateva minute si abia apoi ma informeaza ca “server is offline”. Partea buna e ca nu pare a se mai bloca complet la faze dintr-astea (cel putin pana acum).

- Time Machine nu l-am incercat inca, dar deh… e un program de backup cu alta fatza, si atat.

- N-am observat deocamdata imbunatatiri notabile de performanta fata de Tiger. Dimpotrivă, interfața grafică se mișcă ca și cum i-ar mai trebui câteva fps în plus.

Cam astea sunt primele impresii. Parerea mea e ca in acest moment eu unul nu prea as avea motive serioase sa trec de la Tiger la Leopard, si sa mai si dau bani pentru asta.

Semnătură 

⌘-N

[ Ignoră ]   [ # 18 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: /dev/null aka Oradea
Macuser din: 29.07.06

nava mama, a prins nava piratilor iar pe la 4AM mi-a adus prada de razboi, o frumoasa felina. am pus nou felina in cusca vechii feline ca un update. in cca 30min s-a acomodat. pana acum am observat ca e doar mai aratoasa

Semnătură 

and I’m going down to South Park, gonna have myself a time. Friendly faces everywhere, humble folks without temptation. Going down to South Park, gonna leave my woes behind. Ample parking day or night, people spouting, “Howdy neighbor!” Heading on up to South Park, gonna see if I can’t unwind. So, come on down to South Park and meet some friends of mine!

[ Ignoră ]   [ # 19 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Buchenland
Macuser din: 06.09.05

Se pare că Leopard are două tastaturi românești:
- “Romanian”, care e identică cu cea din Tiger.
- “Romanian Standard” care cred că este identică cu cea din Windows, dar nu pune ș/ț cu cedilla, ci ș/ț cu virgulă dedesubt.

Semnătură 

⌘-N

[ Ignoră ]   [ # 20 ]
RankRank
Jr. Member
Din: Oradea
Macuser din: 15.11.05
mediaconvertor - 22 Iunie 2007 04:05 PM

nava mama, a prins nava piratilor iar pe la 4AM mi-a adus prada de razboi, o frumoasa felina. am pus nou felina in cusca vechii feline ca un update. in cca 30min s-a acomodat. pana acum am observat ca e doar mai aratoasa

Pe langa ca e mai frumoasa felina, e si mai grasa.. si probabil mananca mai mult…. iarba verde, resurse, etc wink

Semnătură 

iMac G5 2GHz, 2GB RAM, 20”

[ Ignoră ]   [ # 21 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Bucharest, White Pond (= Balta Albă)
Macuser din: 11.10.05
s.i.m.p.l.u. - 22 Iunie 2007 04:39 AM

ok…daca tot e plin de supercorecti si avocati prost intentionati prin zona rog un moderator sa schimbe titlul in ipoteticul leopard si povestea lui - thread de povesti stintifico-fantastice

eventual poate fi mutat la sectiunea de bancuri/fun - ca sa nu mai comenteze nimeni…

Nu e vorba nici de hipercorecți și nici de avocați, ci de faptul că Apple e foarte sensibil la chestia asta, iar acest site este pus sub urmărire atentă, de unii. Tocmai a fost un scandal acum vreo lună, cică unul din grupul restrîns ar fi ciripit ce nu trebuie, deși mare lucru nu spusese, erau banalități.
Acuma, știți cum e, unii au mîncărici sub limbă și țin morțiș să se dea mari că ei au acces la Leo beta… dacă vi se pare bine, dați bătaie băieți, e căldură mare.

Semnătură 

Cattus sum et thraece loquor
Pisica joacă rolul de tampon asupra efectelor patogene ale stresului. O pisica în casă înseamnă, deci, scăderea tensiunii arteriale, deci și a riscurilor unei boli cardiace. Mai multe pisici, tot mai multe…

[ Ignoră ]   [ # 22 ]
RankRankRank
Member
Din: Bucuresti
Macuser din: 17.03.07

Eu cred asa: omul, faptura inteligenta uneori, este curios. Datorita acestor curiozitati s-au nascut lucruri frumoase si lucruri urate. SF-ul a aparut ca o nevoie de a explica lucruri posibile sau imposibile din perspectiva aceleeasi curiozitati care nu vrea sa ne dea pace. Am asteptat cateva luni sa ne satisfacem curiozitatea de a reinventa pisica; cu totii suntem de acord ca am asteptat cuminti si ascultatori, insa doar cu atat ne-am ales. Astfel cineva, nu spun cine, ne-a oferit sansa de a o tine in brate si a o mangaia, de a aprecia pisica cu 9 cozi si creasta sau din contra, de a iubi si mai mult pisica frumoasa si vargata din batatura; de ce e asta un lucru rau? Nu m-am jucat cu noua mata, insa imi pare bine ca acum toata lumea poate sa o faca, asa sunt sigur ca la momentul potrivit ea va avea ghearele slefuite, va fi mai cool si cel mai important va fi inteligenta si nu o va lua razna, cum s-ar intampla daca am primi-o in dar fara s-o fi scarpiat cineva. Eu va multumesc voua tuturor celor care o scarpinati, asa sunt sigur ca n-am sa am curiozitatea sa privesc pe ferestre, la alte animale.
Sa fim pirati, remember?!

[ Modificat: 22 Iunie 2007 11:05 PM de EMacsi ]
 Semnătură 

A Greener Apple

[ Ignoră ]   [ # 23 ]
RankRankRankRank
Administrator
Din: județul Devon, UK
Macuser din: 18.10.05
Tudor - 22 Iunie 2007 03:28 PM

In retea se comporta aproape la fel de prost ca si in Tiger: daca sunt conectat la un computer care apoi devine offline, Finder sta ca prostul cateva minute si abia apoi ma informeaza ca “server is offline”.

Mi-e ca asta e un feature: mie imi convine ca imi da ceva timp (acele cateva minute) ca sa pot sa reconectez cablul FireWire si sa am din nou reteaua operationala.
Asta in Tiger, ca nu (prea) ma-ncurc cu soafte beta de la Apple

[ Ignoră ]   [ # 24 ]
RankRank
Jr. Member
Din: 
Macuser din: 14.04.07
Cattus Thraex - 22 Iunie 2007 08:19 PM
s.i.m.p.l.u. - 22 Iunie 2007 04:39 AM

ok…daca tot e plin de supercorecti si avocati prost intentionati prin zona rog un moderator sa schimbe titlul in ipoteticul leopard si povestea lui - thread de povesti stintifico-fantastice

eventual poate fi mutat la sectiunea de bancuri/fun - ca sa nu mai comenteze nimeni…

Nu e vorba nici de hipercorecți și nici de avocați, ci de faptul că Apple e foarte sensibil la chestia asta, iar acest site este pus sub urmărire atentă, de unii. Tocmai a fost un scandal acum vreo lună, cică unul din grupul restrîns ar fi ciripit ce nu trebuie, deși mare lucru nu spusese, erau banalități.
Acuma, știți cum e, unii au mîncărici sub limbă și țin morțiș să se dea mari că ei au acces la Leo beta… dacă vi se pare bine, dați bătaie băieți, e căldură mare.

nu se da nimeni mare omule - e destul de usor accesul la acest beta totusi chiar daca nimeni nu a dat explicatii detaliate despre cum se poate obtine…mai direct spus e cam peste tot pe net…

intelegem toti ca apple nu prea ar vrea sa ne bagam toti nasul…dar nu prea cred ca ne putem abtine…si nu e nici vina mea sau a altcuiva de pe acest forum ca a scapat un iso pe net…

cred ca daca nu mentionam surse de unde poate fi downloadat beta-ul nu suparam pe nimeni - daca gresesc rog un admin sa ma corecteze.

[ Ignoră ]   [ # 25 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Bucharest, White Pond (= Balta Albă)
Macuser din: 11.10.05
altero - 23 Iunie 2007 05:55 AM
Tudor - 22 Iunie 2007 03:28 PM

In retea se comporta aproape la fel de prost ca si in Tiger: daca sunt conectat la un computer care apoi devine offline, Finder sta ca prostul cateva minute si abia apoi ma informeaza ca “server is offline”.

Mi-e ca asta e un feature: mie imi convine ca imi da ceva timp (acele cateva minute) ca sa pot sa reconectez cablul FireWire si sa am din nou reteaua operationala.
Asta in Tiger, ca nu (prea) ma-ncurc cu soafte beta de la Apple

Treaba cu Gicu (= Finder) care stă ca prostu minute întregi, adesea cu rotița morții învîrtindu-se, dacă se deconectează un client din rețea care e săltat pe ecran, este una dintre cele mai enervante și persistente bug-uri ale Finder-ului. Naiba știe dacă va fi rezolvată de la Leo încolo…

Semnătură 

Cattus sum et thraece loquor
Pisica joacă rolul de tampon asupra efectelor patogene ale stresului. O pisica în casă înseamnă, deci, scăderea tensiunii arteriale, deci și a riscurilor unei boli cardiace. Mai multe pisici, tot mai multe…

[ Ignoră ]   [ # 26 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Bucureşti, Sala Palatului
Macuser din: 30.10.05

O observatie: daca lucrezi si se deconecteaza cineva fortat, sistemul nu te omoara. De-abia dupa un minut-doua te anunta “Server disconected”. Problema e ca abia cind dai click in finder se blocheaza. In Jaguar nu facea asa!

[ Ignoră ]   [ # 27 ]
RankRankRank
Member
Din: București
Macuser din: 18.05.07

Eu am păţit aşa: Montat un share de pe Mini pe MB. Uitând de treaba asta am închis MB-ul (=>standby) şi dus la un amic să-i laud mărul.
Bun, ajung deschid uite aşa, pe dincolo e frumos e stabil, e… şi se blochează QuickSilver. Râde el la mine, zice da, aşa mi se întâmpla şi mie când era să fac un demo, mergem înainte, când văd in Finder icoana de la volumul montat peste reţea. Aha, d-aia s-a blocat! Cu grija dau click fix pe eject, sperând că îl aruncă şi gata. Nope. Bila colorată. Aştept. Râde. Mai aştept. Zic că ăştia au timeout mai mare decat windowsul în caz de conexiune pierdută. Mă consolează că şi aia pe staţia spaţială au avut probleme cu calculatoarele. Mai aştept. Nu mai pot trece nici la o altă aplicaţie (de pildă aveam Activity Monitor deschis) să omor finderul.
Bilă. Mai bem un Pepsi. 5 minute. Power-off forţat din buton.

În anul 1993 dura 30 de secunde dacă pierdeai conexiunea la o reţea Novell până la mesajul Abort-Retry-Fail.
În 2007…. durează... până la power-off.

Am uitat: cu 10.4.10, nu ştiu dacă e relevant.

[ Ignoră ]   [ # 28 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Bucureşti, Sala Palatului
Macuser din: 30.10.05

Dar reset Finder ai incercat?
Eu fac asa, daca am avut proasta inspiratie sa ating desktopul sau un folder:
Inchid toate aplicatiile si dau Quit fortat la Finder.

[ Ignoră ]   [ # 29 ]
RankRankRank
Member
Din: București
Macuser din: 18.05.07

Păi nu am putut. Măr-. nu a mers, Măr-TAB nu a mers, Option-Măr-Esc, Power (scurt) nu, Control-Eject nu. Mai multe nu am ştiut să încerc. Bila era pe tot ecranul (nu am putut face click în altă aplicaţie să mi-o aducă în faţă)
Mai aveam vreo variantă ce nu am ştiut-o?
Treaba e că la început am putut face switch între aplicaţii şi am zis că o să renunţe el până la urmă. Iar când nu a renunţat… era prea târziu, nu mai puteam mişca nimic.

[ Ignoră ]   [ # 30 ]
RankRankRankRank
Administrator
Din: județul Devon, UK
Macuser din: 18.10.05

Da, mai aveai o varianta: sa mai astepti!
Am patit-o si eu acum cateva zile, acum imi dau seama ca am clicait pe Finder si de aia s-a blocat. Am incercat sa deschit Activity Monitor, Force Quit, Quit Finder, alea-alea. Dar am asteptat nene pana s-a plictisit bila aia sa-si amestece culorile si dupa aia s-au deschis toate una peste alta. O porcarie!
Bina ca stiu acum ca nu trebuie sa clicai in Finder!

2 din 9
2